Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις πάντα μπαταρία στο κινητό σου

Απίθανο κόλπο

14 Αυγούστου 2020 15:26
Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις πάντα μπαταρία στο κινητό σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κινητό σου έχει γίνει προέκταση του χεριού σου, το Internet είναι απαραίτητη προϋπόθεση λειτουργίας του και κάπως έτσι η μπαταρία αντί για 3 μέρες, διαρκεί περίπου 3 ώρες. Ενώ, αν δεις αυτό στο κινητό σου τότε η συσκευή σου παρακολουθείται.

Αποτέλεσμα; Είσαι διαρκώς με τον φορτιστή αγκαζέ ή κάνεις τράκα γιατί έχεις 2% και δεν έχεις πολύ χρόνο για να στείλεις μήνυμα στο Messenger.

Με όλες αυτές τις λειτουργίες που έχει ταυτόχρονα το κινητό σου, είναι κομματάκι δύσκολο να φορτίσεις γρήγορα. Σου έχουμε ορισμένα tips που θα σου δείξουν το πώς θα γλιτώσεις χρόνο για φόρτιση.

  • Μην φορτίζεις το κινητό στον υπολογιστή αλλά σε πρίζα.
  • Φόρτιση χωρίς θήκη. Αν το κινητό υπερθερμανθεί τότε η μπαταρία και χαλάει και δεν φορτίζει.
  • Μην χρησιμοποιείς φορτιστές απομιμήσεις, (ή θα κάνεις περισσότερη ώρα να φορτίσεις, ή θα κάψεις την μπαταρία από την υπερφόρτιση).
  • Bάλτο σε Flight Mode (δεν θα λαμβάνεις κλήσεις, emails και μηνύματα και το κινητό θα φορτίσει πραγματικά)
  • Απλά απενεργοποίησε τη συσκευή σου.

5+1 λόγοι που το κινητό σας δε στέλνει SMS - Δε θα μπορείτε να πιστέψετε τον 4ο

Πολλές φορές τα κινητά μας αντιμετωπίζουν κάποιου είδους πρόβλημα και, επί παραδείγματι, δεν μπορεί να στείλει SMS, με τους λόγους να είναι απίστευτοι όσο και απλοί.

Υπάρχουν, για την ακρίβεια, αρκετοί λόγοι, για τους οποίους ενδέχεται να υπάρχει ζήτημα με το συγκεκριμένο κομμάτι κι εμείς σας τους εξηγούμε, ειδικά τώρα που ενδέχεται να γυρίσει το υποχρεωτικό SMS λόγω κορωνοϊού.

Μονάδες στο κινητό

Βεβαιωθείτε εάν έχετε καρτοπρόγραμμα, καρτοσύνδεση ή καρτοκινητό ότι έχετε ενεργοποιημένο πακέτο μηνυμάτων sms ή χρηματικό υπόλοιπο στην γραμμή σας.

Μπορεί να έχετε χρόνο ομιλίας για δίκτυα αλλά να μην έχετε sms. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε sms προς όλα τα δίκτυα όταν στέλνετε μηνύματα.

Φραγή μηνυμάτων

Υπάρχουν γραμμές (ειδικά κάποια εταιρικά νούμερα) που έχουν φραγή στα sms και δεν μπορούν να στείλουν πουθενά, πλην των κλήσεων. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κάνει φραγή μηνυμάτων ή δεν έχετε γραμμή που έχει εξαρχής φραγή στα sms.

Αριθμός κέντρου μηνυμάτων SMS

Μέσα στην επιλογή των μηνυμάτων υπάρχει ένα μενού που γράφει ρυθμίσεις. Εκεί δηλώνουμε τον αριθμό του κέντρου μηνυμάτων της εκάστοτε εταιρία κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούμε.

Συνήθως οι ρυθμίσεις γίνονται αυτόματα. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που θα πρέπει τον αριθμό του κέντρου μηνυμάτων να το δηλώσουμε χειροκίνητα.

Φραγή μηνυμάτων σε πενταψήφια νούμερα

Σε περίπτωση που μπορέιτε να στείλετε sms σε άλλα δίκτυα άλλα όχι σε 5ψήφια νούμερα τότε έχετε ενεργοποιήσει την φραγή σε 5ψήφια νούμερα υψηλής χρέωσης.

Η φραγή μπαίνει κατευθείαν από τον πάροχο (cosmote, vodafone, wind) οπότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε κατευθείαν με τον πάροχο για να σας απενεργοποιήσει την φραγή.

Υπάρχουν και 5ψήφια νούμερα που δεν έχουν χρέωση όπως ήταν το 13033 την περίοδο του Κορωνοιού. Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας όμως βλέπει όλα τα 5ψήφια νούμερα σαν υψηλής χρέωσης και βάζει φραγή σε όλα ανεξαρτήτου χρέωσης ή μη.

Πρόβλημα στην εφαρμογή μήνυματα

Στα smartphones τα μηνύματα στέλνονται μέσω ειδικής εφαρμογής που είναι εγκατεστημένο στο κινητό. Όπως όλες οι εφαρμογές έτσι κι αυτή μπορεί να κολλήσει και να μην στέλνει sms. Εάν η συσκευή σας είναι android (samsung, xiaomi, huawei, sony, lg κτλ) ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

- Μπείτε στο μενού Ρυθμίσεις
- Επιλέξτε το εφαρμογές και ειδοποιήσεις (ή μονό εφαρμογές)
- Αναζητήστε την εφαρμογή μηνύματα ή messages
- Πατήστε την επιλογή αποθήκευση και cache
- Επιλέξτε Εκκαθάριση cache και εκκαθάριση δεδομένων
- Κάντε επανεκκίνηση την συσκευή

Το κάθε κινητό μπορεί να αναγράφει λίγο διαφορετικά το μενού. Η ουσία είναι να μπορέσετε να μπείτε στην εφαρμογή μηνύματα και να καθαρίσετε την cache και τα δεδομένα της εφαρμογής έτσι ώστε να μπορέσει η εφαρμογή να ξεκολλήσει και να ξεκινήσει και πάλι να λειτουργήσει κανονικά.

Facebook Messenger και μηνύματα SMS

Πολλοί χρήστες όταν κατεβάζουν το Facebook messenger και το εγκαταστήσουν στο smartphone τους, δίνουν δικαιώματα στην εφαρμογή να χρησιμοποιείται και για αποστολή και λήψη sms.

Το Messenger ομως του facebook δεν συμπεριφέρεται σωστά στην αποστολή και λήψη sms όσο η εργοστασιακή εφαρμογή μηνυμάτων της εκάστοτε εταιρίας κατασκευής smartphone

Εάν έχετε δηλώσει το Messenger την κύρια εφαρμογή που στέλνει και λαμβάνει sms, τότε θα πρέπει να την απεγκαταστήσετε. Μετά την απεγκατάσταση κάντε επανεκκίνηση της συσκευής και δοκιμάστε να ανοίξετε την εργοστασιακή εφαρμογή sms και στείλτε ‘ένα μήνυμα.

Εάν στέλνει κανονικά, τότε ξαναεγκαταστήστε το Facebook messenger αλλά στο βήμα που σας ρωτάει άν θέλετε να βλέπετε τα sms μέσω της εφαρμογής Messenger πατήστε το όχι.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share