Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τέλος το Facebook: Οι μεγάλες αλλαγές που ετοιμάζει η πλατφόρμα

Τι μας ετοιμάζει ο Ζάκερμπεργκ;

29 Οκτωβρίου 2021 07:47
Τέλος το Facebook: Οι μεγάλες αλλαγές που ετοιμάζει η πλατφόρμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέλος εποχής έρχεται για το Facebook, με τη... Meta να έρχεται τη θέση της και τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ να αναφέρει όλες τις αλλαγές, που θα ακολουθήσουν στην πλατφόρμα.

Το Facebook θα ενταχθεί στο Μetaverse, το νέο τεχνολογικό και εικονικό σύμπαν που σχεδιάζει ο ευφυής επιχειρηματίας, για να ξεφύγει από το παρελθόν των facebook Papers – όπως έχουν χαρακτηριστεί οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τη λειτουργία της πλατφόρμας.

«Προχωράμε», δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ στην εκδήλωση που οργάνωσε για να αποκαλύψει το Μetaverse (Μετα-σύμπαν), έναν νέο διαδικτυακό τόπο όπου θα συναντώνται οι χρήστες και θα επικοινωνούν σε εικονικούς χώρους.

Η εταιρία του Ζάκερμπεργκ ήδη απασχολεί ένα μεγάλο μέρους του δυναμικού της στην προώθηση της εικονικής πραγματικότητας και των εφαρμογών στις κοινωνικές πλατφόρμες της. Ο ιδρυτής της μίλησε για την επικοινωνία σαν να υπάρχει η αίσθηση παρουσίας των ατόμων.

Το facebook έχει ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέσα στην επόμενη πενταετία, για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του Μetaverse.

Ο Ζάκερμπεργκ χαρακτήρισε σημαντικό το βήμα για το μέλλον της εταιρίας, που δέχθηκε πολλές δονήσεις από τα δύο μεγάλα μπλακ-άουτ του καλοκαιριού και τις αποκαλύψεις στελεχών για πλημμελή έλεγχο της διασποράς των ψευδών ειδήσεων, πολιτικού μίσους και του διασυρμού ανηλίκων και ευάλωτων ατόμων μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Δύο πρώην εργαζόμενες στην εταιρία του Ζάκερμπεργκ έχουν καταθέσει προσφυγές στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, για αυτές τις καταγγελίες, ενώ τόσο το facebook όσο και οι άλλες πλατφόρμες της εταιρίας βρίσκονται στο στόχαστρο της Ε.Ε. αλλά και της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Τι θα συμβολίζει το Metaverse

Τον Σεπτέμβριο το μεγαλύτερο στον κόσμο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό ότι θα επενδύσει σε πρώτη φάση 50 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία του «metaverse», ένα βήμα που ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ χαρακτήρισε σημαντικό για το μέλλον της εταιρείας.

Τον Ιούλιο είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ότι το Facebook δημιουργεί μια ομάδα εργαζομένων του αφιερωμένη στην ανάπτυξη του «metaverse», η οποία θα αποτελεί μέρος των Εργαστηρίων Πραγματικότητας, του τμήματος της εταιρείας που ήδη δουλεύει πάνω στην προώθηση της εικονικής (virtual) και της επαυξημένης (augmented) πραγματικότητας και των σχετικών εφαρμογών στο πλαίσιο των social media.

Το Facebook έχει ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τη δοκιμή μιας νέας εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας εξ αποστάσεως, η οποία επιτρέπει σε χρήστες της συσκευής Oculus Quest 2 να πραγματοποιούν εικονικές συναντήσεις μέσω ψηφιακών προσωπικοτήτων τους (αβατάρ).

«Θεωρώ αυτό το έργο ως κρίσιμης σημασίας για την αποστολή μας, επειδή το να μπορούμε να προσφέρουμε μια αίσθηση παρουσίας – σαν να βρίσκεσαι δίπλα ακριβώς στο άλλο άτομο – είναι το ιερό δισκοπότηρο της online κοινωνικής εμπειρίας», είπε ο Ζούκερμπεργκ τη Δευτέρα, λίγες μέρες πριν το Facebook Connect.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share