Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Φορτίζετε το κινητό από τον υπολογιστή; Σταματήστε το αμέσως!

Οι κίνδυνοι που καραδοκούν - Μεγάλη προσοχή!

1 Νοεμβρίου 2020 13:54
Φορτίζετε το κινητό από τον υπολογιστή; Σταματήστε το αμέσως!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αρκετοί φορτίζουμε το κινητό μας από τον υπολογιστή ωστόσο αυτό είναι μεγάλο λάθος καθώς καραδοκούν αρκετοί άγνωστοι κίνδυνοι! Επίσης, σίγουρα θα έχεις φορτίσει το κινητό σου στο αυτοκίνητο ή συνεχίζεις να το φορτίζεις. Μετά από αυτό το κείμενο, ωστόσο, θα σταματήσεις άμεσα να το κάνεις!

Σύμφωνα με τους ερευνητές στο Kaspersky Lab0, συνδέοντας ένα iPhone ή ένα Android σε έναν υπολογιστή, έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά πολλών δεδομένων από τη μια συσκευή στην άλλη.

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει το όνομα του τηλεφώνου, τον κατασκευαστή, τον τύπο της συσκευής, το σειριακό αριθμό, πληροφορίες του λειτουργικού συστήματος και του συστήματος αρχείων.

Η ποσότητα των δεδομένων που αποστέλλεται ποικίλλει ανάλογα με τη συσκευή, αλλά κάθε κινητό μεταφέρει το ίδιο βασικό σύνολο πληροφοριών όπως το όνομα της συσκευής, τον κατασκευαστή και τον σειριακό αριθμό.

Κι ενώ αυτές οι πληροφορίες μπορεί να φαίνονται εντελώς ακίνδυνες, είναι αρκετές για έναν χάκερ για να «σπάσει» ένα smartphone και να πάρει τον έλεγχο, σύμφωνα με το Kaspersky.

Φόρτιση κινητού από τον υπολογιστή

Οι ερευνητές έκαναν δοκιμές για να δουν πόσο εύκολο είναι να υποκλαπούν πληροφορίες και τελικά όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Mirror δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Οι χάκερ βρίσκουν τρόπους να παρακάμπτουν τη δήθεν ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων και να αποκτούν πρόσβαση σε όσα στοιχεία θέλουν, χωρίς να το γνωρίζει βέβαια ο χρήστης.

Οι ειδικοί προειδοποιούν αφενός να προτιμάται η φόρτιση από κανονικές πρίζες, αφετέρου να χρησιμοποιούνται μόνο αξιόπιστες συσκευές USB για τη φόρτιση μέσω υπολογιστή. Βασική είναι επίσης η εγκατάσταση κάποιου είδους λογισμικού προστασίας από ιούς που είναι ικανό να ανιχνεύσει malware.

4+1 tips για να μην ξεμείνετε ποτέ από μπαταρία στο κινητό

Θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και να μην αγωνιάτε κάθε φορά αν έχετε μπαταρία στο κινητό σας; Σας βρήκαμε την καλύτερη λύση για να μην ξεμείνετε ποτέ από μπαταρία. Λύσεις για να εξοικονομήσουμε μπαταρία, όταν δεν έχετε μαζί σας φορτιστή ή ρεύμα, υπάρχουν αρκετές.

Διαβάστε μερικά tips για να εξοικονομείστε μπαταρία όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού:

  • Χαμηλώστε τη φωτεινότητα της οθόνης: Όσο πιο φωτεινή η οθόνη σου, τόσο πιο γρήγορα η μπαταρία τελειώνει.
  • Κλείστε σωστά τα apps: Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κάποιες εφαρμογές όπως facebook, viber, whatsapp κτλ, σιγουρέψτε ότι δεν έχουν μείνει σε αναμονή.

undefined

  • Μειώστε τα notifications: Για παράδειγμα στο Facebook κλείσε τα ασήμαντα notifications, ώστε για παράδειγμα να μη χτυπάει το κινητό ακόμα και στις προσκλήσεις ενός παιχνιδιού.
  • Κρατήστε κλειστό το Wifi: Αν το κινητό έχει εντολή να ψάχνει για ασύρματο δίκτυο, τότε θα ψάχνει επί 24ώρου βάσεως.
  • Απενεργοποιείστε τη δόνηση: Κι όμως, η δόνηση επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη "ζωή" της μπαταρίας του κινητού σας. Αν, λοιπόν, δεν το έχετε αθόρυβο, τότε δεν τη χρειάζεσαι.
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share