Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κινητό: 6+1 αποτελεσματικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε την υπερθέρμανση - 7 μυστικά για να μην τελειώνει γρήγορα η μπαταρία

Όλα τα «μυστικά»

13 Ιουλίου 2021 14:42
Κινητό: 6+1 αποτελεσματικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε την υπερθέρμανση - 7 μυστικά για να μην τελειώνει γρήγορα η μπαταρία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η άνοδος της θερμοκρασίας προκαλεί την επιβράδυνση της απόδοσης του κινητού μας, ενώ μειώνει και το προσδόκιμο ζωής του. Επίσης, δείτε 15 «σημάδια» που φανερώνουν ότι κάποιος χάκαρε το τηλέφωνό σας.

Πώς θα αποκτήσουμε λοιπόν τον έλεγχο της θερμοκρασίας του κινητού μας τηλεφώνου; Ας δούμε αναλυτικά 6+1 αποτελεσματικούς τρόπους:

1. Δεν εκθέτουμε το κινητό μας στον ήλιο

Η απευθείας έκθεση της συσκευής μας στις ακτίνες του ήλιου, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα προκαλέσει την υπερθέρμανσή της. Γι’ αυτό, αν παρατηρήσετε ότι το smartphone σας έχει υπερθερμανθεί από τον ήλιο και τη ζέστη, καλύτερα να διακόψετε τη χρήση του. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη θήκη του, καθώς εγκλωβίζει θερμότητα στη συσκευή. Τέλος, τοποθετήστε το κινητό τηλέφωνο σε σημείο με φυσιολογική θερμοκρασία.

2. Κλείνουμε εφαρμογές που λειτουργούν στο παρασκήνιο

Γνωρίζατε ότι όταν χρησιμοποιούμε το smartphone μας, στο παρασκήνιό του ενδέχεται να λειτουργούν apps που δεν τα χρειαζόμαστε; Τέτοιες εφαρμογές όχι μόνο καταναλώνουν πολύτιμη μνήμη RAM, αλλά και μειώνουν την διάρκεια της μπαταρίας, προκαλώντας υπερθέρμανση κινητού. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να τις κλείνουμε άμεσα.

3. Σε περίπτωση υπερθέρμανσης κινητού, σταματάμε αμέσως τη χρήση του

Σε ποιον gamer δεν αρέσει να απολαμβάνει τα αγαπημένα του παιχνίδια στο κινητό; Και ποιος λάτρης του σινεμά δεν αρέσκεται στο να.. απολαμβάνει τις αγαπημένες του ταινίες on the go; Όλοι μας θέλουμε να αξιοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητες του smartphone μας. Όταν όμως ο επεξεργαστής υπερθερμαίνεται εξαιτίας της χρήσης μας, τότε είναι προτιμότερο να διακόπτουμε για λίγο τη λειτουργία του κινητού μας.

4. Διατηρούμε τη φωτεινότητα σε λογικά επίπεδα

Μία βασική αιτία που προκαλεί υπερθέρμανση κινητού είναι η λειτουργία της οθόνης σε full επίπεδα φωτεινότητας. Σε περίπτωση λοιπόν που βρεθείτε κάτω από τον ήλιο και χρειαστεί να αυξήσετε την οθόνη της φωτεινότητάς σας για να δείτε καλύτερα, μην ξεχάσετε να την επαναφέρετε άμεσα. Επίσης, αντί να ανεβάσετε τη φωτεινότητα της συσκευής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία προστασία οθόνης με αντιθαμβωτικό φίλτρο. Έτσι, θα μπορείτε να χειρίζεστε το κινητό σας ακόμα και κάτω από τον ήλιο, χωρίς αντανακλάσεις.

Tρόποι για να αντιμετωπίσετε την υπερθέρμανση στο κινητό

5. Φορτίζουμε το κινητό σε σκληρές επιφάνειες

Πολλοί από μας φορτίζουμε το smartphone μας πάνω στο κρεβάτι ή τον καναπέ. Ωστόσο, οι επιφάνειες αυτές μπορούν να απορροφήσουν τη θερμότητα και να οδηγήσουν σε υπερθέρμανση κινητού. Γι’ αυτό, για τη φόρτισή του προτιμήστε επιφάνειες όπως το πάτωμα ή το τραπέζι.

6. Αφαιρούμε τη θήκη του κινητού κατά τη φόρτισή του

Γνωρίζατε ότι πρέπει να αφαιρείτε τη θήκη του κινητού σας τηλεφώνου κατά την διάρκεια της φόρτισής του; Η θήκη μπορεί να προστατεύει το κινητό από πτώσεις και γρατζουνιές, ωστόσο παγιδεύει τη θερμότητα που εκπέμπεται από αυτό. Γι’ αυτό, αφαιρέστε την και αποφύγετε την υπερθέρμανση.

