Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021

Κινητό: Οι «δολοφόνοι» της μπαταρίας - Αυτές οι εφαρμογές το κάνουν πιο αργό

Αυτά είναι τα πέντε κινητά που έχουν μεγαλύτερη ακτινοβολία

2 Ιουνίου 2021 14:51
Κινητό: Οι «δολοφόνοι» της μπαταρίας - Αυτές οι εφαρμογές το κάνουν πιο αργό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσο περισσότερο εξελίσσονται οι εφαρμογές για τα κινητά μας, η μπαταρία τελειώνει γρηγορότερα ενώ πιάνουν και πιο πολύ χώρο στη μνήμη. Ενώ, αν έχεις τηλέφωνο Android μάθε ποιες εφαρμογές πρέπει να απεγκαταστήσεις και ποια συσκευή σου ταιριάζει

Η εταιρεία pCloud μελέτησε τα 100 πιο δημοφιλή apps και βρήκε ποια είναι τα πιο επιβλαβή:

Το Fitbit -που παρακολουθεί την καθημερινή μας δραστηριότητα, τη σωματική άσκηση και τον ύπνο- μαζί με το My Verizon, αποδείχθηκαν οι πιο «καταστροφικές» εφαρμογές για τα τηλέφωνα, καθώς για να λειτουργήσουν χρειάζονται πρόσβαση σε ίντερνετ, κάμερα, τοποθεσία και μικρόφωνο.

Κινητό - «Δολοφόνοι» της μπαταρίας

Βεβαίως, από τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν δημοφιλή social media. Μάλιστα, έξι μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 20 πιο επιβλαβείς εφαρμογές.

Κατά μέσο όρο, το Facebook, το Instagram, το Snapchat, το Youtube, το WhatsApp και το LinkedIn για να λειτουργήσουν χρειάζονται πρόσβαση σε φωτογραφίες, Wi-Fi, τοποθεσία και μικρόφωνο, πράγμα που σημαίνει πως «τρώνε» πολλή μπαταρία από το τηλέφωνό μας.

«Φωτεινή εξαίρεση» αποτελεί μόνο το Instagram, που όταν βρίσκεται σε νυχτερινή λειτουργία (night mode), μπορεί να εξοικονομήσει έως και 30% από την μπαταρία μας.

Οι εφαρμογές που σου καίνε μπαταρία στο κινητό

Επίσης, παραδόξως, και το Twitter, δεν εμφανίζεται στις 20 πρώτες θέσεις με τις πιο επιβλαβείς εφαρμογές.

Παράλληλα, τα dating apps όπως το Tinder, το Bumble και το Grindr βρίσκονται ψηλά στη σχετική λίστα καθώς δεν διαθέτουν night mode και «απομυζούν» την μπαταρία μας.

Κινητό - «Δολοφόνοι» της μνήμης

Ακόμη, τα travel apps ή ταξιδιωτικές εφαρμογές «ηγούνται» στην «κούρσα» της κατάληψης του διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου των κινητών μας.

Η εφαρμογή της United Airlines απαιτεί 437,8 MB χώρου για να εγκατασταθεί, ενώ ακολουθούν οι Lyft (για ταξί) με 325,1 MB και το Uber με 299,6 MB.

Πρακτικά, όταν η μνήμη στο κινητό μας γεμίζει, αυτό σημαίνει πως γίνεται πιο αργό με τους ειδικούς να συστήνουν τη χρήση εφαρμογών όπως το Zoom και το Skype, που πιάνουν 82,1 και 111,2 ΜΒ, αντίστοιχα.

Αυτά είναι τα πέντε κινητά που έχουν μεγαλύτερη ακτινοβολία

Κινητό: Σήμερα, σε αυτό το σύγχρονο κόσμο που ζούμε, σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν έξυπνα τηλέφωνα και άλλες παρόμοιες συσκευές. Ο καθένας από εμάς ξέρει για την επιβλαβή ακτινοβολία τους, ωστόσο εξακολουθούν να παραμένουν μια αναγκαιότητα στη σύγχρονη ζωή.

Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν μια επικίνδυνη μη ιοντίζουσα μορφή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που απορροφάται από τους ιστούς και τα κύτταρα μας και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές από το Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann στο Ισραήλ, έχουν δείξει ότι μόνο 10 λεπτά με ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στα κύτταρα του εγκεφάλου που συνδέονται με την κυτταρική διαίρεση και τον καρκίνο. Παράλληλα δείτε άλλη μια είδηση που σοκάρει καθώς, εμφάνισε καρκίνο στα μάτια εξαιτίας μιας συνήθειας που έχουμε όλοι - Την επόμενη φορά προσέξτε στο κινητό σας το…

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share