Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κινητό: Το κόλπο για να έχετε πάντα σήμα

Τρομερό τρικ

28 Δεκεμβρίου 2020 12:20
Κινητό: Το κόλπο για να έχετε πάντα σήμα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Tο κινητό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Το να μην πιάνει σήμα είναι πρόβλημα. Είτε γιατί μιλάμε στο τηλέφωνο είτε γιατί το χρειαζόμαστε για να επικοινωνούμε στα social.

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι εκείνες οι στιγμές που δεν έχει σήμα. Μάταια όσο και αν παλεύουμε, το εικονίδιο πάνω αριστερά με το σήμα δεν εμφανίζεται. Επίσης, το να φορτίσετε το κινητό σας στο αυτοκίνητο, φαντάζει μια ιδανική λύση. Στην πραγματικότητα είναι ένα από τα χειρότερα λάθη που μπορεί να κάνετε.

Τι μπορείτε να κάνετε για να πιάνετε σήμα πάντα. Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι΄ αυτό; H απάντηση είναι, ναι. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να πιάσει σήμα το κινητό είναι:

  1. Settings > Phone > WiFi Calling
  2. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τη διεύθυνσή σας για να εγγραφείτε στο WiFi Calling με το δίκτυό σας.
  3. Αυτό γίνεται για να έχετε τη δυνατότητα κλήσεων έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που δεν μπορούσαν να σας εντοπίσουν.
  4. Μετά από μερικά λεπτά, θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία WiFi Calling και μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε μια σύνδεση WiFi για να πραγματοποιείτε κλήσεις ή να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα.
  5. Με το WiFi Calling, μπορείτε να ρυθμίσετε ακόμη και άλλες συσκευές συνδεδεμένες με iCloud – όπως ένα iPad, iPod ή Mac – για να πραγματοποιείτε κλήσεις και να στέλνετε μηνύματα, αλλά δεν χρειάζεται να συνδεθούν στο ίδιο δίκτυο με το iPhone σας.

Κινητό: Το κόλπο για να ξεκλειδώσετε όποιο τηλέφωνο θέλετε σε λίγα δευτερόλεπτα!

Κινητό: Ξεχάσατε το μοτίβο στο κλείδωμα οθόνης στη συσκευή Android; Πολλές φορές μπορεί να τύχει να συμβεί και είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσουμε το τηλέφωνό μας.

Ποια είναι λοιπόν η λύση; Πρέπει να πάτε το κινητό σας για service centre; Πλέον δεν χρειάζεται. Μόλις μάθετε αυτό το κόλπο, μπορείτε να παρακάμψετε οποιοδήποτε μοτίβο κλειδώματος σε Android κινητό. Δε θυμάστε το μοτίβο; Μην ανησυχείτε, έχουμε τη λύση. Ακόμα με αυτό εδώ το κόλπο, θα μπορέσετε να δείτε αν σας έχουν χακάρει.

Αρχικά, απενεργοποιήστε τη συσκευή σας. Μετά την απενεργοποίηση, πατήστε ταυτόχρονα τρία κουμπιά: Την αύξηση έντασης, το κουμπί απενεργοποίησης και το αρχικό κουμπί.

Αν το κινητό σας δεν έχει αρχικό κουμπί, πατήστε ταυτόχρονα αύξηση και μείωση έντασης και το πλήκτρο απενεργοποίησης.

Το κινητό σας θα φορτώσει σε λειτουργία επαναφοράς (recovery mode). Θα δείτε τις παρακάτω τρεις επιλογές. Μετακινηθείτε με τα κουμπιά της έντασης και επιλέξτε «wipe data/factory reset» (διαγραφή δεδομένων/επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων)

Στη συνέχεια επιλέξτε «yes». Προσοχή αυτή η επιλογή θα διαγράψει όλα τα δεδομένα του χρήστη και αυτή η ενέργεια δεν μπορεί να αναιρεθεί.

Στη συνέχεια κάντε επανεκκίνηση το κινητό και είστε έτοιμοι. Θα χρειαστούν μερικά λεπτά για να γίνει η επανεκκίνηση για πρώτη φορά και το πρόβλημα με το μοτίβο θα έχει λυθεί.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share