Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Ψάχνεις το κινητό σου και είναι στο αθόρυβο; Το κόλπο που θα σε σώσει!

Ο πιο εύκολος τρόπος για να το εντοπίσεις

28 Σεπτεμβρίου 2020 14:46
Ψάχνεις το κινητό σου και είναι στο αθόρυβο; Το κόλπο που θα σε σώσει!
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να έχεις ξεχάσει το κινητό σου σε κάποιο σημείο του σπιτιού και να καλείς από το σταθερό τηλέφωνο για να το βρεις; Ναι, είμαστε σίγουροι για το πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το έχεις στο αθόρυβο; Υπάρχει τρόπος να το βρεις και μάλιστα πολύ εύκολα, όποια συσκευή και αν έχεις. Και μιας και μιλάμε για κινητά, δες εδώ το λόγο που δεν πρέπει να αφήνεις την μπαταρία να τελειώνει.

Αρχικά, αν έχεις συσκευή Android, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Google Device Manager. Τι πρέπει να κάνεις; Μπαίνεις σε αυτή την εφαρμογή από μια άλλη συσκευή. Μπορείς για παράδειγμα να χρησιμοποιήσεις έναν σταθερό υπολογιστή, το laptop ή το tablet σου. Στέλνοντας ένα συγκεκριμένο σήμα στο κινητό, μέσω μιας διαδικασίας, αυτό παρακάμπτει την αθόρυβη λειτουργία και το κινητό αρχίζει να χτυπά κανονικά.

Πιο συγκεκριμένα συνδέεις στον λογαριασμό Gmail σου από το android.com/devicemanager και επιλέγεις την επιθυμητή δράση (Ring). Το ρυθμίζεις, μάλιστα, στη μεγαλύτερη μάλιστα ένταση χτύπου για να ακούσεις σίγουρα τον ήχο.

κινητό αθόρυβο

Με τον ίδιο περίπου τρόπο λειτουργεί και η λύση για τις συσκευές iOS. Μπαίνεις στο iCloud από άλλη συσκευή iOS και επιλέγεις τη λειτουργία «Find My Phone», ρυθμίζοντας και τι ήχο θα παίξει το κινητό σου για να το βρεις. Χτυπάει τόσο δυνατά που αποκλείεται να μην το εντοπίσεις.

Αν τώρα δεν έχεις κάποιο από τα δύο λογισμικά υπάρχει ένας απλός τρόπος να το εντοπίσεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις από οποιαδήποτε συσκευή είναι να προσπαθήσεις να το βρεις μέσω της μουσικής, ακούγοντάς τη μέσα από ένα ηχείο. Πώς λειτουργεί αυτό; Ουσιαστικά τα παράσιτα που δημιουργούνται λόγω της ακτινοβολίας, σε βοηθούν να βρεις τη χαμένη σου συσκευή.

Την επόμενη φορά ξέρεις τι πρέπει να κάνεις αν δεν βρίσκεις το κινητό σου με χαμηλωμένη την ένταση. Οι λύσεις αυτές θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share