Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Οριστικό τέλος στα ΑΤΜ - Έκτακτες αποφάσεις για το μέλλον των συναλλαγών

Έρχονται εξελίξεις

7 Οκτωβρίου 2020 14:16
Οριστικό τέλος στα ΑΤΜ - Έκτακτες αποφάσεις για το μέλλον των συναλλαγών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οριστικό τέλος ήρθε στα ΑΤΜ για μια συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας, η οποία θα μπορούσε να αποτελεί και… προάγγελο για το μέλλον των συναλλαγών.

Συγκεκριμένα, οριστική και αμετάκλητη φαίνεται ότι είναι η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να αποσύρει από τον Πεντάλοφο του δήμου Ορεστιάδας το ΑΤΜ της, όπως αναφέρεται στην απάντηση που έλαβαν από τα αρμόδια διοικητικά στελέχη της Τράπεζας ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από βουλευτές, δήμο και φορείς, αλλά και την απόφαση του αγροτικού συνεταιρισμού Πενταλόφου να παραχωρήσει στο εξής δωρεάν τον χώρο όπου είναι εγκατεστημένο το μηχάνημα, η Τράπεζα δεν φαίνεται να μεταπείθεται, επικαλούμενη το κόστος των 160 ευρώ/δρομολόγιο, που λαμβάνει η ιδιωτική εταιρεία η οποία ανεφοδιάζει με χρήματα το ΑΤΜ, ενώ πρέπει να προσέξετε την απάτη, αν δείτε κάτι συγκεκριμένο στα ΑΤΜ.

ΑΤΜ Ορεστιάδα

Στο θέμα αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Είναι στο Χέρι μας», Φώτης Χαντζής, παρατηρώντας πως «οι διαμαρτυρίες που προηγήθηκαν δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα», και ζητώντας από τον δήμαρχο να ενημερώσει επίσημα το σώμα για τις τελικές αποφάσεις της Τράπεζας. «Δυστυχώς, δεν συγκινούνται ούτε με τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου», απάντησε ο κ. Μαυρίδης, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της απάντησης που έλαβε την περασμένη Παρασκευή από τη διοίκηση της Τράπεζας. «Τέτοιες αποφάσεις των τραπεζών, που στηρίχτηκαν από τον ελληνικό λαό, είναι θλιβερές και εξοργιστικές…», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς, τα μηνύματα είναι αρνητικά ακόμα και μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν σε υπουργεία».

Πηγή: Gnomionline.gr

Μεγάλη προσοχή: Μην πλησιάζετε τα ΑΤΜ που έχουν γρατζουνιές - Αυτό κρύβεται από πίσω

Έχετε παρατηρήσει ΑΤΜ με σχισμές και γρατζουνιές; Υπάρχει λόγος που δεν πρέπει να σηκώσετε χρήματα από αυτό. Το Athensmagazine.gr θα σας αποκαλύψει τα πάντα παρακάτω.

Τα "σκίμερς" είναι συσκευές που διαβάζουν τις πληροφορίες που περιέχονται στη μαγνητική ταινία της κάρτας σας, και μπορούν να κρύβονται πίσω από "βλάβες" του ΑΤΜ.

απάτες σε ΑΤΜ

Η ανίχνευση ενός "σκίμερ" είναι δύσκολη, καθώς είναι σχεδόν ίδιο με ένα συνηθισμένο ATM σε σχήμα, χρώμα και υλικό, ή έχει πειραγμένο πληκτρολόγιο. Αλλά υπάρχουν σημάδια που μπορείτε να προσέξετε, όπως σχισμές, ρωγμές, γρατζουνιές και άλλα σημάδια μηχανικής βλάβης στο ΑΤΜ.

 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share