Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ηρθαν τα Windows 11: Ποιες νέες δυνατότητες θα έχουν οι χρήστες του - Πόσο επηρέασε ο κορωνοϊός τα έσοδα της Microsoft

Τι πρέπει να ξέρεις για το νέο λειτουργικό σύστημα

1 Ιουλίου 2021 09:33
Ηρθαν τα Windows 11: Ποιες νέες δυνατότητες θα έχουν οι χρήστες του - Πόσο επηρέασε ο κορωνοϊός τα έσοδα της Microsoft
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Microsoft κυκλοφόρησε δοκιμαστικά την πρώτη έκδοση των νέων Windows 11 και τα νέα για τον κόσμο της τεχνολογίας είναι κάτι παραπάνω από καλά.

Όλοι οι Windows Insiders μπορούν να κατεβάσουν το preview των Windows 11, το οποίο περιλαμβάνει πρόσβαση στο ολοκαίνουριο Start menu και στο ανανεωμένο Microsoft Store. Επίσης, δες πότε σταματάει η υποστήριξη στα Windows 10.

Windows 11: Τι πρέπει να ξέρεις για το νέο λειτουργικό σύστημα

Παρά τις μέχρι τώρα διαρροές και τις εικασίες, η επίσημη δοκιμαστική έκδοση έχει και επικαιροποιημένο File Explorer, ο οποίος έρχεται να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο τη διαχείριση αρχείων.

Η Microsoft μας χάρισε την προηγούμενη εβδομάδα τις πρώτες ματιές στο νέο λειτουργικό, με τις αισθητικές παρεμβάσεις να έχουν κλέψει μέχρι στιγμής όλα τα βλέμματα.

Ηρθαν τα Windows 11: Ποιες νέες δυνατότητες θα έχουν οι χρήστες του

Ξεχωρίζει ίσως το νέο κεντρικό Start menu, που είναι ανασχεδιασμένο, και οι εμφανείς βελτιώσεις σε όλα τα στοιχεία. Ακόμα και οι γωνίες των παραθύρων είναι πλέον στρογγυλοποιημένες.

Στη δοκιμαστική έκδοση περιλαμβάνονται πολλά ακόμα από τα πράγματα που μας έχει υποσχεθεί η Microsoft, μεταξύ αυτών τα νέα θέματα των Windows 11, τα καινούρια Widgets, αλλά και το βελτιωμένο dark/light mode.

Windows 11: Τι πρέπει να ξέρεις για το νέο λειτουργικό σύστημα

Λείπουν όμως οι δύο μεγαλύτερες αλλαγές, τα χαρακτηριστικά που περιμένουν όλοι πώς και πώς: η ενσωμάτωση του Microsoft Teams στα Windows, αλλά και το νέο χαρακτηριστικό όπου εφαρμογές Android θα τρέχουν σε περιβάλλον Windows. Αμφότερες είναι ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης και ελέγχου και θα εμφανιστούν στις επόμενες δοκιμαστικές εκδόσεις.

Πέρα από τα νέα Windows 11, η Microsoft φέρνει γενναίες αλλαγές και στο νέο Office.

Πέρα από τα νέα Windows 11, η Microsoft φέρνει γενναίες αλλαγές και στο νέο Office

Κορωνοϊός: Επιπτώσεις στις πωλήσεις βλέπει και η Microsoft

Η Microsoft προειδοποίησε ότι τα έσοδα της από τα Windows και τους προσωπικούς υπολογιστές Surface θα επηρεαστούν αρνητικά εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού και της επίπτωσης στην οικονομική δραστηριότητα.

Είναι η δεύτερη μεγάλη αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας που ανακοινώνει ότι η νόσος Covid-19 θα έχει συνέπειες στα οικονομικά αποτελέσματά της, μετά την Apple που είχε προ ημερών δημοσιοποιήσει ανάλογη προειδοποίηση ότι η επιδημία θα επηρεάσει αρνητικά, αν και προσωρινά, την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης των iPhones.

Η Microsoft είχε προηγουμένως προβλέψει ότι θα έχει έσοδα 10,75 έως 11,15 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 από τις πωλήσεις Windows και Surface, στόχο που θεωρεί πλέον ότι μπορεί να μην πετύχει.

Πόσο επηρέασε ο κορωνοϊός τα έσοδα της Microsoft

«Τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα»

«Μολονότι βλέπουμε ισχυρή ζήτηση για τα Windows, ανάλογη με τις προσδοκίες μας, η αλυσίδα τροφοδοσίας επανέρχεται στην κανονική λειτουργία της με αργότερο ρυθμό του αναμενομένου», ανέφερε η εταιρεία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τους «Financial Times».

«Κανένας δεν έχει ανοσία, ούτε οι καλύτερες τεχνολογικές εταιρείες στον πλανήτη. Τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα, δεδομένου ότι υπάρχει ακόμη ένας μήνας για να κλείσει το πρώτο τρίμηνο», σχολίασε ο αναλυτής Μπρεντ Θιλ της εταιρείας Jefferies.

Πάντως, άλλες σημαντικές πηγές εσόδων της Microsoft (όπως το πακέτο λογισμικού Office, η υπηρεσία υπολογιστικού «νέφους» και οι παιγνιδομηχανές Xbox) δεν συμπεριλήφθηκαν στην προειδοποίηση ότι θα επηρεαστούν από τον κορvνoϊό.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share