Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Έπεσε» το YouTube!

Συναγερμός στη Google

14 Δεκεμβρίου 2020 13:57
«Έπεσε» το YouTube!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Προβλήματα παρουσιάζει από το μεσημέρι της Δευτέρας η πλατφόρμα του Youtube, με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να έχουν πρόβλημα στη σύνδεσή τους και στην παρακολούθηση βίντεο.

Όποιος επιχειρεί να μπει στη σελίδα βλέπει μία... αξιαγάπητη - κατά τ' άλλα - μαϊμού να ενημερώνει πως «Κάτι πήγε λάθος...».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προβλήματα υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στη Google. Ωστόσο, δείτε το «μυστικό» τρικ για θα αφαιρέσετε τις ενοχλητικές διαφημίσεις από τα βίντεο.

Τεράστιο πρόστιμο στο Youtube: 170 εκατ. δολάρια για παραβίαση προσωπικών δεδομένων παιδιών!

Τεράστιο πρόστιμο θα πρέπει να πληρώσει το Youtube! 170 εκατ. δολάρια για παραβίαση προσωπικών δεδομένων παιδιών! H Google και η θυγατρική της YouTube, η οποία κατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας εκθέτοντας τα παιδιά σε ανάρμοστα βίντεο ή συλλέγοντας προσωπικά δεδομένα που τα αφορούν!

Το Youtube κατηγορείται ότι συλλέγει προσωπικές πληροφορίες ανηλίκων! Τον Απρίλιο του 2018, 23 οργανώσεις προστασίας των ψηφιακών δικαιωμάτων και προστασίας της παιδικής ηλικίας κατέθεσαν αγωγή στην Αρχή Προστασίας Καταναλωτών. Οι ενάγουσες κατηγορούσαν το YouTube ότι συλλέγει προσωπικές πληροφορίες ανηλίκων (εντοπισμός, χρησιμοποιούμενη συσκευή, τηλεφωνικούς αριθμούς) χωρίς οι γονείς να το γνωρίζουν, και τις χρησιμοποιεί για να επιτρέπει στοχοθετημένες διαφημίσεις.

H FTC θα πάρει 136 από τα 170 εκατομμύρια δολάρια του προστίμου και τα υπόλοιπα 34 εκατομμύρια θα πάνε στο υπουργείο Δικαιοσύνης της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Υπάρχει ένας σκύλος κρυμμένος στο timeline του YouTube σου!

«H FTC επαίρετο προς τις επιχειρήσεις που ήταν πιθανοί πελάτες για τη δημοτικότητά της στα παιδιά», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Αρχής Τζόζεφ Σάιμονς. «Ωστόσο, όταν επρόκειτο να τηρήσει τον νόμο, η επιχείρηση αρνήθηκε να αναγνωρίσει ότι ένα μέρος της πλατφόρμας της προοριζόταν σαφώς για τα παιδιά. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τον τρόπο με τον οποίο το YouTube παραβίασε τον νόμο».

Η εξωδικαστική συμφωνία, στην οποία οι δύο δημοκρατικοί επίτροποι της FTC αντιτάχθηκαν κρίνοντάς την όχι αρκετά σοβαρή, αναγκάζει το YouTube να αλλάξει τις μεθόδους του.

«Θα επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα αυτών που κοιτάζουν τα παιδικά προγράμματα στο YouTube σαν να προέρχονται από ένα παιδί, οποιαδήποτε κι αν είναι η ηλικία του θεατή», δήλωσε η Σούζαν Βοϊτσίτσκι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του YouTube, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Η συλλογή δεδομένων θα περιοριστεί σε αυτά που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία της υπηρεσίας και δεν θα υπάρχουν πλέον στοχοθετημένες διαφημίσεις γι' αυτό το είδος περιεχομένου όπως και η δυνατότητα να γίνονται σχόλια, διευκρίνισε.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share