Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αλλάζει το Twitter: Έρχονται τα fleets

Ξεκινά την Τρίτη το λανσάρισμα tweets που θα εξαφανίζονται μέσα σε διάστημα 24 ωρών

17 Νοεμβρίου 2020 22:31
Αλλάζει το Twitter: Έρχονται τα fleets
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter αλλάζει πρόσωπο, καθώς η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ξεκινήσει το λανσάρισμα «τιτιβισμάτων» (tweets) που θα εξαφανίζονται μέσα σε διάστημα 24 ωρών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα συγκεκριμένα tweets ονομάζονται fleets και ακολουθούν την ίδια ακριβώς λογική με τα stories στο Snapchat, το Facebook και το Instagram.

Ήδη η Twitter έχει ξεκινήσει σειρά δοκιμών για τα fleets σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Ιταλία, η Ινδία και η Νότια Κορέα, ωστόσο πρόσφατα η πλατφόρμα έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης σε πολλούς διάσημους.

«Μερικοί από εσάς μας λέτε ότι τα τιτιβίσματα είναι άβολα, επειδή γίνονται δημόσια, έχουν μόνιμο χαρακτήρα κι ότι υπάρχει μεγάλη πίεση για τη συγκέντρωση των retweets και των likes», δήλωσαν από κοινού ο διευθυντής σχεδιασμού, Τζόσουα Χάρις και ο διευθυντής παραγωγής του Twitter, Σαμ Χέιβσον σε ανάρτησή τους σε ιστολόγιο.

Twitter: Tα fleets βοηθούν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο άνετα

«Εξαιτίας του γεγονότος ότι εξαφανίζονται από τη δημόσια θέα έπειτα από μία ημέρα, τα fleets βοηθούν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο άνετα ώστε να μοιράζονται προσωπικές και καθημερινές σκέψεις, γνώμες και συναισθήματα», προσέθεσαν οι ίδιοι.

Τα fleets, τα οποία περιλαμβάνουν κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο, θα είναι διαθέσιμα στο επάνω μέρος των χρονολογίων των χρηστών στην αρχική σελίδα καθώς και στα προφίλ τους.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ta fleets θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλοι οι χρήστες σε κινητά iOS και Android.

Χάκαραν 45 λογαριασμούς διασήμων παραδέχεται το Twitter

Οι χάκερ που οργάνωσαν επίθεση σε λογαριασμούς διασημοτήτων και πολιτικών στο Twitter «χειραγώγησαν με επιτυχία μικρό αριθμό εργαζομένων» της πλατφόρμας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ίδια η εταιρεία.

To Twitter διευκρίνισε ότι συνολικά είχαν στόχο 130 λογαριασμούς και κατάφεραν να «σπάσουν» τους 45 από αυτούς, χρησιμοποιώντας «εργαλεία που είναι διαθέσιμα μόνο στην εσωτερική ομάδα υποστήριξης».

Μεταξύ άλλων, οι χάκερ μπήκαν στον λογαριασμό του Δημοκρατικού υποψηφίου προέδρου Τζο Μπάιντεν, του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, του ιδιοκτήτη της Tesla Ίλον Μασκ και του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. Μέσω των λογαριασμών αυτών έστειλαν μηνύματα καλώντας τους χρήστες να τους στείλουν bitcoin, υποσχόμενοι ότι θα διπλασιάσουν τα λεφτά τους.

Σύμφωνα με ειδικευμένους ιστότοπους που παρακολουθούν τις συναλλαγές σε bitcoin αλλά δεν καταγράφουν τους αποδέκτες, στάλθηκαν με αυτόν τον τρόπο περίπου 100.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το Twitter, σε οκτώ από τους λογαριασμούς αυτούς οι χάκερ κατάφεραν επίσης να κατεβάσουν δεδομένα στα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες έχει πρόσβαση μόνο ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού.

Αυτή η εντυπωσιακή κυβερνοεπίθεση, για την οποία έχει ξεκινήσει έρευνα το FBI, αναζωπύρωσε τη συζήτηση στις ΗΠΑ για την ασφάλεια των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Πολλοί διερωτούνται επίσης ποιες θα ήταν οι πιθανές συνέπειες αν οι χάκερ κατάφερναν να μπουν στον λογαριασμό του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συχνά ανακοινώνει την πολιτική του μέσω του Twitter και έχει 83,5 εκατομμύρια ακολούθους.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share