Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Προσοχή: Μην ανοίξετε αυτό το mail - Υποκλοπή κωδικών (photo)

Mαζική ροή εισερχόμενων παραπλανητικών emails

15 Απριλίου 2021 20:05
Προσοχή: Μην ανοίξετε αυτό το mail - Υποκλοπή κωδικών (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Mαζική ροή εισερχόμενων παραπλανητικών emails που αναφέρουν ως αποστολέα την εταιρία cPanel και έχουν θέμα τη διακοπή/παύση των υπηρεσιών φιλοξενίας. Τα emails αυτά έχουν συνημμένα αρχεία και προτρέπουν την εκτέλεση των αρχείων αυτών ή το άνοιγμα κάποιου link. Παράλληλα, επέστρεψαν οι τηλεφωνικές απάτες με αριθμούς από το εξωτερικό, γι' αυτό αν σας καλέσουν ποτέ αυτοί οι αριθμοί στο κινητό μην το σηκώσετε ποτέ!

Πιθανοί τίτλοι phising emails:

  • De-activation: (domain name)
  • Suspension of (domain name) from our server
  • [domain name] Updates to the cPanel Services Agreement

Υποκλοπή κωδικών αν να ανοίξετε συγκεκριμένο mail

Η πλειοψηφία των Phishing μηνυμάτων επικαλείται είτε κάποιο πρόβλημα στο λογαριασμό σας που θα οδηγήσει στη διακοπή των υπηρεσιών σας, είτε απαιτεί την αποδοχή των νέων όρων χρήσης της υπηρεσίας.

Σε περίπτωση που λάβετε κάποιο παρόμοιο email προτείνουμε να το ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ απευθείας χωρίς να ανοίξετε κάποιο συνημμένο αρχείο και χωρίς να ακολουθήσετε κάποιο link.

Στην ατυχή περίπτωση που έχετε κάνει κάποιες από τις παραπάνω κινήσεις, προτείνουμε τον συνολικό έλεγχο του υπολογιστή σας με κάποιο antivirus καθώς και την αλλαγή τυχών αποθηκευμένων κωδικών σε υπηρεσίες όπως τα email accounts.

Facebook: Το κόλπο για να διαβάζεις τα μηνύματα χωρίς να δει ο αποστολέας το «διαβάστηκε»

Facebook: Σου έχει ίσως τύχει να έρχεται ένα μήνυμα στο Messenger αλλά να θες να το διαβάσεις χωρίς να το καταλάβει αυτός που το έστειλε. Είτε γιατί δε θες να απαντήσεις είτε γιατί θες να απαντήσεις αργότερα και δε θες να φανεί ότι αγνοείς τον αποστολέα.

Κι όμως υπάρχει ένα τρικ για να λύσεις αυτό το πρόβλημα. Κάνε, λοιπόν, το εξής. Μόλις έρθει το μήνυμα στο Messenger, απενεργοποίησε το Wi Fi και τα δεδομένα του κινητού σου. Έπειτα μπες και διάβασε το μήνυμα.

Facebook

Ξαναβγες από την εφαρμογή και άνοιξε κανονικά και πάλι το internet. Θα έχεις διαβάσει το μήνυμα που σου ήρθε αλλά ο αποστολέας θα βλέπει απλώς ότι σου έχει παραδοθεί.

Όλοι έχουμε προσέξει φίλους μας στο chat που δίπλα από το όνομα τους λέει π.χ 15 λεπτά, 1 ώρα κ.τ.λ. Αυτή η ώρα δείχνει το πόση ώρα έχετε να μπείτε στο Facebook. Ακόμα να είστε και offline! Αυτό βέβαια ισχύει και για εσάς.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share