Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

3 σημάδια που δείχνουν ότι το κινητό σας παρακολουθείται - Προσοχή

Δώστε βάση!

5 Οκτωβρίου 2020 09:50
3 σημάδια που δείχνουν ότι το κινητό σας παρακολουθείται - Προσοχή

Έχετε παρατηρήσει αλλαγές στο κινητό σας; Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει 3 σημάδια που δείχνουν ότι το κινητό τηλέφωνό σας παρακολουθείται.

Ο Εντουαρτ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τις μαζικές παρακολουθήσεις των αρχών ασφαλείας εντός και εκτός ΗΠΑ είχε επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι "κανένα smartphone δεν είναι ασφαλές"... Εκτός λοιπόν, από το επικίνδυνο SMS -που σας παρουσιάσαμε χθες-, πρέπει να δώσετε βάση και στα παρακάτω.

  • Συμπεριφέρεται… περίεργα: διαπιστώνετε ότι η οθόνη φωτίζεται ξαφνικά και χωρίς λόγο; Ανοίγει και κλείνει σε τυχαίες στιγμές; Κάνει περίεργους θορύβους; Όλα αυτά θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η συσκευή σας βρίσκεται υπό παρακολούθηση.
  • Η μπαταρία αδειάζει γρήγορα και απότομα: ακόμα κι αν είναι σχετικά παλιά και πολυχρησιμοποιημένη, η μπαταρία του κινητού σας θα πρέπει να αποφορτίζεται με ομαλό τρόπο. Αν δείτε ότι ξαφνικά η μπαταρία «πεθαίνει» απότομα, ίσως συμβαίνει κάτι περίεργο.
  • Διαρκής θόρυβος: αν εκεί που μιλάτε αρχίσετε να ακούτε διάφορους ασυνήθιστους θορύβους στο παρασκήνιο και αν οι θόρυβοι αυτοί είναι διαρκείς, μπορείτε να υποψιαστείτε το χειρότερο.

Το κόλπο για έχετε δωρεάν και απεριόριστο ίντερνετ στο κινητό σας

Το κινητό πλέον αποτελεί προέκταση του χεριού μας μιας και το χρησιμοποιούμε σε αμέτρητα πράγματα της καθημερινότητάς μας. Πόσες φορές δεν έχει τύχει να είστε κάπου έξω, να σας τελειώσουν τα δεδομένα και να μην υπάρχει κάπου κοντά διαθέσιμο Wifi; Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να αγχώνεστε αφού σας έχουμε τη λύση για να έχετε δωρεάν και απεριόριστο ίντερνετ όπου κι αν είστε. Επειδή καλό θα ήταν να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο εξάντλησης της μπαταρίας, δείτε εδώ ένα ακόμη κόλπο για να έχετε πάντα μπαταρία.

Πώς λειτουργεί η μέθοδος

Το εργαλείο για την πρόσβαση στο δωρεάν ίντερνετ είναι μια εφαρμογή VPN.

Το VPN (Virtual Private Network) είναι ένα εικονικό τοπικό δίκτυο, στο οποίο μπορούν να συνδεθούν υπολογιστές από ολόκληρο τον κόσμο.

Βγαίνοντας στο ίντερνετ μέσω κάποιου VPN, αποκτάμε τα δικτυακά χαρακτηριστικά της βάσης του και φαινόμαστε ως κομμάτι του συγκεκριμένου δικτύου.

Ως αποτέλεσμα, ο «έξω κόσμος» δεν βλέπει την αληθινή τοποθεσία μας, αλλά αυτή του VPN server, η οποία μπορεί να απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από εμάς.

Η συγκεκριμένη διαδικασία χρησιμοποιείται για την παράκαμψη περιορισμών λόγω τοποθεσίας, αλλά και λογοκρισίας.

Πώς λειτουργεί η πρόσβαση στο διαδίκτυο

Για να αντιληφθούμε πώς λειτουργεί το δωρεάν ίντερνετ μέσω VPN, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τη λειτουργία μιας «κανονικής» πρόσβασης δεδομένων.

Πληκτρολογώντας τη διεύθυνση μίας σελίδας σε κάποιον browser, στέλνουμε αυτόματα ένα αίτημα πρόσβασης στον server του παρόχου (ISP) μας.

Ο server αυτός εξετάζει αν τηρούμε τα κριτήρια για την πρόσβαση, αν έχουμε αγοράσει δεδομένα ή συμβόλαιο, και μας δίνει πρόσβαση στη σελίδα που ζητήσαμε.

Τι γίνεται όμως αν ο server θεωρήσει ότι ανήκουμε στο δικό του δίκτυο; Δηλαδή ότι συνδεόμαστε μέσα από την εταιρεία;

Πώς λειτουργεί το δωρεάν ίντερνετ μέσω VPN

Όπως είναι φυσικό, όλα τα υποκαταστήματα και τα γραφεία των παρόχων διαθέτουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, αφού αποτελούν μέρος του εσωτερικού δικτύου του ISP.

Αν καταφέρουμε να «πείσουμε» τον server ότι ανήκουμε κι εμείς σε αυτό το δίκτυο, ουσιαστικά αποκτάμε απεριόριστη δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Το VPN μαζί με κάποιες άλλες τεχνικές έχει τη δυνατότητα να παρακάμπτει το firewall του ISP server και να αποκτά κάποια εσωτερική IP του δικτύου του.

Αφού επιτύχει την παράκαμψη του firewall, στέλνει αίτημα για πρόσβαση στο διαδίκτυο, το οποίο φυσικά γίνεται αποδεκτό.

Psiphon 113

Μία από τις εφαρμογές για δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ είναι η Psiphon 113.

Η Psiphon είναι μια εταιρεία λογισμικού που ειδικεύεται στη δημιουργία VPN εφαρμογών για την πάταξη της λογοκρισίας σε χώρες με αυταρχικά καθεστώτα.

Η Android εφαρμογή της στο Google Play έχει ξεπεράσει, μάλιστα, τις 5 εκατομμύρια λήψεις και οι κριτικές της ανέρχονται στα 4.1/5 αστέρια.

Επειδή η τρέχουσα έκδοση Pro δεν δίνει όμως τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, πρέπει να κατεβάσετε την παλαιότερη έκδοση 113.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share