Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τι συμβαίνει στο Facebook ύστερα από το «Μπλακ άουτ» - Στον πάγο το λανσάρισμα νέων προϊόντων

Αναστατωμένη η εταιρεία

7 Οκτωβρίου 2021 16:10
Τι συμβαίνει στο Facebook ύστερα από το «Μπλακ άουτ» - Στον πάγο το λανσάρισμα νέων προϊόντων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Facebook φέρεται να βάζει σε κατάσταση αναμονής μια σειρά νέων προϊόντων, που επρόκειτο να λανσάρει αυτή την περίοδο, καθώς θεωρεί ότι τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων ενδέχεται να επηρεάσουν την εμπορική τους πορεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η εταιρεία διενεργεί αυτή την περίοδο «αξιολογήσεις φήμης» που θα την βοηθήσουν να αποφασίσει αν τα εν λόγω προϊόντα θα είναι εκτεθειμένα σε δημόσιες επικρίσεις. Επιπλέον, οι αξιολογήσεις χρησιμεύουν για να εξασφαλιστεί ότι τα νέα προϊόντα δεν θα έχουν αρνητική επίδραση στις νέες ηλικίες.

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος τονίζεται ότι η εταιρεία έχει δημιουργήσει και μία εσωτερική ομάδα που ασχολείται με την ανάλυση εσωτερικών ερευνών για θέματα που θα μπορούσαν να βλάψουν την εικόνα της εταιρείας εάν διέρρεαν.

Τι δηλώνει η εταιρεία

Από την πλευρά της αμερικανικής εταιρείας, το μοναδικό σχόλιο σχετικά με το δημοσίευμα ήταν ότι η Facebook «εργάζεται για την καλύτερη κατανόηση των εσωτερικών ερευνών που διεξάγει».

Το δημοσίευμα έρχεται αφού το Instagram (ιδιοκτησίας Facebook) ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την παιδική εκδοχή της εφαρμογής, στον απόηχο των όσων δημοσιοποίησε η Φλόρενς Χόγκεν, πρώην στέλεχος της εταιρείας. Δηλαδή, έγγραφα που αποδεικνύουν ότι υπήρχε εσωτερική έρευνα που έδειχνε ότι το Instagram έβλαπτε την ψυχική υγεία κοριτσιών εφηβικής ηλικίας.

Τι συμβαίνει στο Facebook ύστερα από το «Μπλακ άουτ» - Στον πάγο το λανσάρισμα νέων προϊόντων

Μάλιστα η Χόγκεν κατέθεσε ενώπιον Επιτροπής του Κογκρέσου καταθέτοντας ότι θα είναι «ειλικρινώς έκπληκτη» εάν η Facebook δεν συνεχίσει να εργάζεται στην ανάπτυξη του Instagram Kids.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε το πρώην στέλεχος της εταιρείας, το Facebook έχει κάνει ρουτίνα να επιλέγει το «κέρδος έναντι των ανθρώπων». Ενώ κατέληξε ότι υπάρχει η ανάγκη για ομοσπονδιακή ρύθμιση που θα επιβλέπει το Facebook όπως και τις υπόλοιπες διαδικτυακές πλατφόρμες.

«Κλάμα» στο Twitter με την εξαφάνιση του Facebook: «Να προσέχετε τον Παντέλο»

Το Facebook και οι... θυγατρικές του εφαρμογές έπαθαν ένα πρωτοφανές «μπλακ άουτ», με την εξέλιξη αυτή να γίνεται, ασφαλώς, αφορμή για ένα τρομερό τρολάρισμα στο Twitter στις 7 ώρες, όπου είχε «πέσει».

Με αφορμή το γεγονός αυτό, πολλές ήταν οι αναρτήσεις που πρόσφεραν σπαρταριστό γέλιο, με τις αναφορές προς τον Παντελή Παντελίδη να μη λείπουν, φυσικά, όπως συμβαίνει κάθε φορά με κάποιον ή κάτι που χάνεται.

Ένα Twitter... όλο γέλιο για την πτώση του Facebook

«Να προσέχετε τον Παντέλο», ανέφεραν τα post των χρηστών στο Twitter, με αρκετούς φυσικά να μην χάνουν ευκαιρία να ειρωνευτούν και την Μαρκ Ζάκερμπεργκ, που έχασε γύρω στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια από το περίφημο #facebookdown.

 

Ροή ειδήσεων

Share