Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021

Θα κλείσουν σπίτια! Αυτή ειναι η νέα αλλαγή του Facebook που θα φέρει τα πάνω κάτω!

Εφιάλτης!

11 Δεκεμβρίου 2020 11:59
Θα κλείσουν σπίτια! Αυτή ειναι η νέα αλλαγή του Facebook που θα φέρει τα πάνω κάτω!

Μπορεί να αντιμετώπισε τρελά προβλήματα χτες όμως τo Facebook δοκιμάζει ένα κουμπί με το οποίο οι χρήστες που θα μπορούν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους σε ένα σχόλιο!

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε πως ήταν θέση του Facebook να μην δημιουργήσει επιλογή dislike για τα σχόλια, καθώς όπως χαρακτηριστικά είχαν πει οι υπεύθυνοι δεν ήθελαν να εξαπλώνεται η αρνητικότητα…

Φαίνεται όμως πως σιγά σιγά έχουν αρχίσει να αναθεωρούν την συγκεκριμένη άποψη, καθώς τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζουν μία τέτοια επιλογή, με την διαφορά όμως οτι της έχουν δώσει διαφορετικό όνομα.

Facebook αντίδραση

Είναι δηλαδή ένας αντίχειρας που θα δείχνει προς τα κάτω μόνο που θα λέγεται downvote.

Στόχος είναι να μπορεί με αυτή την επιλογή να αντιδράσει κάποιος σε ένα σχόλιο που θα γίνεται κάτω από ένα thread και να γίνεται εύκολα κατανοητό αν υπάρχει υπάρχει κάποιο θέμα με αυτό που έχει γράψει.

Facebook αντιδράσεις

Κορωνοϊός: «Μπλόκο» από το Facebook στις ψευδείς ειδήσεις για το εμβόλιο

Γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη θεωριών συνωμοσίας δημιουργήθηκε ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, με ουκ ολίγες ανυπόστατες ειδήσεις να εμφανίζονται σε σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς χρήστες του Διαδικτύου έφτιαχναν ειδικές ομάδες στις συγκεκριμένες πλατφόρμες για να διασπείρουν θεωρίες που δεν είχαν την παραμικρή επιστημονική βάση.

Μετά τις δημοσιεύσεις από αρνητές του κορωνοϊού και ανθρώπους που κατηγορούσαν το δίκτυο 5G για την προέλευση της νόσου, το Facebook βάζει «φέρνο» και σε όσους διακινούν την αντιεμβολιαστική προπαγάνδα.

Σε μια περίοδο που ο πλανήτης ετοιμάζεται να δεχτεί δόσεις εμβολίων στη μάχη κατά της πανδημίας, και μάλιστα τις επόμενες εβδομάδες θα ανάψει το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, το Facebook αποφάσισε να αποσύρει τα σχόλια που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν.

Οι ψευδείς ισχυρισμοί σχετικά με το εμβόλιο θα αφαιρούνται και από τις διαφημίσεις του Facebook. Ωστόσο σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σοκαριστική αύξηση νεκρών και διασωληνωμένων - Ελαφρά κάμψη στα κρούσματα

Oι πιο γνωστές θεωρίες συνωμοσίας που εμφανίζονται στις περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης προτάσσουν τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι το εμβόλιο περιέχει μικροτσίπ τα οποία οι κυβερνήσεις θα χρησιμοποιήσουν για να κατασκοπεύουν πολίτες.

Προς το παρόν, η υπηρεσία του Facebook μειώνει το ποσοστό παραπληροφόρησης, μέσα από την επισήμανση ψευδών δημοσιεύσεων. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει διαφημίσεις που αποθαρρύνουν τους ανθρώπους από τη λήψη εμβολίων.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε σχετικά: «Εφαρμόζουμε την πολιτική μας για την εξάλειψη παραπληροφόρησης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικείμενη σωματική βλάβη».

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share