Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Για αυτό πρέπει να έχετε πάντα το Bluetooth στο κινητό σας απενεργοποιημένο - Κίνδυνος για...

Απίστευτο!

1 Σεπτεμβρίου 2020 20:50
Για αυτό πρέπει να έχετε πάντα το Bluetooth στο κινητό σας απενεργοποιημένο - Κίνδυνος για...

Ένας από τους πιο σημαντικούς κινδύνους φαίνεται να έχει εντοπιστεί για όλες τις κινητές συσκευές που συνδέονται μεταξύ τους μέσω Bluetooth.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ZDNet, οι ερευνητές της εταιρείας Armis, έχουν εντοπίσει 8 περίπου κενά ασφαλείας για τις συσκευές που χρησιμοποιούν το ασύρματο πρωτόκολλο Bluetooth. Το χειρότερο κενό ασφαλείας είναι εκείνο που φέρεται να επιτρέπει σε έναν κακόβουλο χρήστη να αποκτήσει τον έλεγχο μίας συσκευής που βρίσκεται συνδεδεμένη με κάποιον άλλο μέσω Bluetooth. Πρέπει να αποφεύγεται να το αφήνετε ανοιχτό, όπως και να μην χρησιμοποιείτε για κωδικό την ημερομηνία των γενεθλίων σας,μιας και με αυτό τον τρόπο μπορούν να εισβάλουν εύκολα στη συσκευή.

To ανησυχητικό στοιχείο που ανακάλυψαν οι ερευνητές είναι ότι θα μπορούσε μια μολυσμένη συσκευή να προσφέρει πύλη πρόσβασης σε όποια άλλη συσκευή με την οποία είναι ασύρματα συνδεδεμένη, ειδικά σε ένα γραφείο ή ένα κοινόχρηστο χώρο. Το καλό είναι ότι για την πλειοψηφία των νέων συσκευών που λειτουργούν με βάση το Bluetooth Low Energy θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις για να είναι ασφαλείς, αλλά πρόβλημα θα υπάρχει για τις παλαιότερες συσκευές ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνητών, οι συσκευές που φαίνεται να επηρεάζονται πιο πολύ είναι οι Android προτάσεις, καθώς και τα παλαιότερα μοντέλα των iPhones και των iPad. Σύμφωνα με την Microsoft τα Windows Phones δεν επηρεάζονται από το κενό ασφαλείας στο Bluetooth.

Πάτησε τα πλήκτρα *#*#7780#*#* στο κινητό - Ο μυστικός συνδυασμός που...

Ας δούμε ακόμα έναν συνδυασμό πλήκτρων για το κινητό σας, που χρησιμεύει συχνά. Τι ενεργοποιεί αυτό ο μυστικό συνδυασμός;

Οι περισσότεροι συνδυασμοί των πλήκτρων στα κινητά τηλέφωνα ισχύουν για όλες τις συσκευές, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που ισχύουν για συγκεκριμένα μοντέλα.

Αν πατήσετε τα πλήκτρα *#*#7780#*#*: Το κινητό επιστρέφει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και διαγράφονται οι εφαρμογές.

Έχετε παρατηρήσει την ένδειξη «E» να εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού; Σημαίνει ότι...

Παρότι γνωρίζουμε αρκετά καλά τη λειτουργία της συσκευής μας, το γράμμα «E» στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του κινητού παραμένει μυστήριο. Ας δούμε, λοιπόν, τη «λύση» του

Αναμφίβολα, τα smartphone έχουν αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούμε, αλλά και, ευρύτερα, την καθημερινότητά μας. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να φαίνονται για λίγο «νεκρά», η σύνδεση στο ίντερνετ να γίνεται πολύ αργή, ενώ να εμφανίζονται στην οθόνη και ενδείξεις που δεν γνωρίζουμε τι σημαίνουν.

Έτσι, παρότι είμαστε πιθανότατα εξοικειωμένοι με τις ενδείξεις 3G, 4G ή WiFi, τι σημαίνει το «E» που ξεπροβάλλει στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης όταν έχουμε μεν σήμα, αλλά η φόρτιση δεδομένων γίνεται σε εξωφρενικά αργούς ρυθμούς;

To «Ε», λοιπόν, είναι από το EDGE, ή 'Enhanced Data Rates for GSM Evolution' και είναι η χαμηλότερη ταχύτητα σύνδεσης, που υπήρχε πριν από την εμφάνιση της πιο γρήγορης ταχύτητας ίντερνετ για κινητά «G». Και εμφανίζεται μέχρι και σήμερα, όπου δεν υπάρχει δίκτυο 3G ή 4G. Να υπενθυμίσουμε όμως ότι με αυτό εδώ το κόλπο, θα έχετε πάντα σήμα στο κινητό σας.

Τώρα, λοιπόν, γνωρίζουμε γιατί, σε ορισμένες περιπτώσεις, το σερφάρισμα και η φόρτιση δεδομένων από το κινητό μας καθυστερεί πολύ περισσότερο από ό,τι συνήθως.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share