Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καταναλωτές προσοχή στα κινητά σας: Αν δείτε αυτό το SMS μην το ανοίξετε!

Ζητούν προσωπικά στοιχεία

4 Νοεμβρίου 2020 21:11
Καταναλωτές προσοχή στα κινητά σας: Αν δείτε αυτό το SMS μην το ανοίξετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προσοχή πρέπει να δώσετε στα κινητά σας, καθώς αν δείτε ένα συγκεκριμένο μήνυμα, δεν πρέπει να το ανοίξετε, καθώς πρόκειται για μια μεγάλη απάτη, όπως έγινε σε εκείνον που έχασε πάνω από 18.000 ευρώ.

Ο Κωτσόβολος ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως πρέπει να αγνοήσει SMS που και ζητούν προσωπικά στοιχεία, καθώς και καταχώρηση αριθμού κάρτας, με σκοπό την παραλαβή του βραβείου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα μηνύματα αυτά είναι παραγωγή κακόβουλου λογισμικού και παρακαλούνται όσοι τα έλαβαν ή τα λάβουν να τα αγνοήσουν και να μην ανοίξουν οποιοδήποτε link.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η εταιρεία Κωτσόβολος ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως πρέπει να αγνοηθούν SMS που δωρίζουν βραβεία και ζητούν προσωπικά στοιχεία καθώς και να καταχωρήσετε αριθμό κάρτας με σκοπό την παραλαβή του βραβείου.

Τα SMS αυτά είναι παραγωγή κακόβουλου λογισμικού και παρακαλείσθε να τα αγνοήσετε και να μην ανοίξετε οποιοδήποτε link περιέχουν.

Πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης από τρίτα μέρη με τα οποία η Κωτσόβολος δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ούτε μπορεί να ελέγξει.

Τα SMS αυτά έχουν σταλεί σε ΤΥΧΑΙΟΥΣ αριθμούς τηλεφώνων και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με το πελατολόγιο της Κωτσόβολος.

Από την πλευρά της εταιρίας γίνεται ενημέρωση των διωκτικών αρχών για να βρεθούν οι υπαίτιοι και να προστατευτούν όλοι, έννομα, από την ηλεκτρονική αυτή απάτη που εμπλέκει το όνομα και την φήμη της Κωτσόβολος. Γι’ αυτό παρακαλείσθε αν αντιληφθείτε ότι έχετε πέσει θύμα εξαπάτησης, να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής καταγγελιών: http://portal.astynomia.gr, e-mail: [email protected], τηλέφωνο: 11188)».

Λάβατε αυτό το sms στο κινητό σας; Κλέβουν προσωπικά δεδομένα!

Μία νέα απάτη με sms σε κινητά τηλέφωνα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό και η αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών. Τα μηνύματα είναι γραμμένα στα αγγλικά και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.

Στα μηνύματα αυτά αναφέρεται, ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ. Το περιεχόμενο του μηνύματος έχει ως εξής :

“YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO [email protected]

Η νέα ηλεκτρονική απάτη είναι στην ουσία η αποστολή μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα και σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών.

Σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καλεί όσους παίρνουν τέτοια μηνύματα να αποφεύγουν να τα ανοίγουν, σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και να μην απαντούν στους αποστολείς. Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mail [email protected], αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share