Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Έχετε παρατηρήσει την ένδειξη «E» να εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού; Σημαίνει ότι...

Λύθηκε το μυστήριο

27 Αυγούστου 2020 09:51
Έχετε παρατηρήσει την ένδειξη «E» να εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού; Σημαίνει ότι...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρότι γνωρίζουμε αρκετά καλά τη λειτουργία της συσκευής μας, το γράμμα «E» στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του κινητού παραμένει μυστήριο. Ας δούμε, λοιπόν, τη «λύση» του

Αναμφίβολα, τα smartphone έχουν αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούμε, αλλά και, ευρύτερα, την καθημερινότητά μας. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να φαίνονται για λίγο «νεκρά», η σύνδεση στο ίντερνετ να γίνεται πολύ αργή, ενώ να εμφανίζονται στην οθόνη και ενδείξεις που δεν γνωρίζουμε τι σημαίνουν.

Έτσι, παρότι είμαστε πιθανότατα εξοικειωμένοι με τις ενδείξεις 3G, 4G ή WiFi, τι σημαίνει το «E» που ξεπροβάλλει στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης όταν έχουμε μεν σήμα, αλλά η φόρτιση δεδομένων γίνεται σε εξωφρενικά αργούς ρυθμούς;

κινητό

To «Ε», λοιπόν, είναι από το EDGE, ή 'Enhanced Data Rates for GSM Evolution' και είναι η χαμηλότερη ταχύτητα σύνδεσης, που υπήρχε πριν από την εμφάνιση της πιο γρήγορης ταχύτητας ίντερνετ για κινητά «G». Και εμφανίζεται μέχρι και σήμερα, όπου δεν υπάρχει δίκτυο 3G ή 4G. Να υπενθυμίσουμε όμως ότι με αυτό εδώ το κόλπο, θα έχετε πάντα σήμα στο κινητό σας.

Τώρα, λοιπόν, γνωρίζουμε γιατί, σε ορισμένες περιπτώσεις, το σερφάρισμα και η φόρτιση δεδομένων από το κινητό μας καθυστερεί πολύ περισσότερο από ό,τι συνήθως.

Πατήστε στο κινητό σας *#*#8351#*#* - Θα πάθετε σοκ με αυτό που θα ακούσετε

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει κυριολεκτικά η επέκταση του χεριού μας και είναι πολύ χρήσιμα στην καθημερινότητα. Παρόλα αυτά υπάρχουν συνδυασμοί και λειτουργίες που δεν γνωρίζουμε.

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πώς να τα χρησιμοποιούμε σωστά, ωστόσο υπάρχει και μία κρυφή λειτουργία που κανείς δεν γνωρίζει, όπως και αυτό το κόλπο που θα κάνει το κινητό σας να έχει πάντα σήμα.

Οι περισσότεροι συνδυασμοί των πλήκτρων στα κινητά τηλέφωνα ισχύουν για όλες τις συσκευές, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που ισχύουν για συγκεκριμένα μοντέλα. Ένας από αυτούς είναι και ο *#*#8351#*#*. Με αυτόν μπορείτε να ακούσετε τι έχετε πει στα τελευταία 20 τηλεφωνήματά σας!

4+1 σημάδια που δείχνουν ότι το κινητό σας παρακολουθείται - Προσοχή όταν...

Έχετε παρατηρήσει αλλαγές στο κινητό σας; Δείτε ποια τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι το κινητό τηλέφωνό σας παρακολουθείται.

Ο Εντουαρτ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τις μαζικές παρακολουθήσεις των αρχών ασφαλείας εντός και εκτός ΗΠΑ είχε επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι «κανένα smartphone δεν είναι ασφαλές».. Εκτός από τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία, πρέπει να δώσετε βάση και στα παρακάτω.

Οι ειδικοί λοιπόν επισημαίνουν πέντε ενδείξεις που προειδοποιούν για παραβίαση της ιδιωτικότητας

  • 1. Συμπεριφέρεται… περίεργα: διαπιστώνετε ότι η οθόνη φωτίζεται ξαφνικά και χωρίς λόγο; Ανοίγει και κλείνει σε τυχαίες στιγμές; Κάνει περίεργους θορύβους; Όλα αυτά θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η συσκευή σας βρίσκεται υπό παρακολούθηση.
  • 2. Η μπαταρία αδειάζει γρήγορα και απότομα: ακόμα κι αν είναι σχετικά παλιά και πολυχρησιμοποιημένη, η μπαταρία του κινητού σας θα πρέπει να αποφορτίζεται με ομαλό τρόπο. Αν δείτε ότι ξαφνικά η μπαταρία «πεθαίνει» απότομα, ίσως συμβαίνει κάτι περίεργο.
  • 3. Διαρκής θόρυβος: αν εκεί που μιλάτε αρχίσετε να ακούτε διάφορους ασυνήθιστους θορύβους στο παρασκήνιο και αν οι θόρυβοι αυτοί είναι διαρκείς, μπορείτε να υποψιαστείτε το χειρότερο.
  • 4. Παράξενα μηνύματα: είναι γνωστό ότι πολλοί διαδικτυακοί απατεώνες χρησιμοποιούν τα SMS για να χακάρουν το τηλέφωνό σας, ωστόσο, αν αρχίσετε να δέχεστε μηνύματα με ασυνήθιστους χαρακτήρες και σύμβολα, δεν αποκλείεται να είστε θύματα παρακολούθησης.
  • 5. Υψηλή κατανάλωση στα δεδομένα: γενικά ο καθένας από εμάς έχει εικόνα για την κατανάλωση των δεδομένων που του παρέχει το πρόγραμμα που του δίνει ο πάροχός του. Αν λοιπόν, ξαφνικά διαπιστώσετε την κατανάλωση data να αυξάνεται χωρίς να έχετε αλλάξει συνήθειες χρήσης, ενδέχεται το κινητό σας να έχει πέσει θύμα «κατασκοπικού» software.
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share