Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να αφήνεις την μπαταρία του κινητού σου να τελειώσει

Προσοχή!

25 Σεπτεμβρίου 2020 15:32
Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να αφήνεις την μπαταρία του κινητού σου να τελειώσει

To κινητό πλέον δεν αποτελεί απλά μια συσκευή για να σε βρίσκουν και να επικοινωνούν μαζί σου όταν λείπεις από το σπίτι. Τα smartphones έχουν γίνει επέκταση του χεριού μας μιας και οι δυνατότητες που μας δίνουν είναι αμέτρητες. Ωστόσο, εμείς είμαστε αυτοί που τα "καταστρέφουμε" με ένα σωρό τρόπους που αγνοούμε πόσο βλαβεροί μπορεί να αποδειχθούν, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να φορτίζετε το κινητό σας στο αυτοκίνητο.

Είναι δεδομένο λοιπόν ότι θα μπούμε σε διαδικασία φόρτισης όταν πλέον το κινητό θα είναι στα πρόθυρα να κλείσει. Γιατί όμως κάτι τέτοιο είναι λάθος;

Η μπαταρία του κινητού φθείρεται με το χρόνο. Σε λίγο χρόνο, η χωρητικότητά του δεν θα είναι αυτή που είχε καινούριο. Οι σύγχρονες μπαταρίες φθείρονται περισσότερο όταν αδειάζουν τελείως· όσο μεγαλύτερο είναι το “σκαμπανέβασμα” μεταξύ φόρτισης και αποφόρτισης, τόσο πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα φθοράς της μπαταρίας. Προσπάθησε να μην αφήνεις το κινητό σου να φτάνει στο μηδέν. Ιδανικά, θα πρέπει να αποφεύγεις οτιδήποτε κάτω του 30% για να κρατάς τη μπαταρία σου σε “φόρμα”.

Έπεσε νερό στο κινητό σου; - Δες 10 πανέξυπνες λύσεις για να σώσεις το βρεγμένο σου smartphone

Αρκούν μερικές σταγόνες νερού ή αυξημένη υγρασία, για να χαλάσει το κινητό ή να μη λειτουργεί αποτελεσματικά. Το καλύτερο είναι να απευθυνθείτε σε έναν τεχνικό, αλλά τι γίνεται αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουμε και με τη φόρτιση του κινητού μας, δείτε για ποιο λόγο πρέπει να σταματήσετε να φορτίζετε το κινητό σας πριν κοιμηθείτε.

Σας προτείνουμε 10 λύσεις έκτακτης ανάγκης για να σώσετε το κινητό σας, αν πέσει σε νερό.

1. Πρέπει να απομακρύνετε το κινητό από το νερό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, καθώς τα εξαρτήματα μπορεί να βραχούν και να πάθει βραχυκύκλωμα. Απενεργοποιήστε το κινητό και μη το ενεργοποιήσετε μέχρι να είναι τελείως στεγνό.

2. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το κάλυμμα και αφαιρέστε την μπαταρία. Σκουπίστε με ένα πανάκι ή ένα χαρτομάντηλο τα σημεία όπου βλέπετε νερό.

3. Αφαιρέστε την κάρτα SIM. Σκουπίστε την και αφήστε την στην άκρη μέχρι να στεγνώσει το κινητό.

4. Αφαιρέστε όλα τα περιφερειακά εξαρτήματα, όπως ακουστικά, κάρτα μνήμης και θήκες.

5. Αν έχετε εύκαιρη ηλεκτρική σκούπα, χρησιμοποιήστε την για να απομακρύνετε το νερό από τη συσκευή, γυρνώντας συνεχώς τη συσκευή από όλες τις μεριές. Μη φέρετε πολύ κοντά το κινητό στην ηλεκτρική σκούπα, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί στατικός ηλεκτρισμός.

6. Μη χρησιμοποιήσετε σεσουάρ για να στεγνώσετε το κινητό, καθώς η θερμότητα μπορεί να λιώσει τα εσωτερικά ηλεκτρονικά κυκλώματα και να αλλοιώσει την επιφάνεια του κινητού.

7. Τοποθετήστε το κινητό σε ένα σακουλάκι, όπου θα έχετε γεμίσει με σπόρους ρυζιού ή απορροφητικές μπαλίτσες κατά της υγρασίας. Και τα δύο θα απορροφήσουν την περιττή υγρασία, και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να λύσουν το πρόβλημα.

8. Τοποθετήστε το κινητό σε σημείο που το βλέπει ο ήλιος, για να στεγνώσει φυσικά με την ηλιακή θερμότητα. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε πάνω σε απορροφητική πετσέτα.

9. Αφού περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες, και η συσκευή φαίνεται στεγνή, δοκιμάστε να τοποθετήσετε όλα τα εξαρτήματα στη θέση τους και ενεργοποιήστε το κινητό. Αν η συσκευή βγάζει περίεργους ήχους ή τρεμοπαίζει η οθόνη, τότε το κινητό δεν λειτουργεί κανονικά.

10. Αν το κινητό φαίνεται στεγνό, αλλά δεν ενεργοποιείται, μπορεί να οφείλεται στην αποφόρτιση της μπαταρίας. Βάλτε το κινητό να φορτίσει και δοκιμάστε αργότερα να το ενεργοποιήσετε ξανά. Αν δεν βοηθήσει και αυτό, απευθυνθείτε στο service της κατασκευάστριας εταιρείας του κινητού σας. Μην αποκρύψετε το γεγονός ότι ήρθε σε επαφή με νερό για την βέλτιστη λύση του προβλήματος.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share