Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Blueground: Το μέλλον της εργασίας είναι υβριδικό σύμφωνα με έρευνα

Πώς η πανδημία επηρέασε τις εταιρίες

13 Ιουλίου 2021 16:57
Blueground: Το μέλλον της εργασίας είναι υβριδικό σύμφωνα με έρευνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ευελιξία και επιλογές ως προς τον τόπο και τρόπο εργασίας επιθυμούν 8 στους 10 επαγγελματίες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε στην Ελλάδα η Blueground, startup εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate και της τεχνολογίας (proptech) με παρουσία σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Μ.Βρετανία, Γαλλία, Αυστρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Τουρκία.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, σχετικά με τα ευρήματα τής έρευνας, όχι πλήρη τηλεργασία, αλλά ευελιξία και υβριδικά μοντέλα εργασίας προσδοκούν ότι θα απολαμβάνουν στο εξής οι εργαζόμενοι.

Η πανδημία και οι έκτακτες συνθήκες που δημιούργησε επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που λειτουργούν οι εταιρείες σήμερα και ενθάρρυνε νέους τρόπους διάδρασης και συνεργασίας. Ωστόσο, παρά την άνθιση και καθιέρωση της τηλεργασίας, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν μοιάζουν να την προτιμούν ως την ιδανική λύση.

Το 80% των ενοίκων της Blueground που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν πως ιδανικότερο θεωρούν το υβριδικό μοντέλο εργασίας (συνδυασμό τηλεργασίας και εργασίας από το γραφείο), καθώς τους προσφέρει ευελιξία και παράλληλα τους βοηθά να διατηρούν στενή επαφή με τους συνεργάτες τους.

Υβριδικό μοντέλο

Συγκεκριμένα, το 70% των εργαζομένων βρίσκει την ύπαρξη ευελιξίας πολύ σημαντική, σε σχέση με άλλα εργασιακά προνόμια, με το 46% των ερωτηθέντων να ακολουθεί ήδη υβριδικό μοντέλο και το 64% να θεωρεί πως αυτό θα είναι και το μοντέλο που θα ακολουθήσουν και μετά το τέλος της πανδημίας. Συμπληρωματικά, σχεδόν 8 στους 10 δηλώνουν πως σε επόμενη επαγγελματική ευκαιρία θα προτιμούσαν το υβριδικό μοντέλο εργασίας, εκ των οποίων το 42% θα έβρισκε ιδανική τη δυνατότητα παρουσίας στο γραφείο για πάνω από το 50% του συνολικού χρόνου εργασίας εβδομαδιαίως.

Blueground: Το μέλλον της εργασίας είναι υβριδικό σύμφωνα με έρευνα

Επιπλέον, το 87% των ερωτηθέντων θεωρεί την επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό πολύ σημαντική, με το 77% να δηλώνει πρόθυμο να μετακομίσει σε άλλη χώρα για επαγγελματικό λόγο, εκ των οποίων το 55% και για μεγάλο χρονικό διάστημα (πάνω από χρόνο).

«Όπως φανερώνει και η έρευνα, η πραγματικότητα ήρθε να αναδείξει την ανάγκη για έναν πιο ευέλικτο τρόπο εργασίας, κάτι το οποίο επιταχύνθηκε από την επέλαση της πανδημίας» δήλωσε ο Δημήτρης Ψαλτούλης, VP of People, και προσέθεσε: «Εμείς στη Blueground, με πνεύμα ευελιξίας και καινοτομίας, επιχειρούμε να προσφέρουμε μοντέλα εργασίας προσαρμοσμένα στις τάσεις τού σήμερα και του μέλλοντος.

Μέσα από το πρόγραμμα Blueground Nomads φιλοδοξούμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους μας, αφενός να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα και τις ικανότητές τους στο μέγιστο βαθμό, απολαμβάνοντας απόλυτη εργασιακή ευελιξία και αφετέρου να εξελιχθούν τόσο ως επαγγελματίες όσο και ως προσωπικότητες.»

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share