Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Google: Τι πληρώνει και ποιους ο γίγαντας της τεχνολογίας; - Τα ποσά που «ζαλίζουν»

Τι γρίφους βάζει στους υποψήφιους εργαζομένους της;

17 Ιουνίου 2021 15:26
Google: Τι πληρώνει και ποιους ο γίγαντας της τεχνολογίας; - Τα ποσά που «ζαλίζουν»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Google χαρακτηρίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως αλλά συγχρόνως και ένας από καλοπληρωτές του κλάδου.

Πόσα χρήματα όμως, μπορείτε πραγματικά να κερδίσετε αν επιθυμείτε να εργαστείτε στον τεχνολογικό γίγαντα; Επίσης, δες πως μπορείς να εντοπίσεις το παιδί σου με την βοήθεια της Google.

Google: Τι πληρώνει και ποιους ο γίγαντας της τεχνολογίας;

Παρόλο που η εταιρεία δεν δημοσιοποιεί στοιχεία και λεπτομέρειες για τα ακριβή ποσά που δίνει στους εργαζομένους της ωστόσο, όλες οι αμερικανικές εταιρείες οφείλουν να αποκαλύπτουν τουλάχιστον την αμοιβή που είναι διατεθειμένες να καταβάλλουν σε αλλοδαπούς εργαζόμενους όταν υποβάλλουν αίτηση για βίζα.

Εδώ και καιρό έχει διαρρεύσει πως ένας μηχανικός λογισμικού θα μπορούσε να λαμβάνει ως και 353.000 δολάρια. Ακόμη, ο αντιπρόεδρος θα μπορούσε να δει το μισθό του να αγγίζει και τα 475.000 δολάρια.

Google: Τα ποσά που «ζαλίζουν»

Σίγουρα, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί μηχανικοί στη Google αμείβονται με μεγάλα χρηματικά ποσά. Ωστόσο, σύμφωνα με νέες πληροφορίες από το BusinessInsider, αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι της εταιρείας – σε διάφορα πόστα – που κερδίζουν έναν μισθό με … έξι ψηφία. Για παράδειγμα, ένας εταιρικός σύμβουλος λαμβάνει 290.000 δολάρια. Τα νέα στοιχεία αποκαλύπτουν πως εργαζόμενος στη θέση του SVP μπορεί να λάβει ετήσιο μισθό 650.000 δολαρίων.

Παρόλα αυτά, υπενθυμίζεται πως τα συγκεκριμένα ποσά δεν αφορούν στους μισθούς όλων των εργαζομένων σε παρόμοιες θέσεις αλλά μόνο στην το ποσό που είναι διατεθειμένη η εταιρεία να πληρώσει για αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Google: Τι πληρώνει και ποιους ο γίγαντας της τεχνολογίας; - Τα ποσά που «ζαλίζουν»

Μπορείτε να λύσετε τους δύο γρίφους που βάζει η Google στους υποψήφιους εργαζομένους της;

Αρκετές φήμες υπάρχουν σχετικά με τον χώρο εργασίας της Google με μία από αυτές να είναι το ότι οι υπεύθυνοι τεστάρουν τους υποψηφίους εργαζομένους με δύο συγκεκριμένους γρίφους.

Συγκεκριμένα μεταξύ των πολύωρων συνεντεύξεων και των βιογραφικών, θρυλείται ότι ο κάθε υποψήφιος εργαζόμενος πρέπει να λύσει δύο γρίφους. Και μάλιστα, αρκετά δύσκολους, κρίνοντας πως ελάχιστοι είναι εκείνοι που καταφέρνουν να τους λύσουν. Επίσης δείτε αν μπορείτε να περάσετε και το τεστ της CIA που βάζει κάθε εβδομάδα στα social media.

Παρακάτω, παρατίθενται οι δύο γρίφοι:

Ο πρώτος γρίφος

Υπάρχουν 100 κρατούμενοι που έχουν δημιουργήσει μια ουρά για να μπουν στην φυλακή. Κάθε κρατούμενος φοράει ένα καπέλο που είναι, είτε μαύρο, είτε άσπρο. Ο κάθε κρατούμενος ΔΕΝ γνωρίζει τι χρώμα καπέλο φοράει, παρά μόνο το χρώμα που έχει το καπέλο εκείνων που είναι μπροστά του στην σειρά (ο πρώτος κρατούμενος στην ουρά δεν μπορεί φυσικά να δει το καπέλο κανενός άλλου κρατούμενου και ο τελευταίος κρατούμενος μπορεί να δει όλων των υπολοίπων εκτός, φυσικά, του δικού του).