7. Ελέγχουμε για ξένα αντικείμενα στο καλώδιο σύνδεσης

Στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε ενσύρματα αξεσουάρ φόρτισης, είναι σημαντικό να ελέγχουμε πάντα για ξένα αντικείμενα στο βύσμα ή στο καλώδιο USB. Αυτά ενδέχεται να εμποδίζουν τη φόρτιση του smartphone μας, προκαλώντας υπερθέρμανση των εξαρτημάτων φόρτισής του.

7 μυστικά για να μην τελειώνει γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας!

Κινητό: Ξεφορτίζεται πολύ γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας και δεν μπορείτε να καταλάβετε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Το Athensmagazine.gr βρήκε όλους τους πιθανούς λόγους και σας τους παρουσιάζει. Ωστόσο δείτε και ένα κολπάκι για να φορτίσετε το κινητό σας με τη βοήθεια του κρεμμυδιού.

Το φορτίζετε στο 100%:

Μπορεί να έχετε ακούσει πως το κινητό πρέπει να φορτίζεται στο 100% αλλά αυτό είναι εντελώς λάθος. Οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να διατηρείτε την μπαταρία του κινητού σας ανάμεσα στο 30-80% και να το φορτίζετε λίγο και σε δόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αφήνετε το κινητό σας να ξεφορτίζει εντελώς:

Άλλος ένας μύθος που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια είναι πως το κινητό πρέπει να φορτίζεται αφού πρώτα κλείσει. Λάθος. Φορτίστε το κινητό σας όταν πλησιάζει να κλείσει αλλά πριν κλείσει εντελώς. Οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να αφήνετε το κινητό να αποφορτίζεται εντελώς μόνο μια φορά στους 2 μήνες για αναβάθμιση της μπαταρίας.

7 μυστικά για να μην τελειώνει γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας!

Υπερθερμαίνετε την μπαταρία σας:

Δυστυχώς δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε για πολλή ώρα το κινητό σας συνεχόμενα γιατί υπερθερμαίνεται η μπαταρία. Ειδικά οι μπαταρίες των iPhone ζεσταίνονται πολύ γρήγορα και πρέπει να τις διατηρείτε σε θερμοκρασία μεταξύ 32-95 βαθμών.

Μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές που μετράνε τη θερμοκρασία της μπαταρίας σας για να ξέρετε πότε να σταματάτε τη χρήση του.

Tip: Σε περιοχές που το σήμα είναι ασθενές βάλτε αμέσως το κινητό σας σε Airplane mode γιατί αλλιώς θα ξεφορτιστεί πολύ πιο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει επειδή το κινητό καταβάλει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια να συνδεθεί στο Wi-Fi όταν το σήμα είναι ασθενές. Έτσι καταναλώνεται μεγαλύτερη ποσότητα μπαταρίας.

Χρησιμοποιείτε ασύρματους φορτιστές συχνά:

Μπορεί να είναι πολύ βολικοί, αλλά οι ασύρματοι φορτιστές δυστυχώς υπερθερμαίνουν, επίσης, την μπαταρία σας. Οπότε χρησιμοποιήστε τους μόνο όταν είναι πραγματική ανάγκη.

Κινητό: 7 μυστικά για να μην τελειώνει γρήγορα η μπαταρία σας

Φορτίζετε το κινητό σας όταν το έχετε μέσα στη θήκη του:

Είναι λάθος να φορτίζετε το κινητό σας ενώ είναι στη θήκη του, γιατί έτσι υπερθερμαίνεται. Βγάλτε τη θήκη για να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στη φόρτιση.

Tip: Το GPS είναι μια από τις πιο βαριές εφαρμογές του κινητού. Χρησιμοποιήστε το λοιπόν, με μέτρο αν δεν θέλετε να φορτίζετε όλη την ώρα το κινητό σας.

Μην αφήνετε το κινητό σας αφόρτιστο για πολύ καιρό:

Τα εφεδρικά κινητά που δεν χρησιμοποιούνται καθημερινά, θα πρέπει και πάλι να φορτίζονται τακτικά μέχρι τουλάχιστον το 50%. Οι μπαταρίες αποδυναμώνονται όταν τα κινητά μένουν αφόρτιστα για μεγάλο διάστημα.

Χρησιμοποιείτε λάθος φορτιστή:

Κάθε κινητό έχει το δικό του φορτιστή και καλό θα ήταν να μην τον εναλλάσσεται συχνά με άλλους φορτιστές. Η φόρτιση με φορτιστές που δεν είναι κατάλληλοι για το κινητό σας μπορεί να το υπερφορτίσουν και να το χαλάσουν.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share