Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021

Microsoft: Τέλος τα Windows 10! Πότε σταματάει η υποστήριξη;

Από τις 14 Οκτωβρίου του έτους και μετά δεν θα υπάρξουν νέες αναβαθμίσεις και «μπαλώματα»

16 Ιουνίου 2021 09:22
Microsoft: Τέλος τα Windows 10! Πότε σταματάει η υποστήριξη;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την υποστήριξη των Windows 10 το φθινόπωρο του 2025 έκανε γνωστό πως θα σταματήσει η Microsoft.

Παράλληλα, η αμερικανική εταιρεία προετοιμάζεται να ανακοινώσει μέσα στον Ιούνιο μια νέα μείζονα αναβάθμιση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος της για υπολογιστές.

Windows 10: Τέλος οι αναβαθμίσεις και τα «μπαλώματα»

Όταν τα Windows 10 είχαν κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2015, η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι επρόκειτο να είναι η τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος της, η οποία θα υφίστατο διαδοχικές αναβαθμίσεις. Όμως, τώρα ξεκαθαρίστηκε ότι από τις 14 Οκτωβρίου 2025 και μετά δεν θα υπάρξουν νέες αναβαθμίσεις και «μπαλώματα» για λόγους ασφαλείας, είτε στην οικιακή έκδοση (Home), είτε στην επαγγελματική (Pro).

Τα Windows 10 ήταν τα πρώτα που ονομάστηκαν «τα Windows ως υπηρεσία», επειδή το λογισμικό τους ανανεώνεται βαθμιαία χωρίς έξτρα κόστος για τον χρήστη, αντί η εταιρεία να κυκλοφορεί κάθε λίγα χρόνια κάποια νέα αυτόνομη έκδοση που θα διαδέχεται την προηγούμενη.

Αυτήν τη στιγμή η νεότερη έκδοση είναι τα Windows 10 21H1, η οποία, όπως έχει ανακοινωθεί, θα υποστηρίζεται έως το Δεκέμβριο του 2022.

Τέλος τα Windows 10

Τελικά στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με το BBC και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, και ο υπεύθυνος για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, Πάνος Πανάι, πιθανώς δεν θα ανακοινώσουν απλώς μια μείζονα αναβάθμιση (21Η2) των Windows 10 για το δεύτερο εξάμηνο τους 2021, αλλά ένα νέο λειτουργικό σύστημα.

Μερικοί αναλυτές εκτιμούν μάλιστα ότι αυτό μπορεί να μην ονομαστεί Windows 11, αλλά να πάρει άλλη ονομασία. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να περιλαμβάνει πολλά νέα χαρακτηριστικά σε σχέση με τα Windows 10.

Τα παλαιότερα πολύ δημοφιλή Windows 7 είχαν αποσυρθεί το 2020, αν και οι επιχειρήσεις μπορούν να πληρώνουν τη Microsoft για να συνεχίσουν να λαμβάνουν ανανεώσεις των επαγγελματικών εκδόσεων Professional και Enterprise.

Η μαγευτική φωτογραφία από τα Τρίκαλα που αγόρασε η Microsoft και κάνει το γύρο του κόσμου

Με τον φωτογραφικό φακό του εθελοντή και ερασιτέχνη φωτογράφου Γιώργου Παπαποστόλου -από την ομάδα εθελοντών Δήμου Πύλης- έγιναν διάσημα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, τα αξιοθέατα του Τρικαλινού Δήμου.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, η φωτογραφία η οποία βλέπετε αγοράστηκε τελικά από την Microsoft και ταξίδεψε σε όλο το διαδίκτυο, ακόμα και σε μεγάλες ιστοσελίδες.

Η μαγευτική φωτογραφία από τα Τρίκαλα που αγόρασε η Microsoft και κάνει το γύρο του κόσμου

Η φωτογραφία κυκλοφόρησε με την σημείωση πως αποτελεί παράδειγμα για τα φθινοπωρινά τοπία της περιοχής.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share