Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Microsoft: Kαταργεί τα passwords - «Έρχεται» ειδική εφαρμογή ταυτοποίησης

Τι αλλάζει;

16 Σεπτεμβρίου 2021 11:09
Microsoft: Kαταργεί τα passwords - «Έρχεται» ειδική εφαρμογή ταυτοποίησης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αμερικανική εταιρεία Μicrosoft είχε επιτρέψει τον Μάρτιο στους επιχειρηματικούς μόνο χρήστες της να χρησιμοποιούν λογαριασμούς χωρίς passwords, ένα σύστημα που πλέον θα καταστεί ευρύτερα διαθέσιμο στους πάντες. Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, ήδη σχεδόν το 100% των εργαζομένων της χρησιμοποιεί το νέο ασφαλέστερο σύστημα.

Όταν δίνεται στον χρήστη η δυνατότητα εισόδου (login) στον υπολογιστή του χωρίς κωδικό πρόσβασης, θα καλείται να δώσει το δακτυλικό αποτύπωμά του ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό ασφαλείας σε μια κινητή εφαρμογή (Microsoft Authenticator app), καταργώντας πλέον τα passwords που είναι δυνατό κακόβουλοι τρίτοι να μαντέψουν ή να υποκλέψουν.

Οι χρήστες των Windows, σύμφωνα με το BBC, θα συνεχίσουν να μπορούν να κάνουν γρήγορη είσοδο στον υπολογιστή τους π.χ. με κωδικό ΡΙΝ. Σε μερικές εξαιρέσεις (Office 2010, κονσόλες Xbox και Windows 8.1 ή προηγούμενα λειτουργικά συστήματα) θα συνεχίσει να χρειάζεται κωδικός πρόσβασης.

Χάθηκε η ταυτοποίηση;

Σε περίπτωση που χαθεί η πρόσβαση στην εφαρμογή ταυτοποίησης, π.χ. λόγω κλοπής του κινητού τηλεφώνου του χρήστη, θα υπάρχει σύστημα «back-up», όπως η αναγνώριση προσώπου Windows Hello, κάποιο φυσικό κλειδί ασφαλείας ή η αποστολή κωδικών επαλήθευσης μέσω μηνύματος SMS ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 Microsoft: Kαταργεί τα passwords

Ωστόσο η Vodafone έκανε τεράστια έκπληξη με την ανακοίνωση της.

Ηρθαν τα Windows 11: Ποιες νέες δυνατότητες θα έχουν οι χρήστες του - Πόσο επηρέασε ο κορωνοϊός τα έσοδα της Microsoft

Η Microsoft κυκλοφόρησε δοκιμαστικά την πρώτη έκδοση των νέων Windows 11 και τα νέα για τον κόσμο της τεχνολογίας είναι κάτι παραπάνω από καλά.

Όλοι οι Windows Insiders μπορούν να κατεβάσουν το preview των Windows 11, το οποίο περιλαμβάνει πρόσβαση στο ολοκαίνουριο Start menu και στο ανανεωμένο Microsoft Store. Επίσης, δες πότε σταματάει η υποστήριξη στα Windows 10.

Windows 11: Τι πρέπει να ξέρεις για το νέο λειτουργικό σύστημα

Παρά τις μέχρι τώρα διαρροές και τις εικασίες, η επίσημη δοκιμαστική έκδοση έχει και επικαιροποιημένο File Explorer, ο οποίος έρχεται να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο τη διαχείριση αρχείων.

Η Microsoft μας χάρισε την προηγούμενη εβδομάδα τις πρώτες ματιές στο νέο λειτουργικό, με τις αισθητικές παρεμβάσεις να έχουν κλέψει μέχρι στιγμής όλα τα βλέμματα.

Ηρθαν τα Windows 11: Ποιες νέες δυνατότητες θα έχουν οι χρήστες του

Ξεχωρίζει ίσως το νέο κεντρικό Start menu, που είναι ανασχεδιασμένο, και οι εμφανείς βελτιώσεις σε όλα τα στοιχεία. Ακόμα και οι γωνίες των παραθύρων είναι πλέον στρογγυλοποιημένες.

Στη δοκιμαστική έκδοση περιλαμβάνονται πολλά ακόμα από τα πράγματα που μας έχει υποσχεθεί η Microsoft, μεταξύ αυτών τα νέα θέματα των Windows 11, τα καινούρια Widgets, αλλά και το βελτιωμένο dark/light mode.

Windows 11: Τι πρέπει να ξέρεις για το νέο λειτουργικό σύστημα

Λείπουν όμως οι δύο μεγαλύτερες αλλαγές, τα χαρακτηριστικά που περιμένουν όλοι πώς και πώς: η ενσωμάτωση του Microsoft Teams στα Windows, αλλά και το νέο χαρακτηριστικό όπου εφαρμογές Android θα τρέχουν σε περιβάλλον Windows. Αμφότερες είναι ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης και ελέγχου και θα εμφανιστούν στις επόμενες δοκιμαστικές εκδόσεις.

Πέρα από τα νέα Windows 11, η Microsoft φέρνει γενναίες αλλαγές και στο νέο Office.

Πέρα από τα νέα Windows 11, η Microsoft φέρνει γενναίες αλλαγές και στο νέο Office

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share