Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

*#*#2664#*#*: Πληκτρολόγησε αυτόν τον κωδικό και λειτούργησε ξανά η οθόνη του κινητού της

Αν έχετε θέμα, δοκιμάστε το!

20 Οκτωβρίου 2020 11:26
*#*#2664#*#*: Πληκτρολόγησε αυτόν τον κωδικό και λειτούργησε ξανά η οθόνη του κινητού της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσες φορές έχει τύχει να κολλήσει το κινητό την πιο ακατάλληλη στιγμή; Δυστυχώς η πρώτη σκέψη όλων μας είναι πως αυτή η συσκευή θα καταλήξει ή σε κάποιο τοίχο ή σε ελεύθερη πτώση από το μπαλκόνι. Όχι, μην το σκέφτεστε καν γιατί λύσεις υπάρχουν και μάλιστα ιδιαίτερα απλές και αποτελεσματικές.

Ένας απλός κωδικός αρκεί για να επανέλθουν όλα στους φυσιολογικούς ρυθμούς τους. Ειδικότερα, ο κωδικός *#*#2664## είναι αυτός που θα σας σώσει, διότι είναι αυτός που δείχνει αν και κατά πόσον λειτουργεί η οθόνη του κινητού.

προβλήματα με την οθόνη του κινητού

Συνεπώς αν δεν ανταποκρίνεται στο άγγιγμα σας με αυτόν τον τρόπο θα δείτε αν το πρόβλημα είναι της οθόνης ή του λογισμικού. Μη βιαστείτε, λοιπόν, την επόμενη φορά να επισκεφθείτε κάποιο τεχνικό καθώς η λύση είναι στα... χέρια σας! Εκτός από αυτό το κόλπο, δείτε εδώ τι πρέπει να προσέχετε στο PIN που χρησιμοποιείτε.

Λάβατε αυτό το sms στο κινητό σας; Κλέβουν προσωπικά δεδομένα!

Μία νέα απάτη με sms σε κινητά τηλέφωνα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό και η αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών. Τα μηνύματα είναι γραμμένα στα αγγλικά και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό. Επίσης, διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για «φουσκωμένους» λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων και παράνομες χρεώσεις από 5ψήφιους αριθμούς.

Στα μηνύματα αυτά αναφέρεται, ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ. Το περιεχόμενο του μηνύματος έχει ως εξής :

“YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO [email protected]

Απάτη με μηνύματα σε κινητά

Η νέα ηλεκτρονική απάτη είναι στην ουσία η αποστολή μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα και σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών.

Σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καλεί όσους παίρνουν τέτοια μηνύματα να αποφεύγουν να τα ανοίγουν, σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και να μην απαντούν στους αποστολείς. Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mail [email protected], αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012.

 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share