Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Κινητό: 15 «σημάδια» που φανερώνουν ότι κάποιος χάκαρε το τηλέφωνό σας (Video)

Τρείς τρόποι για να μειώσεις τους πιθανούς κινδύνους

4 Φεβρουαρίου 2021 14:45
Κινητό: 15 «σημάδια» που φανερώνουν ότι κάποιος χάκαρε το τηλέφωνό σας (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κινητό: Αρκετά συχνά βλέπουμε το τηλέφωνό μας ως το ασφαλές μας ψηφιακό καταφύγιο, με αποτέλεσμα να το χρησιμοποιούμε προκειμένου να διατηρήσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα, από φωτογραφίες μέχρι και στοιχεία πιστωτικής κάρτας. Επίσης, διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για «φουσκωμένους» λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων και παράνομες χρεώσεις από 5ψήφιους αριθμούς.

Για να μειώσεις τους πιθανούς κινδύνους υπάρχουν 3 παράμετροι. Πρώτον να μάθεις τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να χακάρει το κινητό σου, δεύτερον πώς θα τους αναγνωρίσεις και τρίτον πως θα προστατευτείς. Στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω θα τα μάθεις όλα αυτά και θα δεις και τα 15 σημάδια που μαρτυρούν πως μάλλον κάποιος σε έχει χακάρει.

Κινητό

#1. Βρίσκεις στο κινητό σου εφαρμογές που δεν έχεις εγκαταστήσει εσύ. Ύποπτο! Και φυσικά πρέπει να το τσεκάρεις. Πολλές φορές το λογισμικό σου όταν κάνει updates κατεβάζει εφαρμογές που χρειάζεται για να «τρέξει». Googl-αρε τι είναι αυτές οι καινούργιες εφαρμογές που είδες και έπειτα χωρίς καν να τις ανοίξεις διέγραψε τις.

#2. Κάποιες εφαρμογές δεν λειτουργούν όπως στην αρχή. Και όχι αυτό δεν είναι πρόβλημα του κινητού σου από την υπερφόρτωση, κάτι άλλο συμβαίνει που πρέπει να ψάξεις με κάποιον τεχνικό.

#3. Το τηλέφωνο σου κάνει επανεκκίνηση μόνο του, σβήνει, πληκτρολογεί αριθμούς ή ξεκινά τις εφαρμογές. Δεν φανταζόμαστε να πιστεύεις πως είναι τόσο έξυπνο που να τα κάνει όλα αυτά μόνο του χωρίς να το αγγίξεις. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Δες το βίντεο που ακολουθεί και μάθε τη συνέχεια:

Κινητό: 15 εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε άμεσα!

Κινητό: Η ερευνητική ομάδα της Avast εντόπισε 15 κακόβουλες εφαρμογές τις οποίες εάν έχετε έστω και μια από αυτές στο τηλέφωνό σας θα πρέπει να τις διαγράψετε άμεσα! Παράλληλα, επέστρεψαν οι τηλεφωνικές απάτες με αριθμούς από το εξωτερικό, γι' αυτό αν σας καλέσουν ποτέ αυτοί οι αριθμοί στο τηλέφωνο μην το σηκώσετε ποτέ!

Οι συγκεκριμένες 15 εφαρμογές έχουν ένα adware το οποίο ονομάζετε hiddenapps και είναι ακριβώς αυτό που καταλαβαίνετε. Κρυμμένες διαφημίσεις. Όταν κατεβάζετε μια εφαρμογή από αυτές τις 15, τότε το κινητό σας γεμίζει διαφημίσεις στην οθόνη του.

Εφαρμογές στο κινητό που πρέπει να διαγράψετε

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές – παιχνίδια είναι:

 1. Shoot Them
 2. Crush Car
 3. Rolling Scroll
 4. Helicopter Attack – NEW
 5. Assassin Legend – 2020 NEW
 6. Helicopter Shoot
 7. Rugby Pass
 8. Flying Skateboard
 9. Iron it
 10. Shooting Run
 11. Plant Monster
 12. Find Hidden
 13. Find 5 Differences – 2020 NEW
 14. Rotate Shape
 15. Jump Jump
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share