Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Σκούπα» στο διαδίκτυο με το μπλοκάρισμα 263 domains - Δείτε αναλυτικά τη λίστα

Πολλές ιστοσελίδες που γνωρίζουμε ανάμεσά τους

26 Σεπτεμβρίου 2020 20:10
«Σκούπα» στο διαδίκτυο με το μπλοκάρισμα 263 domains - Δείτε αναλυτικά τη λίστα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Πήρε… σκούπα η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ), μπλοκάροντας 263 στο σύνολο ελληνικά domains.

Όπως έγινε γνωστό η επιτροπή συνεδρίασε μυστικά, σε πλήρη απαρτία, την περασμένη Τετάρτη, ενώ εδώ μπορείτε να μάθετε το λόγο που πρέπει να αφήνετε την μπαταρία του κινητού σας να τελειώσει.

Στην απόφαση συμπεριλαμβάνονται πολλές ιστοσελίδες του ελληνικού ίντερνετ, όπως διάφορα domains του gamato, του xrysoi, teniesonline και tenies-online, oipeirates.tv και .se, tainio-mania.co, liomenoi.com, magico.one, substv.club και substv.gr, subs4free.info.

Η ΕΔΠΠΙ «μπλόκαρε» ένα σημαντικό αριθμό proxy domains που οδηγούσαν στο thepiratebay.org αλλά και domains του YTS. Συνολικά στην απόφαση συμπεριλαμβάνονται πάνω από 250 domains.

Η επιτροπή διατάσσει εντός σαράντα οκτώ ωρών από την κοινοποίηση της απόφασης «να διακοπεί η πρόσβαση στους χρήστες του διαδικτύου από τις εταιρείες – παρόχους, οι οποίες έχουν νομίμως αδειοδοτηθεί και είναι νομίμως καταχωρισμένες» στο σχετικό μητρώο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Δείτε ΕΔΩ όλη τη λίστα.

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο YouTube που φέρνουν τα πάνω-κάτω

Η Google ανακοίνωσε ότι οι κάτω των 18 ετών χρήστες στην Ευρώπη θα πρέπει, πλέον, να παρέχουν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία της ηλικίας τους όταν θα ζητούν πρόσβαση σε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους στο YouTube. Εάν τα συστήματα της Google αδυνατούν να επιβεβαιώσουν ότι ο χρήστης είναι άνω των 18 ετών, τότε θα απαιτείται η χρήση ταυτότητας ή πιστωτικής κάρτας ως αποδεικτικού.

Η εταιρεία ανέφερε ότι πρόκειται για τη συνέχιση των προσπαθειών της, ώστε να παρέχει στους χρήστες του YouTube τις κατάλληλες εμπειρίες ανάλογα με την ηλικία τους, ενώ η πρωτοβουλία της, που θα υλοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες, σέβεται και τους επερχόμενους κανονισμούς, όπως την ευρωπαϊκή οδηγία Audiovisual Media Services Directive (AVMSD) της ΕΕ.

Εφεξής, σε περίπτωση έκθεσης σε περιεχόμενο με ηλικιακό περιορισμό, οι χρήστες του YouTube θα πρέπει να συνδέονται με τον λογαριασμό τους και να είναι 18 χρονών και άνω για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν. Αν δεν είναι, τότε θα εμφανίζεται προειδοποίηση, η οποία θα τους κατευθύνει σε κατάλληλες επιλογές με βάση την ηλικία τους.

Οι προσπάθειες της Google περί του ηλικιακού περιορισμού

Επίσης, η Google έκανε γνωστό ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της μέσα από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (μηχανικής εκμάθησης), ώστε οι ηλικιακοί περιορισμοί να εφαρμόζονται αυτόματα. Οι δημιουργοί περιεχομένου θα μπορούν να ασκήσουν έφεση για μία απόφαση που θεωρούν ότι κακώς εφαρμόστηκε από την εταιρεία.

Οι χρήστες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε βίντεο με ηλικιακές ρυθμίσεις, σε ιστότοπους τρίτων, θα ανακατευθύνονται στο YouTube, όπου θα πρέπει να συνδέονται με το λογαριασμό τους και να είναι άνω των 18 για να τα δουν. Αυτό αποσκοπεί, ανεξαρτήτως πού βρέθηκε το βίντεο, να είναι προσβάσιμο μόνο από το κατάλληλο κοινό.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share