Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έσκασε η απόλυτη είδηση για το Instagram

Θα πάθετε πλάκα

18 Οκτωβρίου 2020 12:29
Έσκασε η απόλυτη είδηση για το Instagram
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια τυχαία αναζήτησή στις ρυθμίσεις του Instagram μπορεί να σας φέρει κάτι από το παρελθόν...
Όχι το δικό σας αλλά της εφαρμογής, η οποία τον μήνα Οκτώβριο γιορτάζει 10 χρόνια. Ήταν στις 6 Οκτωβρίου όταν το Instagram μπήκε στη ζωή των φίλων του διαδικτύου και μη και άρχισε να γεμίζει στιγμές από την καθημερινότητα των περισσοτέρων.

Τα χρόνια πέρασαν και πλέον αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή social media, στο οποίο οι χρήστες περνούν τον χρόνο τους σκρολάροντας, ανεβάζοντας stories και φωτογραφίες αλλά και κάνοντας τις αγορές τους.

Το Instagram (που πλέον συγχωνεύτηκε με το Messenger), λοιπόν, θέλοντας να γιορτάσει, αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες του να αλλάξουν το εικονίδιο της εφαρμογής και να θυμηθούν τα παλιά...

Τα διαθέσιμα εικονίδια περιλαμβάνουν τα κλασικά σχέδια κάμερας τύπου Polaroid (αγαπημένα πολλών) που χρησιμοποιήθηκαν για περισσότερα από πέντε χρόνια, ενώ υπάρχουν και θεματικές παραλλαγές στο τρέχον λογότυπο, συμπεριλαμβανομένων του Pride rainbow και επιλογών χρώματος, όπως χρυσού και σκούρου.

Πως να αλλάξετε το εικονίδιο του Instagram

Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και απλά κάντε μια μεγάλη κίνηση προς τα κάτω. Τότε θα δείτε να εμφανίζονται emojis: Πρώτα τα μάτια, μετά η φατσούλα της απορίας, μετά το χέρι που θα σας λέει λίγο ακόμα και στη συνέχεια το δώρο που μετατρέπεται στο emoji που γιορτάζει.

Τα εικονίδια θα σας εμφανιστούν μαζί με ένα μήνυμα του Instagram που θα σας καλεί να γιορτάσετε μαζί του τα γενέθλια του. Φαίνεται ότι τα εικονίδια θα είναι διαθέσιμα μόνο τον Οκτώβριο, όποτε προλαβαίνετε!

Ριζικές αλλαγές στο Instagram

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο Instagram, καθώς θα «σβήνει» αυτόματα κάποια από τα σχόλια που γίνονται στην πλατφόρμα στο πλαίσιο μίας προσπάθειας να καταπολεμήσει το bullying.Το app θα... κρύβει κάποια σχόλια που θα μοιάζουν με αντίστοιχα στα οποία χρήστες έχουν κάνει report στο παρελθόν.

Οι χρήστες ωστόσο θα μπορούν να δουν αυτά τα σχόλια αν το θελήσουν πατώντας πάνω στην επιλογή «Δείτε τα κρυμμένα σχόλια». Την ανακοίνωση για την πιλοτική έναρξη της υπηρεσίας ανακοίνωσε η εταιρεία ανήμερα των δέκατων γενεθλίων του Instagram.

Το Instagram σκοπεύει να αυξήσει και τις προειδοποιήσεις στους χρήστες που επανειλημμένα δημοσιεύουν προσβλητικά σχόλια με απώτερο σκοπό να τους αποθαρρύνει. Η προειδοποίηση θα τους καλεί να ανατρέξουν στα σχόλιά τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ρισκάρουν την απόκρυψη του περιεχομένου τους ή ακόμη και τη διαγραφή του λογαριασμού τους.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης εισήγαγε το εργαλείο «Περιορίστε». Αυτό επιτρέπει σε έναν χρήστη να «περιορίσει» έναν άλλο χρήστη, το οποίο σημαίνει ότι τα σχόλια του δεύτερου μπορεί να γίνουν ορατά μόνο από τον πρώτο και όχι από άλλους ανθρώπους. Ακόμη νωρίτερα είχε προσθέσει ένα εργαλείο, που ενημερώνει τον χρήστη ότι το σχόλιό του μπορεί να θεωρηθεί ως προσβλητικό προτού αναρτηθεί.

Στόχος αυτού του εργαλείου είναι να δώσει χρόνο στον χρήστη να κάνει ένα μικρό διάλειμμα και να σκεφτεί πάνω στον σχολιασμό του. Σύμφωνα με το instagram, μετά την εισαγωγή αυτών των προειδοποιήσεων, το περιεχόμενο των σχολίων έχει «βελτιωθεί σημαντικά». Σημειώνεται ότι αντίστοιχες δοκιμές έχει κάνει και το Twitter. Δείτε ακόμη στο Athensmagazine.gr, άλλη μια αλλαγή που ανακοίνωσε το instagram.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share