Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Google Maps: Η νέα προσθήκη που περίμεναν σχεδόν όλοι οι οδηγοί

Σας αφορά!

9 Σεπτεμβρίου 2020 10:03
Google Maps: Η νέα προσθήκη που περίμεναν σχεδόν όλοι οι οδηγοί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Google Maps αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές και για οδηγούς αλλά και για πεζούς. Και φυσικά οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτήν φροντίζουν ώστε να βελτιώνεται συνεχώς.

Μια νέα προσθήκη, τώρα, έρχεται να ενθουσιάσει σχεδόν όλους τους οδηγούς. Πιο συγκεκριμένα προσθέτει σταδιακά τα φανάρια και αν είναι κόκκινα ή πράσινα. Η λειτουργία ξεκίνησε ήδη στις ΗΠΑ και αναμένεται να επεκταθεί σταδιακά. Πιο συγκεκριμένα αυτό το update που έγινε αφορά μόνο φανάρια σε διασταυρώσεις προς το παρόν ενώ μελλοντικά θα υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο.

Τα εικονίδια των φαναριών εμφανίζονται αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να ενεργοποιήσει την επιλογή χειροκίνητα.

H Google φέρνει μια αλλαγή που θα σου λύσει τα χέρια

Κάτι αλλάζει και πάλι στη διάσημη πλατφόρμα αναζήτησης της Google που όλοι οι χρήστες περίμεναν εν αγωνίως. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη αλλαγή της διάσημης πλατφόρμας, δείτε την πιο πρόσφατη που αφορούσε τις συνομιλίες σας.

Πώς θα κάνεις κάνεις μετάφραση χειρόγραφων σημειώσεων και μεταφορά στον υπολογιστή; Η Google έχει κάνει μερικές νέες προσθήκες στο εργαλείο οπτικής αναγνώρισης Lens, συμπεριλαμβανομένης μιας επιλογής που θα επιτρέπει στους χρήστες να σαρώσουν ένα χειρόγραφο κείμενο και, στη συνέχεια, να το κάνουν share για χρήση σε διάφορες εφαρμογές με ένα μόνο πάτημα.

Η Google πρόσθεσε αρχικά τη δυνατότητα σάρωσης χειρόγραφων σημειώσεων μέσα στο Lens το 2017, αλλά δεν έμεινε εκεί. Αυτή η νέα προσθήκη δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται την ψηφιακή μετάφραση κειμένου στις συνδεδεμένες επιφάνειές τους στη Google, όπως για παράδειγμα το Gmail.

Κάνε copy-paste αντικείμενα απ’ τον πραγματικό κόσμο στον υπολογιστή σου!

Η επιλογή είναι διαθέσιμη ως «Αντιγραφή στον υπολογιστή μου» στις επιλογές κοινής χρήσης Lens. Στη συνέχεια, μπορείς να αποθηκεύσεις το κείμενό σου σε άλλη συνδεδεμένη συσκευή με την τελευταία έκδοση του Chrome.

Εκτός από αυτό, η Google έχει προσθέσει επίσης μια νέα επιλογή για αναζήτηση όρων εντός κειμένου μέσω κάμερας, έτσι ώστε αν δεις σ’ ένα χειρόγραφο κείμενο ή σ’ ένα βιβλίο κάτι που δεν καταλαβαίνεις να το σκανάρεις κι έπειτα να κάνεις μια γρήγορη αναζήτηση στη Google.

Η Google πρόσθεσε επίσης μια νέα επιλογή «Ακούστε» στα εργαλεία μετάφρασης για να σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς ακούγεται μια λέξη όταν μιλάς, ώστε να την προφέρεις σωστά.

Οι λειτουργίες αυτές της Google θα σου “λύσουν” τα χέρια, ειδικά αν έχεις την τάση να γράφεις στο χέρι κι όχι στον υπολογιστή.

Μπορείς να κατεβάσεις το Google Lens σε Android και iOS.

Φέρε με ένα κλικ όλο τον κόσμο στην οθόνη του κινητού σου

Οι "ιδιαίτερες" εφαρμογές τον τελευταίο καιρό αυξάνονται και πληθύνονται και οι παλαιότερες κάνουν όλο και περισσότερες αλλαγές, δείτε εδώ την πιο πρόσφατη αλλαγή του instagram.

Μια νέα εφαρμογή έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα και να φέρει όλο τον κόσμο στην οθόνη του κινητού σου μόνο με ένα κλικ. Τι ακριβώς όμως σημαίνει αυτό;

Πρόκειται για μια ολοκαίνουργια εφαρμογή, ιδιαίτερα χρήσιμη για γραφίστες και διακοσμητές, αφού μπορούν να μεταφέρουν μ’ ένα κλικ οποιοδήποτε αντικείμενο που είναι στον χώρο όπου βρίσκονται στον υπολογιστή τους.

Η εφαρμογή είναι μια δημιουργία του καλλιτέχνη και προγραμματιστή Σίριλ Ντιάν, ο οποίος σκέφτηκε ότι μια τέτοια εφαρμογή, χρησιμοποιώντας την επαυξημένη πραγματικότητα, θα μπορούσε να είναι ένα θαυματουργό εργαλείο για πολλούς επαγγελματίες.

Στο video που ανέβασε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter, βλέπουμε ότι ουσιαστικά μέσα απ’ την εφαρμογή στο κινητό, μπορείς φωτογραφίσεις ένα αντικείμενο με την κάμερα και στη συνέχεια να την περάσεις μέσα στο Photoshop απευθείας.

Το αντικείμενο απομονώνεται από το περιβάλλον του, φωτογραφίζεται χωρίς φόντο και περνιέται αυτόματα στο Photoshop, στρέφοντας απλά την κάμερα του smartphone στην οθόνη του υπολογιστή.

Η δημιουργία του AR Cut & Paste δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί αλλά τα πρώτα δείγματα μας πείθουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει το εγχείρημα, ενώ είναι ζήτημα χρόνου να ζηλέψουν οι μεγάλες εταιρείες και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κάτι παρόμοιο.



Η επαυξημένη πραγματικότητα πλέον, όχι απλώς έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά, αλλά σιγά σιγά αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τη δύναμή της και το πόσο αλλάζει τις ζωές μας. Μπορεί οι περισσότεροι να την χρησιμοποιούν απλά μέσα από φίλτρα στις κάμερες και στα social media, αλλά αυτή η τεχνολογία σίγουρα είναι πολλά παραπάνω από αυτό γι’ αυτό και οι μεγαλύτερες εταιρείες επενδύουν στο να την εγκαταστήσουν στις συσκευές τους.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share