Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Έλον Μασκ: Καλεί τον Πούτιν σε επικοινωνία μέσω του «Clubhouse»

Μάθετε τα πάντα για τη νέα εφαρμογή που θα έχει "σαρώσει" στο εξωτερικό

15 Φεβρουαρίου 2021 14:07
Έλον Μασκ: Καλεί τον Πούτιν σε επικοινωνία μέσω του «Clubhouse»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την λένε «Clubhouse» και ξεκίνησε το 2020. Eίναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που βασίζεται αποκλειστικά στην επικοινωνία μέσω ήχου και η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μόνο μέσω πρόσκλησης. Η δημοτικότητα της έχει εκτοξευθεί τους τελευταίους μήνες και αυτό οφείλεται κυρίως στην προώθησή της στο κοινό από τον Έλον Μασκ.

Ο Έλον Μασκ με ανάρτησή του στο Twitter προσκάλεσε το Κρεμλίνο σε επικοινωνία μέσω της εφαρμογής Clubhouse: «Θα θέλατε να συμμετάσχετε στο Cludhouse για μία συνομιλία;», ενώ πρόσθεσε στα ρωσικά ότι «Θα ήταν μεγάλη τιμή να σας μιλήσω». Παράλληλα δείτε και 25 εφαρμογές που έκλεβαν στοιχεία χρηστών του Facebook!

Η εφαρμογή έχει προσελκύσει ήδη πολλούς χρήστες

Η εφαρμογή έχει προσελκύσει ήδη πολλούς νέους χρήστες, οι οποίοι προσκαλούν τους συνομιλητές τους σε «δωμάτια». Μεταξύ άλλων έχουν συμμετάσχει πρόσωπα όπως ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg, ο ράπερ Drake και ο ηθοποιός Kevin Hart.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ επιδιώκει την επικοινωνία με Ρώσους αξιωματούχους. Νωρίτερα τον Μάιο του 2020, ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX φάνηκε να έχει μια σύντομη συνομιλία με τον επικεφαλής της Ρωσίας Ρόσκοσμος Ντμίτρι Ρογκοζίν, ανταλλάσσοντας ελπίδες για μελλοντική συνεργασία.

Clubhouse τι είναι

Με όχημα τη... φωνή

Εάν δεν το γνωρίζετε ήδη, το Clubhouse είναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης με ζωή ενός έτους, το οποίο αποτελείται από εικονικά "δωμάτια" όπου οι άνθρωποι μπορούν να μιλούν μεταξύ τους - φωνητικά και όχι γραπτά.

Αυτό μπορεί να μην ακούγεται εντυπωσιακό, ωστόσο πολλοί χρήστες το στηρίζουν, βλέποντάς το ως μια πλατφόρμα επικοινωνίας που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκατάσταση του ειρηνικού λόγου και της ευγένειας αντί της επιδείνωσης των εντάσεων.

Θεωρώ το Clubhouse, στο οποίο έγινα μέλος το περασμένο καλοκαίρι, ως κάτι ανάμεσα σε ραδιοφωνική εκπομπή με "ανοικτές γραμμές" και σε ένα χαλαρό βραδινό πάρτι. Πίσω στον 20ο αιώνα, ο διάσημος θεωρητικός της επιστήμης της επικοινωνίας Walter J. Ong είχε διατυπώσει τη θέση ότι οι προφορικές κουλτούρες είναι πιο "συγκεντρωτικές", πιο απέριττες, πιο ισχυρά συντηρούμενες και πιο ανοιχτά αμφισβητησιακές και διαλογικές.

Δεδομένης της κοινωνικής αναταραχής και της πόλωσης που επικρατούν στις ΗΠΑ, όλα τα παραπάνω ακούγονται αρκετά καλά. Επιπλέον "πόντους" κερδίζουν όσοι είναι γνήσιοι, ελκυστικοί και καλοί στο να σκέφτονται δυνατά και να ηγούνται μιας ομάδας. Υπάρχει ένα λεπτό αλλά σαφές πλέγμα ιεραρχιών, αν και προς όφελος της συζήτησης και όχι προς ζημία της.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share