Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μεγάλη έκπληξη από τη Vodafone: Η ανακοίνωση που «στριμώχνει» Cosmote - Wind

Έρχονται τα πάνω- κάτω στις εταιρίες

6 Σεπτεμβρίου 2021 12:56
Μεγάλη έκπληξη από τη Vodafone: Η ανακοίνωση που «στριμώχνει» Cosmote - Wind
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια καινοτομία προχωράει η Vodafone, ανακοινώνοντας την εμπορική διάθεση της νέας της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, μετά τις αναβαθμίσεις των Wind και Cosmote, η Vodafone προσπαθεί να ακολουθήσει ανακοινώνοντας νέα υπηρεσία.

Vodafone: Τι είναι η νέα υπηρεσία που ανακοίνωσε

Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την εμπορική διάθεση της νέας υπηρεσίας Vodafone Giga WiFi Home, η οποία προσφέρει σε όλους τους ιδιώτες τη δυνατότητα να διαθέτουν σταθερή σύνδεση στο ίντερνετ με γρήγορες ταχύτητες, μέσα από το 4G+ δίκτυό της, μετατρέποντας έτσι το Vodafone Giga Network σε ένα ευέλικτο δίκτυο WiFi.

Η υπηρεσία Vodafone Giga WiFi Home προσφέρει 100GB κάθε μήνα για χρήση ίντερνετ και δωρεάν ασύρματο 4G+ router, με €26,99 ανά μήνα και 24μηνο συμβόλαιο και είναι ιδανική για περιοχές όπου δεν υπάρχουν ή είναι ανεπαρκείς οι σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις.

Επιτρέποντας την εξ αποστάσεως πρόσβαση στην εργασία, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία χάρη στο κινητό δίκτυο της Vodafone, ξέγνοιαστα από το σπίτι ή το εξοχικό.

Μεγάλη έκπληξη από τη Vodafone

Η υπηρεσία Vodafone Giga WiFi Home, προσφέρει WiFi με ταχύτητες έως 150 Μbps, μέσω του 4G+ router, το οποίο ενεργοποιείται εύκολα και απλά, και μπορεί να συνδέσει ταυτόχρονα έως και 64 συσκευές.

Σε περίπτωση που τελειώσουν τα data, ο χρήστης της υπηρεσίας μπορεί να ενεργοποιήσει πρόσθετα Giga Boost πακέτα ίντερνετ σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή.

Το Vodafone Green Giga Network είναι το μεγαλύτερο πράσινο δίκτυο της Ευρώπης, προσφέρει νέες δυνατότητες προς όλους και επιβεβαιώνει την στρατηγική τοποθέτηση της Vodafone ότι άνθρωποι και τεχνολογία μαζί μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

«Συνεργασία» Cosmote-Vodafone - Στον «πάγο» η Wind

«Συνεργασία» Cosmote-Vodafone: Η εξαγορά της Wind από την United Group της BC Partners όσο αναμενόμενη και αν ήταν, τάραξε τα νερά στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ανακατατάξεις και σε ξαναμοίρασμα της τράπουλας.

Οι ουσιαστικές εξελίξεις αναμένονται σε βάθος -λίγων- μηνών όταν η εξαγορά εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές σε Αθήνα και Βρυξέλλες. Οι σχετικές αποφάσεις θα «ευλογήσουν» τη δημιουργία του δεύτερου μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου στην Ελλάδα, καθώς στον έλεγχο της United βρίσκεται ήδη η Nova/Forthnet με σημαντικό αποτύπωμα τόσο στη συνδρομητική τηλεόραση όσο και στη σταθερή τηλεφωνία.

Το υπό διαμόρφωση σχήμα Wind-Nova ενδέχεται να δώσει ένα δείγμα των δυνατοτήτων του την περίοδο των γιορτών, όταν η καταναλωτική δαπάνη χτυπά παραδοσιακά ταβάνι και στη χώρα μας, όμως οι πιο ουσιαστικές εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται το 2022.

Η τηλεπικοινωνιακή δραστηριότητα της United στην Ελλάδα θα περιλαμβάνει κινητή τηλεφωνία, σταθερή τηλεφωνία (με μια πιθανολογούμενη συγχώνευση των σχετικών τομέων των Wind – Nova) και, βεβαίως, συνδρομητική τηλεόραση όπου υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός τόσο με τον όμιλο ΟΤΕ όσο και με τις διεθνείς δυνάμεις του streaming και, κυρίως, το Netflix όπου κάποιες ανεπίσημες και ίσως αρκετά αισιόδοξες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των συνδρομητών του στη χώρα μας αρκετά πάνω από το μισό εκατομμύριο.

«Συνεργασία» Cosmote-Vodafone και στον «πάγο» η Wind

Το «κλειδί» βεβαίως θα είναι η τιμολογιακή πολιτική που θα επιθυμήσει να ακολουθήσει η United. Ένα επιθετικό μοντέλο, στο πρότυπο εταιρειών του εξωτερικού όπως η Iliad, είναι βέβαιο πως θα αυξήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών αλλά είναι επίσης βέβαιο πως οι ΟΤΕ και Vodafone δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια.

Στο νέο υπό διαμόρφωση τοπίο η Vodafone είναι εκείνη που φαίνεται να υστερεί έναντι των ανταγωνιστών της, καθώς η δημιουργία του σχήματος Wind – Nova είναι πολύ πιθανό να την αφήσει εκτός στη συνδρομητική τηλεόραση όπου σήμερα αναπαράγει περιεχόμενο της δεύτερης.

Το 2022 θα είναι άλλωστε μια χρονιά που όσον αφορά στις υπηρεσίες streaming θα αναμένεται με ενδιαφέρον στη χώρα μας, καθώς αναμένεται η αύξηση του Disney+.

Στο μεταξύ και στον τομέα των υποδομών ένα σχετικά περιορισμένο ποσοστό καταναλωτών που βρίσκεται σήμερα μακριά από τα δίκτυα οπτικών ινών των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, να προτιμήσει μία από τις δορυφορικές προτάσεις και κυρίως τα προγράμματα της Starlink του Ίλον Μασκ.

Στο παζλ αυτό, είναι σαφές πως μπαίνουν νέα κομμάτια, αλλά την ίδια στιγμή οι ανακατατάξεις μπορεί να μην περιοριστούν μόνο σε επίπεδο επιχειρήσεων και εμπορικών προγραμμάτων.

Δεδομένη είναι η πρόθεση της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού να αποκτήσει διευρυμένες αρμοδιότητες και, μέσω αυτών, να αποκτήσει λόγο στον έλεγχο της τηλεπικοινωνιακής αγοράς που σήμερα ασκείται κατ’ αποκλειστικότητα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων.

Η διαβούλευση για την αναθεώρηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου βρίσκεται σε εξέλιξη με πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης και δεν θα πρέπει να αποκλειστούν εκπλήξεις…

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share