Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Η φωτογραφία αυτή προκαλεί βλάβη στο κινητό

Σβήστε την αμέσως!

9 Μαΐου 2021 14:50
Προσοχή: Η φωτογραφία αυτή προκαλεί βλάβη στο κινητό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προσοχή! Η παρακάτω φωτογραφία που θα δείτε προκαλεί βλάβη στο κινητό! Ο Γκουράφ Αγκραβάλ, επιστήμονας και ερασιτέχνης φωτογράφος που ζει στο Σαν Ντιέγκο, δεν μπορούσε να το πιστέψει όταν ξαφνικά άρχισε να βλέπει ως θέμα ειδήσεων μια φωτογραφία που είχε τραβήξει το περασμένο καλοκαίρι. Επίσης, δείτε μία απάτη που πρέπει να δώσετε προσοχή!

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη λίμνη Σεντ Μαίρη σε εθνικό πάρκο της Μοντάνα τον Αύγουστο του 2019. Την εντυπωσιακή φωτογραφία ανέβασε σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να την κατεβάσουν το κινητό τους.

Όταν όμως ορισμένοι τη χρησιμοποίησαν ως ταπετσαρία στο κινητό τους, όσα από αυτά ήταν Android, αντιμετώπισαν προβλήματα όπως η συνεχής ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των ακουστικών τους, απαιτώντας επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, πράγμα που σήμαινε ότι όλα τα δεδομένα στα αντίστοιχα κινητά σβήστηκαν.

«Δεν έκανα τίποτα σκόπιμα», δήλωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι λυπάται που η φωτογραφία του προκάλεσε προβλήματα. Τα προβλήματα δεν εντοπίστηκαν σε όλα τα κινητά, αλλά κυρίως σε όσα χρησιμοποιούσαν την έκδοση 10 του λειτουργικού συστήματος Android.

Η φωτογραφία αυτή προκαλεί βλάβη στο κινητό

Το τοπίο ήταν εντυπωσιακό και ο ίδιος αποφάσισε να το απαθανατίσει με την κάμερά του ενώ στη συνέχεια επεξεργάστηκε τη φωτογραφία με το λογισμικό Lightroom, που ήταν και αυτό που ευθύνεται για τα προβλήματα στα κινητά τηλέφωνα. Το Lightroom παρέχει τρεις επιλογές λειτουργίας χρώματος και αυτή που επέλεξε ο Γκουράφ είναι αυτή που φαίνεται να προκαλεί δυσλειτουργίες στα Android, «μπερδεύοντας» το λογισμικό των κινητών τηλεφώνων.

Τα τηλέφωνα ελέγχουν ποιος είναι ο» χρωματικός χώρος «της κάθε εικόνας για να υπολογίσουν πώς να την εμφανίσουν σωστά.

Πρόκειται για την ικανότητα ενός τηλεφώνου να εμφανίζει παραδείγματος χάρη τη σωστή απόχρωση του πράσινου. Αυτό που συνέβη στην περίπτωση της φωτογραφίας του Γκουράφ είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται ορισμένα τηλέφωνα τις περιπτώσεις «χρωματικού χώρου» που δεν είναι συμβατές με το λογισμικό τους.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share