Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δεν έχετε σήμα στο κινητό; Το άγνωστο κόλπο για να πιάνει φουλ!

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε

18 Οκτωβρίου 2021 09:43
Δεν έχετε σήμα στο κινητό; Το άγνωστο κόλπο για να πιάνει φουλ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στο κινητό μας, είναι να μην έχει σήμα. Τότε, μάταια όσο και αν παλεύουμε, το εικονίδιο πάνω αριστερά με το σήμα δεν εμφανίζεται. Παράλληλα, δείτε 11+1 μυστικές λειτουργίες του κινητού που κανείς δεν γνωρίζει.

Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό; H απάντηση είναι, ναι! Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι: Settings > Phone > WiFi Calling.

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τη διεύθυνσή σας για να εγγραφείτε στο WiFi Calling με το δίκτυό σας. Αυτό γίνεται για να έχετε τη δυνατότητα κλήσεων έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που δεν μπορούσαν να σας εντοπίσουν.

Μετά από μερικά λεπτά, θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία WiFi Calling και μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε μια σύνδεση WiFi για να πραγματοποιείτε κλήσεις ή να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα.

Τι να κάνω αν δεν έχω σήμα στο κινητό

Με το WiFi Calling, μπορείτε να ρυθμίσετε ακόμη και άλλες συσκευές συνδεδεμένες με iCloud – όπως ένα iPad, iPod ή Mac – για να πραγματοποιείτε κλήσεις και να στέλνετε μηνύματα, αλλά δεν χρειάζεται να συνδεθούν στο ίδιο δίκτυο με το iPhone σας.

Προσοχή: Αυτές είναι οι εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε άμεσα από το κινητό σας

Επικίνδυνες εφαρμογές βρίσκονται στο Google Play, συνεπώς όποιος χρησιμοποιεί Android θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός.

«Οι hackers πάντα βρίσκουν τρόπο να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από το Google Play», δήλωσε στο Forbes ο Ekram Ahmed, ειδικός της Check Point Security. «Βλέπουμε διαρκώς πως το Play Store δυσκολεύεται να τους εμποδίσει να προωθήσουν τις εφαρμογές τους».

Η απειλή ονομάζεται Clast82 και εγκαθιστά ιούς σε smartphones και tablets. Χάρη σ’ αυτήν, ένας hacker μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο του κινητού του θύματός του και να το χρησιμοποιεί από απόσταση, σαν να το κρατάει στο χέρι του.

«Ο κόσμος νόμιζε ότι κατέβαζε άκακες εφαρμογές από το επίσημο κατάστημα της Android, αλλά αυτό που έκανε είναι να βάζει επικίνδυνο λογισμικό που στοχεύει απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του», εξήγησε η Check Point Security. Ωστόσο αυτοί είναι οι «δολοφόνοι» της μπαταρίας!

Τα applications που πρέπει να φύγουν άμεσα από τις συσκευές σας - και δεν πρέπει να κατεβάσετε σε καμία περίπτωση – είναι τα εξής:

  • BeatPlayer (com.crrl.beatplayers)
  • QR/Barcode Scanner MAX (com.bezrukd.qrcodebarcode)
  • Music Player (com.revosleap.samplemusicplayers)
  • tooltipnatorlibrary (com.mistergrizzlys.docscanpro
  • QRecorder (com.record.callvoicerecorder)

Προσοχή: Αυτές είναι οι εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε άμεσα από το κινητό σας

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share