Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προσοχή στα ΑΤΜ: Η απάτη με την τάπα που μπορεί να σας στοιχίσει όλα σας τα χρήματα

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

20 Σεπτεμβρίου 2020 16:07
Προσοχή στα ΑΤΜ: Η απάτη με την τάπα που μπορεί να σας στοιχίσει όλα σας τα χρήματα

Μάστιγα έχουν γίνει πλέον οι κλοπές στα ΑΤΜ των τραπεζών. Οι ληστές έχουν βρει τους πιο απίθανους τρόπους να αρπάζουν χρήματα των ανυποψίαστων πολιτών. Είναι πολλοί εκείνοι που είδαν τα χρήματά τους να κάνουν “φτερά” από τους λογαριασμούς τους χωρίς κανείς του να αντιληφθεί ότι η… ζημιά είχε γίνει στο αυτόματο μηχάνημα, δείτε εδώ το σημάδι στα ΑΤΜ που φωνάζει "κίνδυνος".

Η νέα μέθοδος ονομάζεται cash trapping καθώς οι επίδοξοι ληστές "παγιδεύουν" τα χρήματα στο ΑΤΜ.

Στην περίπτωση αυτή, οι δράστες χρησιμοποιούν μικρά μεταλλικά ελάσματα-τάπες, τα οποία τοποθετούν στην έξοδο χρημάτων του Α.Τ.Μ., έχοντας πρώτα τοποθετήσει στην εσωτερική πλευρά των ελασμάτων-ταπών κολλητική ταινία διπλής όψεως.

Όταν οι πελάτες – χρήστες των Α.Τ.Μ. πραγματοποιούν συναλλαγή ανάληψης χρημάτων, τα χρήματα επικολλούνται πάνω στην τάπα και η συναλλαγή φαινομενικά δεν ολοκληρώνεται.

Ο ανυποψίαστος πελάτης νομίζοντας ότι η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί, αποχωρεί θεωρώντας ότι το Α.Τ.Μ. είναι χαλασμένο η δεν έχει χρήματα.

Οι δράστες, οι οποίοι συνήθως επιτηρούν από κοντά το Α.Τ.Μ. με την αποχώρηση του πελάτη σπεύδουν σε αυτό και αφαιρούν την τάπα και τα χρήματα που είναι κολλημένα στην ταινία διπλής όψεως.

Προσοχή: Αν δείτε αυτό το πληκτρολόγιο σε ΑΤΜ καλέστε αμέσως την αστυνομία

Ένα ΑΤΜ μπορεί να μοιάζει κανονικό με την πρώτη ματιά, αλλά αν το παρατηρήσετε καλύτερα μπορείτε να ανακαλύψετε εξωφρενικά πράγματα. Ένα από αυτά είναι και το πληκτρολόγιο που βρίσκεται πάνω. Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε και στα ΡΙΝ που χρησιμοποιούμε, δείτε εδώ ποιο ΡΙΝ είναι το πιο επικίνδυνο.

Παρόλο που δε μπορείτε να κάνετε κάτι αν ένα ΑΤΜ έχει ήδη πειραχτεί, μπορείτε να προστατευτείτε χρησιμοποιώντας ΑΤΜ τραπεζών που εμπιστεύεστε.

Οπότε καλό θα ήταν, πριν βάλετε την κάρτα σας και πληκτρολογήσετε τον αριθμό να παρατηρήσετε το ATM της τράπεζας, ώστε να μην υπάρξει κάποια απάτη.

Το απίστευτο κόλπο για να βγάλετε χρήματα από το ΑΤΜ με τη βοήθεια ακουστικών

Αυτό το hack του «Out and about» καθιστά το να βγάλετε χρήματα από το ΑΤΜ πανεύκολα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι ακουστικών. Ωστόσο, πέραν των μικρών κόλπων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, υπάρχουν και ορισμένα πράγματα στα οποία πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, δείτε εδώ πώς μπορούν να σας κλέψουν ασύρματα.

Χρησιμοποιήστε την υποδοχή των ακουστικών σε ATM, το οποίο αναγνωρίζεται από ένα απτό σύμβολο στα δεξιά του πληκτρολογίου, και ακούστε μια περιγραφή των προσφερόμενων υπηρεσιών. Ακολουθήστε τις αντίστοιχες οδηγίες για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή σας. Αποδεικνύεται ότι τα χρήματα μιλούν πραγματικά.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share