Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Τρομερό κόλπο! Έτσι θα φορτίσετε το κινητό σας στο μισό χρόνο

Απίθανο τρικ

4 Νοεμβρίου 2020 14:35
Τρομερό κόλπο! Έτσι θα φορτίσετε το κινητό σας στο μισό χρόνο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν πάντα μαζί τους μία συσκευή φόρτισης του κινητού τους τηλεφώνου, τα power banks, είτε ξοδεύουν πολλές ώρες να έχουν την συσκευή τους συνδεδεμένη στην πρίζα. Ωστόσο, πλέον υπάρχει ένα εύκολο κόλπο για να καταφέρετε να φορτίσετε τα κινητά σας σε λίγο χρόνο. Ενώ, μία νέα μεγάλη απάτη γίνεται μέσα από το σταθερό τηλέφωνο.

Το κόλπο για να φορτίσετε το κινητό σας στο μισό χρόνο

Ποιος είναι αυτός; Μόλις βάζετε το κινητό στην πρίζα για να φορτίσει, καλό θα ήταν να το θέτετε σε λειτουργία flight mode, προκειμένου να μην χαλάει ενέργεια από τις λειτουργίες που είναι σε εφαρμογή.

Φορτίζετε το κινητό από τον υπολογιστή; Σταματήστε το αμέσως!

Αρκετοί φορτίζουμε το κινητό μας από τον υπολογιστή ωστόσο αυτό είναι μεγάλο λάθος καθώς καραδοκούν αρκετοί άγνωστοι κίνδυνοι! Επίσης, σίγουρα θα έχεις φορτίσει το κινητό σου στο αυτοκίνητο ή συνεχίζεις να το φορτίζεις. Μετά από αυτό το κείμενο, ωστόσο, θα σταματήσεις άμεσα να το κάνεις!

Σύμφωνα με τους ερευνητές στο Kaspersky Lab0, συνδέοντας ένα iPhone ή ένα Android σε έναν υπολογιστή, έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά πολλών δεδομένων από τη μια συσκευή στην άλλη.

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει το όνομα του τηλεφώνου, τον κατασκευαστή, τον τύπο της συσκευής, το σειριακό αριθμό, πληροφορίες του λειτουργικού συστήματος και του συστήματος αρχείων.

Η ποσότητα των δεδομένων που αποστέλλεται ποικίλλει ανάλογα με τη συσκευή, αλλά κάθε κινητό μεταφέρει το ίδιο βασικό σύνολο πληροφοριών όπως το όνομα της συσκευής, τον κατασκευαστή και τον σειριακό αριθμό.

Κι ενώ αυτές οι πληροφορίες μπορεί να φαίνονται εντελώς ακίνδυνες, είναι αρκετές για έναν χάκερ για να «σπάσει» ένα smartphone και να πάρει τον έλεγχο, σύμφωνα με το Kaspersky.

Φόρτιση κινητού από τον υπολογιστή

Οι ερευνητές έκαναν δοκιμές για να δουν πόσο εύκολο είναι να υποκλαπούν πληροφορίες και τελικά όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Mirror δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Οι χάκερ βρίσκουν τρόπους να παρακάμπτουν τη δήθεν ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων και να αποκτούν πρόσβαση σε όσα στοιχεία θέλουν, χωρίς να το γνωρίζει βέβαια ο χρήστης.

Οι ειδικοί προειδοποιούν αφενός να προτιμάται η φόρτιση από κανονικές πρίζες, αφετέρου να χρησιμοποιούνται μόνο αξιόπιστες συσκευές USB για τη φόρτιση μέσω υπολογιστή. Βασική είναι επίσης η εγκατάσταση κάποιου είδους λογισμικού προστασίας από ιούς που είναι ικανό να ανιχνεύσει malware.

 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share