Ξεκινώντας από το πίσω μέρος, ένας από τους φρουρούς ζητά από τον κάθε κρατούμενο να του πει τι χρώμα καπέλο φοράει. Αν ο κρατούμενος απαντήσει σωστά, τότε τον αφήνει ελεύθερο και δεν μπαίνει στην φυλακή. Αλλά αν απαντήσει λάθος, τότε τον βάζει στο κελί. Αν επιτραπεί στους κρατούμενους να οργανώσουν κάποιο σχέδιο, πώς θα καταφέρουν να αφεθούν ελεύθεροι τουλάχιστον οι 99 από αυτούς;

Η Google βάζει στους υποψήφιους εργαζομένους της δύο γρίφους.

Ο δεύτερος γρίφος

Υπάρχουν 100 κρατούμενοι και ο καθένας είναι κλεισμένος σε ένα ξεχωριστό κελί στην απομόνωση. Υπάρχει ένα κεντρικό “σαλόνι” με μία λάμπα. Αυτή η λάμπα είναι αρχικά απενεργοποιημένη. Κανείς κρατούμενος δεν μπορεί να δει την λάμπα από το κελί του. Καθημερινά, ο αρχιφύλακας επιλέγει τυχαία έναν κρατούμενο, ο οποίος και μπαίνει στο σαλόνι.

Ενώ βρίσκεται εκεί, ο κρατούμενος μπορεί να ακουμπήσει την λάμπα, εφόσον το επιθυμεί. Ο αρχιφύλακας δίνει στον κρατούμενο την επιλογή να απαντήσει στο αν και οι 100 κρατούμενοι έχουν πάει στο σαλόνι μέχρι τώρα. Αν ο κρατούμενος επιλέξει να απαντήσει και κάνει λάθος, τότε ο αρχιφύλακας θα εκτελέσει και τους 100 κρατούμενους. Ωστόσο, αν δώσει την σωστή απάντηση, τότε όλοι οι κρατούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι.

Αυτό σημαίνει ότι ο κρατούμενος θα πρέπει να επιλέξει να απαντήσει μόνο αν είναι 100% σίγουρος για την απάντηση που θα δώσει. Ο αρχιφύλακας δίνει στους κρατούμενους την δυνατότητα να συγκεντρωθούν όλοι μαζί ένα βράδυ στο προαύλιο, για να οργανώσουν κάποιο σχέδιο. Ποιο σχέδιο θα είναι αυτό, ώστε, τελικά, κάποιος να επιλέξει να απαντήσει και να δώσει την σωστή απάντηση;

Οι υποψήφιοι εργαζόμενοι της Google περνάνε από τη δοκιμασία δύο γρίφων.

Οι λύσεις των γρίφων

α) Ο τελευταίος κρατούμενος θα φωνάξει “μαύρο”, αν υπάρχει μονός αριθμός από μαύρα καπέλα μπροστά του και “λευκό” αν είναι άρτιος ο αριθμός από μαύρα καπέλα μπροστά του. Ο επόμενος κρατούμενος τότε θα μετρήσει με την σειρά του τον αριθμό των μαύρων καπέλων μπροστά του και αν είναι πριν ήταν μονός, αλλά τώρα είναι άρτιος, ή το αντίστροφο, τότε αυτόματα θα γνωρίζει τι χρώμα είναι το καπέλο του.

Ο επόμενος κρατούμενος (ο 3ος πλέον από πίσω στην σειρά) θα ξέρει το χρώμα του καπέλου του με βάση το τι απάντησε ο προηγούμενος και μετρώντας πόσα μαύρα καπέλα είναι ακόμα μπροστά του. Με τον τρόπο αυτό οι μπροστινοί 99 κρατούμενοι θα γνωρίζουν το χρώμα του καπέλου τους και θα απελευθερωθούν. Ο κρατούμενος στο πίσω μέρος, εκείνος δηλαδή που καλείται να απαντήσει πρώτος, έχει 50% πιθανότητα να απελευθερωθεί.

β) Στην αρχή, οι κρατούμενοι επιλέγουν έναν αρχηγό. Κάθε φορά που ένα άτομο (με εξαίρεση τον αρχηγό) μπαίνει στο σαλόνι, ανάβει το φως (αλλά το κάνει αυτό μόνο μία φορά). Αν μπει στο σαλόνι και δει ότι το φως είναι ήδη αναμμένο, τότε δεν κάνει τίποτα. Όταν κάποια στιγμή μπει στο σαλόνι ο αρχηγός, σβήνει το φως. Όταν ο αρχηγός θα έχει φτάσει να σβήσει το φως 99 φορές, θα είναι 100% σίγουρος ότι ο καθένας από τους 100 κρατούμενους έχει μπει στο δωμάτιο.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share