Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αν φορτίζετε έτσι το κινητό σας κινδυνεύει να αδειάσει ο τραπεζικός σας λογαριασμός - Τρομερή απάτη

Προσοχή!

17 Νοεμβρίου 2020 13:59
Αν φορτίζετε έτσι το κινητό σας κινδυνεύει να αδειάσει ο τραπεζικός σας λογαριασμός - Τρομερή απάτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα νέο κόλπο των χάκερ είναι να χρησιμοποιούν τους δημόσιους φορτιστές αεροδρομίων και ξενοδοχείων για να κλέψουν τα δεδομένα από το κινητό σας. Πρόκειται για μια "δωρεάν" φόρτιση που θα κοστίσει αρκετά.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους ταξιδιώτες για μια απάτη με φορτιστές USB. Μια δωρεάν φόρτιση θα μπορούσε να καταλήξει σε αποστράγγιση του τραπεζικού σας λογαριασμού. Η κομπίνα γίνεται όταν οι ανυποψίαστοι χρήστες χρησιμοποιούν καλώδια USB που φέρουν κρυφά με κακόβουλο λογισμικό.

Το κακόβουλο λογισμικό μολύνει τις συσκευές, δίνοντας στους χάκερ πρόσβαση σε αυτές. Οι "εισβολείς" μπορούν στη συνέχεια να διαβάσουν και να εξάγουν τα δεδομένα. Μέσα στα δεδομένα που μπορούν να βρουν είναι και οι κωδικοί της κάρτας σας.

Ασφαλείς τρόποι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τις συσκευές σας είναι να έχετε τα δικά σας καλώδια φόρτισης. Επιπλέον, για έξτρα ασφάλεια θα είναι καλό να φορτίζετε το κινητό σας μόνο απευθείας από κάποια πρίζα.

Όπως οι απατεώνες υποκλέπτουν κωδικούς χρεωστικών καρτών με την τοποθέτηση παράνομων συσκευών στα ΑΤΜ, έτσι και οι χάκερ μπορούν εύκολα να βγάλουν τις θύρες USB και να τις αντικαταστήσουν τους με το δικό τους κακόβουλο υλικό.

Δεν είναι σίγουρο το πόσο συχνό είναι αυτό το φαινόμενο. Παρόλα αυτά θα σας συνιστούσαμε να είστε προσεκτικοί. Εκτός όμως από αυτή την απάτη, δείτε εδώ ένα λάθος που δεν πρέπει να κάνετε με τη μπαταρία σας.

Το μεγάλο μυστικό που κρύβει το κινητό σας και σίγουρα δεν γνωρίζετε

Ένα «μυστικό» το οποίο έχουν όλα μας τα κινητά και είναι βέβαιο πως αγνοείτε αποκαλύπτουν μέσω της νέας τους μελέτης, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερα από 51 κινητά τηλέφωνα. Όπως διαπίστωσαν, οι χρήστες «μεταδίδουν» στη συσκευή τους περί το 82% κοινών βακτηρίων που έχουν στα δάχτυλά τους. Επίσης, δείτε τις 11+1 μυστικές λειτουργίες του κινητού που κανείς δεν γνωρίζει! Η 3η μάλιστα, θα σας γλιτώσει πολλά χρήματα.

Αυτό προσδίδει στο κινητό μία βακτηριακή «ταυτότητα», η οποία, όμως, αντιστοιχεί σε τρισεκατομμύρια διαφορετικούς μικροοργανισμούς που ζουν στο σώμα μας.

Επί της ουσίας, δηλαδή, τα τηλέφωνά μας φέρουν το βακτηριακό «αποτύπωμα» του ιδιοκτήτη τους. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, περίπου το 82% των κοινών βακτηρίων «κατοικούσαν» τόσο στα δάχτυλα των εθελοντών, όσο και στην οθόνη του κινητού τους.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και οικογένειες βακτηρίων που εντοπίζονται στο έντερο, το δέρμα και το στόμα όπως ο στρεπτόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος και το κορυνοβακτήριο.

Μάλιστα, οι γυναίκες φαίνεται πως έχουν πιο ισχυρή βακτηριακή «παρουσία» συγκριτικά με τους άνδρες. «Παρά το μικρό δείγμα της μελέτης, ουσιαστικά καταφέραμε να αποδείξουμε ότι τα πιο κοντινά μας υπάρχοντα δανείζονται τη βακτηριακή μας ταυτότητα», αναφέρει ο κύριος ερευνητής της μελέτης, δρ Τζέιμς Μέντοου.

«Το σίγουρο είναι ότι μοιραζόμαστε πολύ περισσότερα από ένα απλό συναισθηματικό δέσιμο με το κινητό μας – κουβαλούν το προσωπικό μας μικροβίωμα», καταλήγει.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share