Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κινητό: 15 εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε άμεσα! - Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος

Δείτε για ποιο λόγο και θα πάθετε σοκ!

17 Φεβρουαρίου 2021 14:53
Κινητό: 15 εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε άμεσα! - Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κινητό: Η ερευνητική ομάδα της Avast εντόπισε 15 κακόβουλες εφαρμογές τις οποίες εάν έχετε έστω και μια από αυτές στο τηλέφωνό σας θα πρέπει να τις διαγράψετε άμεσα! Οι συγκεκριμένες 15 εφαρμογές έχουν ένα adware το οποίο ονομάζετε hiddenapps και είναι ακριβώς αυτό που καταλαβαίνετε. Κρυμμένες διαφημίσεις.

Όταν κατεβάζετε μια εφαρμογή από αυτές τις 15, τότε το κινητό σας γεμίζει διαφημίσεις στην οθόνη του. Παράλληλα δείτε και 25 εφαρμογές που έκλεβαν στοιχεία χρηστών του Facebook και πρέπει να διαγράψετε αμέσως.

Δείτε ποιες εφαρμογές πρέπει να διαγράψετε άμεσα

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές – παιχνίδια είναι:

  1. Shoot Them
  2. Crush Car
  3. Rolling Scroll
  4. Helicopter Attack – NEW
  5. Assassin Legend – 2020 NEW
  6. Helicopter Shoot
  7. Rugby Pass
  8. Flying Skateboard
  9. Iron it
  10. Shooting Run
  11. Plant Monster
  12. Find Hidden
  13. Find 5 Differences – 2020 NEW
  14. Rotate Shape
  15. Jump Jump

Αυτή η κίνηση προκαλεί εθισμό στο κινητό σου

Κινητό: Μπορεί να νομίζεις ότι είναι κάτι απλό αλλά μια κίνηση που κάνουμε όλοι, προκαλεί εθισμό στο κινητό σου. Τι έδειξε έρευνα και τι λένε ειδικοί; Καθημερινά κοιτάμε 214 φορές μέσα στη μέρα το κινητό μας, δηλαδή περίπου 1.500 φορές την εβδομάδα.

Αυτή η καθημερινή συνήθεια που μπορεί να προκαλέσει από διάσπαση προσοχής, άγχος και φόβο… μέχρι εθισμό. Η κατάχρηση των smartphones βλάπτει σοβαρά την υγεία μας επισημαίνουν οι ειδικοί. Σε πρόσφατη μελέτη οι επιστήμονες χαρακτήρισαν την κατάσταση ως «digital burnout».

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι φτιαγμένος για multitasking, ενώ όταν είναι μονίμως απασχολημένος με κάτι δεν μπορεί να επεξεργαστεί σωστά τα υπόλοιπα ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Παράλληλα δείτε πώς με τη βοήθεια του κρεμμυδιού μπορείτε να φορτίσετε το κινητό σας.

Η κίνηση που προκαλεί εθισμό στο κινητό σου

Τι έδειξε μελέτη για τον εθισμό στα κινητά τηλέφωνα

Σύμφωνα με την μελέτη του Πανεπιστημίου Baylor που δημοσιεύτηκε στο Journal of Behavioral, βρέθηκε ότι τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν εθισμό, που καθοδηγείται από τον υλισμό και την παρορμητικότητα, ενώ μπορεί να συγκριθεί με παθολογικές συμπεριφορές κατανάλωσης, όπως η καταναγκαστική αγορά προϊόντων, η κατάχρηση πιστωτικής κάρτας…

Οι James Roberts, Ph.D. και Ben H. Williams, καθηγητές Μάρκετινγκ στο Hankamer School of Business του Baylor και στο Seton Hall University, αντίστοιχα, δήλωσαν ότι:

  • Τα κινητά τηλέφωνα είναι ένα μέρος της καταναλωτικής κουλτούρας μας
  • Η χρήση των κινητών τηλεφώνων δημιουργεί ένα παράδοξο, καθώς την ίδια στιγμή που παρέχουν πλήρη ελευθερία στους χρήστες τους, τους υποδουλώνουν κιόλας
  • Τα ευρήματά είναι εκπληκτικά και αποδεικνύουν ότι η ανάπτυξη εθισμού είναι μία εντελώς ρεαλιστική πιθανότητα όταν μιλάμε για τα κινητά τηλέφωνα. Δεν είναι απλώς ένα εργαλείο των καταναλωτών, αλλά χρησιμοποιούνται ως σύμβολο κύρους. Έχει φανεί επίσης ότι διαβρώνουν τις προσωπικές μας σχέσεις.
  • Τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται ως μέρος ενός τελετουργικού καταναλωτικού τρόπου επίδειξης.
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share