Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κινητό: Το κόλπο για να ξεκλειδώσετε όποιο τηλέφωνο θέλετε σε λίγα δευτερόλεπτα!

Απίθανο τρικ

27 Δεκεμβρίου 2020 20:58
Κινητό: Το κόλπο για να ξεκλειδώσετε όποιο τηλέφωνο θέλετε σε λίγα δευτερόλεπτα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κινητό: Ξεχάσατε το μοτίβο στο κλείδωμα οθόνης στη συσκευή Android; Πολλές φορές μπορεί να τύχει να συμβεί και είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσουμε το τηλέφωνό μας.

Ποια είναι λοιπόν η λύση; Πρέπει να πάτε το κινητό σας για service centre; Πλέον δεν χρειάζεται. Μόλις μάθετε αυτό το κόλπο, μπορείτε να παρακάμψετε οποιοδήποτε μοτίβο κλειδώματος σε Android κινητό. Δε θυμάστε το μοτίβο; Μην ανησυχείτε, έχουμε τη λύση. Ακόμα με αυτό εδώ το κόλπο, θα μπορέσετε να δείτε αν σας έχουν χακάρει.

Αρχικά, απενεργοποιήστε τη συσκευή σας. Μετά την απενεργοποίηση, πατήστε ταυτόχρονα τρία κουμπιά: Την αύξηση έντασης, το κουμπί απενεργοποίησης και το αρχικό κουμπί.

Αν το κινητό σας δεν έχει αρχικό κουμπί, πατήστε ταυτόχρονα αύξηση και μείωση έντασης και το πλήκτρο απενεργοποίησης.

Το κινητό σας θα φορτώσει σε λειτουργία επαναφοράς (recovery mode). Θα δείτε τις παρακάτω τρεις επιλογές. Μετακινηθείτε με τα κουμπιά της έντασης και επιλέξτε «wipe data/factory reset» (διαγραφή δεδομένων/επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων)

Στη συνέχεια επιλέξτε «yes». Προσοχή αυτή η επιλογή θα διαγράψει όλα τα δεδομένα του χρήστη και αυτή η ενέργεια δεν μπορεί να αναιρεθεί.

Στη συνέχεια κάντε επανεκκίνηση το κινητό και είστε έτοιμοι. Θα χρειαστούν μερικά λεπτά για να γίνει η επανεκκίνηση για πρώτη φορά και το πρόβλημα με το μοτίβο θα έχει λυθεί.

Αφήνετε το κινητό δίπλα στο κρεβάτι σας ενώ κοιμάστε; Σταματήστε το αμέσως

Τα κινητά έχουν γίνει πλέον η επέκταση του χεριού μας, και πολλοί τα χρησιμοποιούν πριν πέσουν για ύπνο, με αποτέλεσμα να τα αφήνουν δίπλα στο κομοδίνο τους.

Ερευνητές από το Ισραήλ στο Weizmann Institute of Science έριξαν μία καλύτερη ματιά στους κινδύνους στην υγεία και έκαναν πειράματα για να δουν σε πόση ακτινοβολία εκτίθεται το σώμα όταν χρησιμοποιούμε ένα κινητό.Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Biochemical Journal και δείχνουν την επιδραση του κινητού μετά από 15 λεπτά χρήσης του.

Όλα τα κινητά υπόκεινται στους αυστηρούς κανονισμούς της κάθε χώρας και πρέπει να ελεγχθούν για να υπολογιστεί ο δείκτης SAR. Ο δείκτης αυτός δείχνει την ποσότητα ραδιενέργειας που απορροφά το σώμα ενώ χρησιμοποιούμε το κινητό. Η αποδεκτή τιμή είναι 1,6 watts ανά κιλό.

Υπάρχει όμως τίποτα που θα μπορούσε να μειώσει τις παρενέργειες αυτής της ακτινοβολίας; Ευτυχώς, η απάντηση είναι ναι. Πέρα όμως από αυτό, να προσέχετε που φορτίζετε να κινητά σας, και υπάρχει ένα σημείο που απαγορεύεται.

Δείτε 11 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την έκθεση στην ακτινοβολία του κινητού σας:

  • Να κάνετε μικρές συνομιλίες
  • Να βάζετε το κινητό σε λειτουργία πτήσης όταν δεν το χρησιμοποιείται
  • Μην το βάζετε κοντά στο αυτί ενώ χτυπάει, περιμένετε μέχρι να απαντήσει κάποιος. Τα κινητά εκλύουν περισσότερη ενέργεια όταν προσπαθούν να κάνουν μία σύνδεση.
  • Σιγουρέψτε πως το κινητό σας έχει σήμα. Τα κινητά εκλύουν περισσότερη ακτινοβολία όταν το σήμα είναι αδύναμο.
  • Μην έχετε το κινητό δίπλα στο κρεβάτι σας το βράδυ.
  • Μην το κουβαλάτε πάνω σας. Καλύτερα να το έχετε σε μία τσάντα.
  • Να προσέχετε να μην καλύπτετε την κεραία του κινητού σας.
  • Χρησιμοποιήστε ακουστικά ή ανοιχτή ακρόαση όταν μπορείτε.
  • Εάν το κρατάτε στο αυτί σας, να αλλάζετε πλευρές πού και πού.
  • Εάν έχετε παιδιά, δεν θα πρέπει να τα αφήνετε να το χρησιμοποιούν για πολύ. Ο εγκέφαλός τους είναι ακόμα
  • στην ανάπτυξη και είναι ιδιαίτερος ευαίσθητος στην ακτινοβολία.
    Μην χρησιμοποιείται ειδικό φιλμ που προστατεύει από την ακτινοβολία. Αυτό το υλικό το μόνο που κάνει είναι να μειώνει το σήμα και έτσι το κινητό παράγει περισσότερη ενέργεια για να το βρει.

Κάτι άλλο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να αγοράσετε ένα κινητό με μικρό δείκτη SAR. Εάν ακολουθήσετε τις συμβουλές, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την υγεία σας.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share