Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Vodafone και Cosmote πήραν την μεγάλη απόφαση!

Ραγδαίες εξελίξεις!

15 Ιουνίου 2021 10:31
Vodafone και Cosmote πήραν την μεγάλη απόφαση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκτακτες ανακοινώσεις εξέδωσαν Cosmote και Vodafone και εντελώς διαφορετικούς λόγους!

Αρχικά η Cosmote ανακοίνωσε πως καταργεί την υπηρεσία WiMax και η Vodafone πως α προμηθευτεί εξοπλισμό για το 5G στη Βρετανία από τη Samsung!

Η Cosmote καταργεί την υπηρεσία WiMax!

"H OTE A.E. ανακοινώνει ότι από 12/6/2021 παύει η εμπορική διάθεση των προγραμμάτων COSMOTE Home Telephony WiMAX XL, COSMOTE Home DoublePlay WiMAX XL και γενικότερα της παροχής νέων τηλεφωνικών γραμμών μέσω WiMAX.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Εξυπηρέτηση Πελατών 13888 για οικιακούς πελάτες και 13818 για εταιρικούς πελάτες (ατελώς από σταθερό ΟΤΕ) και στο δίκτυο καταστημάτων COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟΣ."

Vodafone και Cosmote πήραν την μεγάλη απόφαση!

Η Vodafone θα προμηθευτεί εξοπλισμό για το 5G στη Βρετανία από τη Samsung

Η Vodafone ανακοίνωσε ότι θα προμηθευτεί εξοπλισμό δικτύου 5G από την Samsung για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, γεγονός το οποίο σηματοδοτεί την είσοδο της νοτιοκορεατικής εταιρείας στην ευρωπαϊκή τηλεπικοινωνιακή αγορά στο πεδίο του 5G.

Με την Vodafone να θέλει να επεκτείνει τις επιλογές προμηθευτών, ο εξοπλισμός της Samsung αρχικά θα εγκατασταθεί σε 2.500 αγροτικές περιοχές στη Νοτιοδυτική Αγγλία και στη μεγαλύτερη έκταση της Ουαλίας.

Η Νοτιοκορεατική εταιρεία είναι μία από τις πολλές που υπέγραψαν συμβάσεις με την Vodafone για την κατασκευή της «πρώτης εμπορικής επέκτασης του Open Radio Access Network στην Ευρώπη».

Το Radio Access Network καλύπτει τον εξοπλισμό που παρέχει την τελική σύνδεση μεταξύ του έξυπνου τηλεφώνου και του δικτύου της τηλεφωνίας και περιλαμβάνει εξοπλισμό, όπως κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε πύργους και κτήρια. Με το εν λόγω σύστημα, μέρη του δικτύου που έχουν κατασκευαστεί από διαφορετικούς παρόχους είναι σχεδιασμένα ώστε να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, καθώς διαθέτουν ένα κοινό σύστημα λειτουργιών.

H Samsung φαίνεται πως είναι μία από τις επιλογές που εξετάζουν οι Ευρωπαίοι πάροχοι για την αντικατάσταση του εξοπλισμού της Huawei που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα για τις 5G υλοποιήσεις τους. Εκτός από τη Vodafone, παρόμοιες συζητήσεις περί ενδεχόμενης συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα επιβεβαίωσαν ότι είχαν τόσο η ισπανική Telefonica όσο και η γαλλική Orange.

Στη Μεγάλη Βρετανία έχει δοθεί η εντολή απομάκρυνσης όλου του εξοπλισμού της Huawei για τις ανάγκες του 5G μέχρι και το 2027, σε αντιστοιχία με τα όσα συμβαίνουν και στο εμπάργκο που έχουν θέσει οι ΗΠΑ στη Huawei. H Samsung από την μεριά της, φαίνεται πως θέλει να ενισχύσει τη θέση της ως προμηθευτής τεχνολογικού εξοπλισμού σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην Ευρώπη, καθώς η δημιουργία υποδομών 5G ολοένα και αυξάνεται.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share