Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κολλάει το κινητό σου; Το κόλπο που θα το κάνει να πηγαίνει... σφαίρα

Σωτήριο

18 Σεπτεμβρίου 2020 13:12
Κολλάει το κινητό σου; Το κόλπο που θα το κάνει να πηγαίνει... σφαίρα

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να χαζεύετε κάτι στο διαδίκτυο ή να παίζετε ένα παιχνίδι και ξαφνικά το κινητό σας να κολλάει; Μη βιαστείτε ούτε να το πετάξετε από το μπαλκόνι ούτε να το αλλάξετε καθώς η Google μας σκέφτηκε και μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε update στο Android κινητό μας και να πηγαίνει... σφαίρα. Βέβαια, μην τα ρίχνουμε όλα εκεί, δεν φταίει για τα πάντα το λογισμικό, αλλά και η χρήση που του κάνουμε και είναι πολλά τα λάθη μας σχετικά με τα κινητά, δείτε εδώ πώς θα έχετε πάντα σήμα.

Το Android 11 μόλις κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα για συσκευές Pixel και τηλέφωνα των εταιρειών OnePlus, Xiaomi, Oppo και Realme. Τώρα η Google ανακοίνωσε πως έχει κάνει διαθέσιμο απ’ την Παρασκευή και το λογισμικό που είναι για συσκευές χαμηλότερης ισχύος, το Android 11 (έκδοση Go).

Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά του Android 11 Go;

Ένα από τα μεγαλύτερα νέα χαρακτηριστικά είναι ότι το Android 11 (έκδοση Go) -θεωρητικά τουλάχιστον- λειτουργεί σε συσκευές με μνήμη RAM 2 GB ή και λιγότερο, δηλαδή έχει μια μικρή αύξηση στις απαιτήσεις της μνήμης από το Android 10 έκδοση Go, το οποίο δημιουργήθηκε για συσκευές με μνήμη RAM μικρότερη από 1,5 GB.

Όμως, η Google δήλωσε στο The Verge ότι η πραγματική διαφορά με το νέο λογισμικό είναι στα καινούργια τηλέφωνα, τα οποία έχουν 2GB μνήμη RAM.

Επίσης, η Google αναφέρει ότι εξαρτάται και απ’ τους κατασκευαστές των τηλεφώνων εάν θέλουν να βάλουν το Android 11 Go σε μια συσκευή αντί για το Android 10 Go. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα βρεις με την εταιρεία που φτιάχνει το κινητό σου γιατί η Google απλά… δεν φέρει καμία ευθύνη!

Εάν, όμως, η συσκευή σου υποστηρίζει το νέο λογισμικό, σου υπόσχεται ότι θα κάνει το κινητό σου να τρέχει πιο γρήγορα από ποτέ και συγκεκριμένα οι εφαρμογές θα ανοίγουν 20% πιο γρήγορα, δεν το λες και άσχημα ε;

Παράλληλα, μπορείς να δοκιμάσεις τις νέες λειτουργίες που έρχονται μαζί με το λογισμικό, όπως είναι οι ομαδοποιημένες ειδοποιήσεις από εφαρμογές συνομιλίες, καθώς επίσης και η εκχώρηση άδειας πρόσβασης σε πράγματα όπως το μικρόφωνο ή η κάμερα μια φορά.

Το Android 11 προσθέτει επίσης ένα σύστημα πλοήγησης βάσει κινήσεων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις διάφορα πράγματα στο κινητό σου χωρίς να αγγίξεις την οθόνη!

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share