Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Αυτό είναι το νέο κόλπο για να κλέβουν κάρτες, ΡΙΝ και χρήματα από τα ΑΤΜ

Τι αποκάλυψε ένας ληστής!

25 Σεπτεμβρίου 2020 15:53
Προσοχή: Αυτό είναι το νέο κόλπο για να κλέβουν κάρτες, ΡΙΝ και χρήματα από τα ΑΤΜ

Τρόποι για να σας κλέψουν στα ΑΤΜ υπάρχουν πολλοί καθώς η εφευρετικότητα των επίδοξων ληστών δεν σταματά ποτέ. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που έχουν γίνε γνωστοί και η αστυνομία μας εφιστά την προσοχή, δείτε εδώ την απάτη με το πληκτρολόγιο.

Πριν μερικά χρόνια το φως της δημοσιότητας είχε δει μια άλλη απάτη στην οποία τοποθετούνταν μια "περίεργη" συσκευή στα ΑΤΜ με σκοπό να κλέψουν, κάρτες, PIN η και χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες. Η συσκευή αυτή επέτρεπε στον ιδιοκτήτη να "διαβάσει" όλα τα στοιχεία μιας κάρτας κάτι το οποίο θορύβησε τις αρχές και προσπάθησαν να βρουν μια λύση.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μερικά tips για την ασφάλεια σας αλλά και ποια είναι τα... ύποπτα σημάδια.

Τεράστια προσοχή στα ΑΤΜ: Έτσι κλέβουν οι επιτήδειοι τους κωδικούς και τα λεφτά από τις κάρτες σας

Kάμερα ασφαλείας σε τράπεζα της Αγγλίας κατέγραψε τα κόλπα που χρησιμοποιούν συμμορίες κυρίως από την πρώην Ανατολική Ευρώπη για να κλέψουν τα λεφτά από ανθρώπους που κάνουν αυτόματη ανάληψη από ATM.

Στην Αγγλία οι πελάτες ΑΤΜ βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα απατών όπου σε λίγα λεφτά χάνουν όχι μόνο τα μετρητά που βγάζουν από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, αλλά οι επιδέξιοι κακοποιοί καταφέρνουν να αδειάζουν και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Μάλιστα η Barclays δημοσιοποίησε βίντεο που δημιούργησε με βάση υλικό από κάμερες ασφαλείας ώστε να προετοιμάσει και «υποψιάσει» τους πελάτες της για το τι μπορεί να τους συμβεί ενώ κάνουν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ.

Πως σας κλέβουν στα ΑΤΜ;

Ενώ ο πελάτης της τράπεζας περιμένει να σηκώσει χρήματα από το ΑΤΜ, μία άγνωστη γυναίκα κάθεται ακριβώς πίσω του, παρακολουθώντας τον την ώρα που αυτός γράφει το pin του.

Τότε η γυναίκα αυτή δημιουργεί αντιπερισπασμό, πετώντας κάτω κάποια χρήματα. Ο πελάτης γυρνά να την βοηθήσει όμως άλλος άνδρας που στέκεται δίπλα από το ΑΤΜ παίρνει την πιστωτική του κάρτα και βάζει στην θέση της μία ψεύτικη.

Όταν το θύμα γυρνά παίρνει την ψεύτικη κάρτα και φεύγει, αφήνοντας την δική του εντός του μηχανήματος.

Τελικά η γυναίκα, αφού έχει παρατηρήσει το pin του πελάτη, έχει μαζί με τον συνεργό της και το pin και την κάρτα, μπορώντας πια να σηκώνει όσα λεφτά θέλει.

Οι απάτες μπροστά από ΑΤΜ στη Μεγάλη Βρετανία έχουν σημειώσει άνοδο 50% των τελευταίο χρόνο.

Με την ευκαιρία γνωρίζετε τι θα συμβεί αν πληκτρολογήσετε το PIN στο ATM αντίστροφα;

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share