Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Cosmote και Γερμανός: Το αφεντικό τρελάθηκε, απίθανη προσφορά στους καταναλωτές - Πως αντιδρά η WIND VISION

Σαρωτικές αλλαγές με τις χρεώσεις στα κινητά και τις φραγές όταν χρωστάς

2 Ιουνίου 2021 07:57
Cosmote και Γερμανός: Το αφεντικό τρελάθηκε, απίθανη προσφορά στους καταναλωτές - Πως αντιδρά η WIND VISION
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μοναδικές προσφορές στις τηλεοράσεις φέρνουν τα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, αλλά και τα www.cosmote.gr και www.germanos.gr. Μέχρι και τις 13 Ιουνίου οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν φθηνότερα και με έως 48 άτοκες δόσεις την Smart TV που επιθυμούν, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σε μοντέλα και σχέδια, από επώνυμους κατασκευαστές, για να μπορούν να απολαύσουν τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού.

Επιπλέον, όσοι επιλέξουν να κάνουν τις αγορές τους με κάρτες της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ +2,94%, κερδίζουν το 20% σε go4more πόντους για αγορές αξίας 249€ και άνω. Ενδεικτικά, μέχρι τις 13/06, οι καταναλωτές θα βρουν τις έξυπνες τηλεοράσεις:

  • Toshiba 4K Smart TV UA2063DG 55'', με λειτουργικό Android P (9,0) που κάνει την ψυχαγωγία πιο εύκολη από ποτέ και τεχνολογία Dolby Vision HDR για απίστευτη φωτεινότητα, με όφελος 150€, από 549€ στα 399€ (επιπλέον όφελος 79,80€ σε go4more πόντους)
  • Thomson 4K Smart TV UG6400 50’’, με λειτουργικό Android P (9,0), υποστήριξη HDR10 και τεχνολογία Dolby Digital Plus για ολοζώντανα χρώματα και ρεαλιστική απεικόνιση, με όφελος 130€, από 499€ στα 369€ (επιπλέον όφελος 73,80€ σε go4more πόντους)

Γερμάνος

  • Thomson 4K Smart TV UG6400 55’’, με λειτουργικό Android P (9,0), υποστήριξη HDR10 και Dolby Digital Plus, με όφελος 150€, από 569€ στα 419€ (επιπλέον όφελος 83,80€ σε go4more πόντους)
  • SAMSUNG 4K QLED TV 55Q60T 55’’, με υποστήριξη HDR10+ για εκπληκτική ποιότητα εικόνας και επεξεργαστή Quantum Processor Lite για εξαιρετική απόδοση, με όφελος 500€, από 1.199€ στα 699€ (επιπλέον όφελος 139,80€ σε go4more πόντους)
  • SAMSUNG 4K Smart TVs UE50TU7092U 50’’, με υποστήριξη HDR10+ για πεντακάθαρη εικόνα και επεξεργαστή Crystal Processor 4K, με όφελος 110€, από 599€ στα 489€ (επιπλέον όφελος 97,80€ σε go4more πόντους)

cosmote

  • PANASONIC 4Κ Smart TV TX-50HX700 50’’, με λειτουργικό Android TV, υποστήριξη HDR10 και Dolby Vision για εκπληκτική ευκρίνεια, με όφελος 130€, από 569€ στα 439€ (επιπλέον όφελος 87,80€ σε go4more πόντους)

Πως αντιδρά η WIND VISION

Το Amazon Prime Video στα ελληνικά από τη Wind Vision. Η συνδρομητική τηλεοπτική υπηρεσία της Wind κάνει το επόμενο βήμα, που ενδεχομένως μπορεί να της επιτρέψει να μπει στον ανταγωνισμό με το Netflix και την Cosmote TV.

Wind vision

Προς το παρόν, μόνο οι συνδρομητές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Wind θα μπορούν να βλέπουν την υπηρεσία στα ελληνικά. Σύντομα αναμένεται να προστεθεί στη Wind Vision η πλατφόρμα της ERTFlix. Το Amazon Prime Video είναι διαθέσιμο στα ελληνικά και από την Cosmote TV.

Σαρωτικές αλλαγές με τις χρεώσεις στα κινητά και τις φραγές όταν χρωστάς - Cosmote, Wind και Vodafone σε πανικό

Μεγάλες ανατροπές έρχονται στην κινητή τηλεφωνία, με εταιρείες πρωταγωνίστριες, όπως η Cosmote, η Wind και η Vodafone να βρίσκονται σε πανικό, τόσο για τις χρεώσεις σε κινητά όσο τις φραγές, όταν χρωστάμε.

