Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Έρχεται τεράστια αλλαγή στο Instagram

Οι αλλαγές γίνονται με στόχο να εκσυγχρονιστεί το Instagram

13 Νοεμβρίου 2020 11:46
Έρχεται τεράστια αλλαγή στο Instagram
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μεγαλύτερη αλλαγή του Instagram εδώ και μία δεκαετία, έρχεται. Αναμένεται να αλλάξει η αρχική του σελίδα, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και πολλά χρόνια, με νέες καρτέλες στο κάτω μέρος της οθόνης.

Ειδικότερα, θα προστεθεί η καρτέλα των Reels (λειτουργία η οποία επιτρέπει στους χρήστες να βγάζουν βίντεο, να τα επεξεργάζονται και να δημοσιεύουν 15 δευτερόλεπτα), καθώς και μία που θα αφορά στην πώληση προϊόντων. Η μεγάλη αλλαγή θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την επόμενη Πέμπτη.

«Δεν έχουμε αναβαθμίσει την αρχική σελίδα του Instagram αισθητά εδώ και καιρό. Ωστόσο, έχει αλλάξει ο τρόπος που οι χρήστες δημιουργούν και απολαμβάνουν το περιεχόμενο. Επίσης διαβάστε για άλλη μια είδηση που έσκασε πρόσφατα σχετικά με το instagram.

Το μεγαλύτερο ρίσκο δεν είναι το Instagram να αλλάξει γρήγορα, αλλά να μην αλλάξει και να γίνει ξεπερασμένο» αναφέρει από την πλευρά του στο CNNi, ο επικεφαλής digital marketing της πλατφόρμας, Adam Mosseri. Η εταιρεία στο blog της γράφει ότι οι αλλαγές γίνονται με στόχο να εκσυγχρονιστεί το Instagram.

Έρχονται αλλαγές στο Instagram

Ριζικές αλλαγές στο Instagram

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο Instagram, καθώς θα «σβήνει» αυτόματα κάποια από τα σχόλια που γίνονται στην πλατφόρμα στο πλαίσιο μίας προσπάθειας να καταπολεμήσει το bullying.Το app θα... κρύβει κάποια σχόλια που θα μοιάζουν με αντίστοιχα στα οποία χρήστες έχουν κάνει report στο παρελθόν.

Οι χρήστες ωστόσο θα μπορούν να δουν αυτά τα σχόλια αν το θελήσουν πατώντας πάνω στην επιλογή «Δείτε τα κρυμμένα σχόλια». Την ανακοίνωση για την πιλοτική έναρξη της υπηρεσίας ανακοίνωσε η εταιρεία ανήμερα των δέκατων γενεθλίων του Instagram.

Το Instagram σκοπεύει να αυξήσει και τις προειδοποιήσεις στους χρήστες που επανειλημμένα δημοσιεύουν προσβλητικά σχόλια με απώτερο σκοπό να τους αποθαρρύνει. Η προειδοποίηση θα τους καλεί να ανατρέξουν στα σχόλιά τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ρισκάρουν την απόκρυψη του περιεχομένου τους ή ακόμη και τη διαγραφή του λογαριασμού τους.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης εισήγαγε το εργαλείο «Περιορίστε». Αυτό επιτρέπει σε έναν χρήστη να «περιορίσει» έναν άλλο χρήστη, το οποίο σημαίνει ότι τα σχόλια του δεύτερου μπορεί να γίνουν ορατά μόνο από τον πρώτο και όχι από άλλους ανθρώπους. Ακόμη νωρίτερα είχε προσθέσει ένα εργαλείο, που ενημερώνει τον χρήστη ότι το σχόλιό του μπορεί να θεωρηθεί ως προσβλητικό προτού αναρτηθεί.

Στόχος αυτού του εργαλείου είναι να δώσει χρόνο στον χρήστη να κάνει ένα μικρό διάλειμμα και να σκεφτεί πάνω στον σχολιασμό του. Σύμφωνα με το instagram, μετά την εισαγωγή αυτών των προειδοποιήσεων, το περιεχόμενο των σχολίων έχει «βελτιωθεί σημαντικά». Σημειώνεται ότι αντίστοιχες δοκιμές έχει κάνει και το Twitter. Δείτε ακόμη στο Athensmagazine.gr, άλλη μια αλλαγή που ανακοίνωσε το instagram.

Αλλαγές στο Instagram

TAGS
 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share