Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τύλιξε το ρούτερ του με αλουμινόχαρτο - Μόλις δεις τον λόγο θα το κάνεις αμέσως

Απίθανο κόλπο

31 Οκτωβρίου 2020 19:33
Τύλιξε το ρούτερ του με αλουμινόχαρτο - Μόλις δεις τον λόγο θα το κάνεις αμέσως
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αν κάνεις ένα γρήγορο search στο Internet θα βρεις άπειρες περίεργες φωτογραφίες με το αλουμινόχαρτο και το router. Ενώ, αν φορτίζεις το κινητό στο αυτοκίνητο, σταμάτησέ το αμέσως!

Για χρόνια, συγκεκριμένοι άνθρωποι ορκίζονταν πως μπορεί να ενισχύσει το σήμα του Wi-Fi και την ταχύτητά του, κάποιο μεταλλικό αντικείμενο. Κι έτσι δημιουργούσαν ένα είδος δορυφορικού πιάτου τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο ή τοποθετούσαν ένα κουτάκι σόδα πίσω από το router.

Το σήμα του Wi-Fi είναι ένας συγκεκριμένος τύπος από ραδιοκύματα που κωδικοποιεί και το 1 και το 0 που ο υπολογιστής σου διαβάζει ως περιεχόμενο στο Internet. Το σήμα μεταδίδεται από τον δρομολογητή Wi-Fi προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά έχει τους περιορισμούς του: Δεν μπορεί να υπερβεί τα 46 μέτρα και μπλοκάρεται εύκολα ή απορροφάται από οικοδομικά υλικά, όπως το μέταλλο και το σκυρόδεμα.

Ωστόσο, αυτό ίσως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου, τοποθετώντας αλουμινόχαρτο ή κουτιά από σόδα ώστε να αντανακλάται το σήμα προς την κατεύθυνση που θέλεις να πάει.

Μια ομάδα ερευνητών απ’ το Πανεπιστήμιο του Dartmouth δοκίμασε το trick με το αλουμίνιο αλλά θέλησε να δει αν θα μπορούσαν να βελτιώσουν την DIY «κατασκευή» τους. Έτσι, έγραψαν έναν αλγόριθμο και τροφοδότησαν δεδομένα σχετικά με το κτίριο , τη διάταξη του καθώς και σε ποιους χώρους στόχευαν να φτάσει το σήμα του Wi-Fi.

Αυτό τους βοήθησε να φτιάξουν ένα ένα προσαρμοσμένο 3D-τυπωμένο ανακλαστήρα «που αποτελείται μόνο από πλαστικό και ένα λεπτό στρώμα από μέταλλο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Κάλυψαν δηλαδή, το πλαστικό με αλουμινόχαρτο.

4+1 tips για να μην ξεμείνετε ποτέ από μπαταρία στο κινητό

Θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και να μην αγωνιάτε κάθε φορά αν έχετε μπαταρία στο κινητό σας; Σας βρήκαμε την καλύτερη λύση για να μην ξεμείνετε ποτέ από μπαταρία. Λύσεις για να εξοικονομήσουμε μπαταρία, όταν δεν έχετε μαζί σας φορτιστή ή ρεύμα, υπάρχουν αρκετές.

Διαβάστε μερικά tips για να εξοικονομείστε μπαταρία όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού:

  • Χαμηλώστε τη φωτεινότητα της οθόνης: Όσο πιο φωτεινή η οθόνη σου, τόσο πιο γρήγορα η μπαταρία τελειώνει.
  • Κλείστε σωστά τα apps: Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κάποιες εφαρμογές όπως facebook, viber, whatsapp κτλ, σιγουρέψτε ότι δεν έχουν μείνει σε αναμονή.
  • Μειώστε τα notifications: Για παράδειγμα στο Facebook κλείσε τα ασήμαντα notifications, ώστε για παράδειγμα να μη χτυπάει το κινητό ακόμα και στις προσκλήσεις ενός παιχνιδιού.
  • Κρατήστε κλειστό το Wifi: Αν το κινητό έχει εντολή να ψάχνει για ασύρματο δίκτυο, τότε θα ψάχνει επί 24ώρου βάσεως.
  • Απενεργοποιείστε τη δόνηση: Κι όμως, η δόνηση επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη "ζωή" της μπαταρίας του κινητού σας. Αν, λοιπόν, δεν το έχετε αθόρυβο, τότε δεν τη χρειάζεσαι.
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share