Συγκεκριμένα, «φρένο» στη δυνατότητα των παρόχων τηλεφωνίας να κάνουν φραγή εισερχομένων κλήσεων λόγω οφειλών βάζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Με τον νέο Γενικό Κανονισμό Αδειών οι πάροχοι υποχρεώνονται επίσης να συνεχίζουν να παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο με μικρότερη ταχύτητα, τη στιγμή που μέχρι και οι χρεώσεις αλλάζουν.

Ο νέος Κανονισμός, στόχος του οποίου είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των συνδρομητών υπηρεσιών τηλεφωνίας και διαδικτύου, επιφέρει αλλαγές στις συμβάσεις των παρόχων με τους καταναλωτές και επιβάλλει στους παρόχους, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

- Να παρέχουν ελάχιστο επίπεδο υπηρεσίας στον συνδρομητή σε περίπτωση προσωρινής ή μόνιμης διακοπής υπηρεσιών λόγω οφειλών, όπως λήψη εισερχόμενων κλήσεων, πραγματοποίηση εξερχόμενων κλήσεων που δεν συνεπάγονται χρέωση για τον συνδρομητή, πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητα τουλάχιστον 256 Κbps ή πρόσβαση κατ’ ελάχιστον στις ιστοσελίδες gov.gr, της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

- Να προειδοποιούν τον συνδρομητή για την επικείμενη λήξη της σύμβασής του το αργότερο δύο μήνες πριν τη λήξη αυτής. Επίσης πρέπει να προειδοποιούν τον συνδρομητή καρτοκινητής τηλεφωνίας 15 ημέρες πριν τη λήξη της προπληρωμένης αξίας υπηρεσιών.

- Να μην αυξάνουν το πάγιο σε σύμβαση ορισμένου χρόνου, με μόνη εξαίρεση την περίπτωση τεχνολογικών αλλαγών στο δίκτυο. Σε αυτή την περίπτωση, ο συνδρομητής διατηρεί το δικαίωμα να καταγγείλει αζημίως τη σύμβαση λόγω της συγκεκριμένης αύξησης. Ο συνδρομητής δεν έχει δικαίωμα καταγγελίας αν οι προτεινόμενες αλλαγές στη σύμβασή του δεν έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε αυτόν.

- Να παρέχουν συμβουλές στον συνδρομητή για καλύτερα τρέχοντα τιμολόγια, σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες που λαμβάνει, τουλάχιστον έναν μήνα πριν τη λήξη της σύμβασής του.

- Να ενημερώνουν τον συνδρομητή υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας όταν φτάνει στο 80% και στο 100% υπάρχει υπέρβαση της κατανάλωσης του προγράμματός του.

- Να αναφέρουν στη σύνοψη της σύμβασης πληροφορίες για τα κύρια προϊόντα και τις υπηρεσίες που αφορούν τους χρήστες με αναπηρία.

Αλλαγές για Cosmote, Wind και Vodafone

Διευκόλυνση στο «σπάσιμο» των συμβολαίων

Με τον Νέο Κανονισμό Γενικών Αδειών:

- Απλοποιείται η διαδικασία υπολογισμού του τέλους πρόωρης διακοπής αν ο συνδρομητής διακόψει τη σύμβασή του πριν λήξει το συμβόλαιό του.

- Μειώνεται το ελάχιστο όριο, που ο πάροχος υποχρεούται, κατόπιν εντολής του συνδρομητή, να διακόπτει την παροχή υπηρεσιών, όταν διαπιστώνει ότι η χρέωση του συνδρομητή υπερβεί το όριο αυτό. Το νέο όριο διαμορφώνεται στα 100 ευρώ για μηνιαίο κύκλο τιμολόγησης και στα 200 ευρώ για διμηνιαίο κύκλο τιμολόγησης, ενώ τώρα είναι στα 150 ευρώ και 300 ευρώ αντίστοιχα.

- Εάν ο συνδρομητής λαμβάνει δέσμη υπηρεσιών από έναν πάροχο και θέλει να καταγγείλει μία υπηρεσία της πριν από τη λήξη της σύμβασης, για λόγους αδυναμίας συμμόρφωσης με αυτή ή αδυναμίας παροχής της υπηρεσίας, τότε μπορεί να καταγγείλει αζημίως το σύνολο υπηρεσιών της δέσμης.

Οι διατάξεις του νέου Κανονισμού θα τεθούν σε ισχύ σταδιακά, ενώ θα είναι όλες σε πλήρη ισχύ σε εννέα μήνες από τη δημοσίευση του Κανονισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share