Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Προσοχή: Γιατί υπάρχει μια μικρή μαύρη τρύπα στο iPhone σας;

Εσείς το ξέρατε;

3 Αυγούστου 2020 12:18
Προσοχή: Γιατί  υπάρχει μια μικρή μαύρη τρύπα στο iPhone σας;

Όσο και να αποκαλούμε τους εαυτούς μας ειδικούς στη χρήση του iPhone, υπάρχουν πολλά πράγματα που ακόμα δεν γνωρίζουμε. Σήμερα εντοπίσαμε κάτι που παρατηρούμε καθημερινά στο iPhone μας, αλλά πολλοί δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό πράγμα που δεν γνωρίζουμε γύρω από τα iPhone, δείτε εδώ μερικές λειτουργίες που αγνοούσατε.

Έχετε αναρωτηθεί γιατί υπάρχει μια μαύρη τρυπούλα στο πίσω μέρος του κινητού ανάμεσα στο φακό της κάμερας και το φλας; Νομίζετε ότι είναι ένα κουμπί επαναφοράς ή κάτι άλλο;

Ας το μάθουμε λοιπόν. Επίσης παρακολουθήστε το αναλυτικό βίντεο στο τέλος του άρθρου. Τι λοιπόν πιστεύετε ότι είναι;

Ένας χρήστης του Reddit σκέφτηκε ότι μπορεί να είναι κουμπί επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων και το πείραξε με μια καρφίτσα. Ναι, καλά το μαντέψατε. Βασικά, ώθησε το μικρόφωνο στο εσωτερικό της συσκευής.

Αυτή η μικροσκοπική τρυπούλα λειτουργεί ως μικρόφωνο. Γιατί βρίσκεται όμως εκεί; Το συγκεκριμένο μικρόφωνο καλείται μικρόφωνο εξουδετέρωσης θορύβων, που στην πραγματικότητα... μπορεί να μειώσει ήχους στο υπόβαθρο, έτσι ώστε ο συνομιλητής στην άλλη άκρη ακούει πεντακάθαρα τη φωνή μας. Επίσης, βοηθάει στην αναγνώριση της φωνής σας για την Siri.

Τώρα λοιπόν γνωρίζετε ότι το κινητό σας iPhone διαθέτει τρία μικρόφωνα, δύο μπροστά, και ένα πίσω που εξουδετερώνει τους περιττούς θορύβους.

Μάθετε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Αποκάλυψη σοκ για τα Iphone: Πιο ευάλωτα στο χακάρισμα από το 2018

Αγοράζουμε Iphone γιατί νομίζουμε ότι είναι τα καλύτερα στην αγορά, μιας και είναι τα πιο ακριβά. Αυτή η θεωρία έχει καταρριφθεί εδώ και χρόνια βέβαια, αφού έχουν κυκλοφορήσει και άλλα κινητά με τα ίδια ή αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

Ακόμα μια αποκάλυψη ήρθε να τονώσει τις αμφιβολίες που είχαμε για την αξιοπιστία των Iphone και Ipad, αφού από το 2018 έχουν γίνει πιο ευάλωτα στο χακάρισμα. Ξανασκεφτείτε το λοιπόν πριν αγοράσετε το νέο Iphone.

Βρέθηκε κενό ασφάλειας στο λειτουργικό σύστημα των συσκευών iPhones και iPads της Apple, το οποίο μπορεί από τις αρχές του 2018 έως σήμερα, να έχει εκθέσει εκατοντάδες εκατομμύρια χρηστών στον κίνδυνο χάκερ έφερε στο φως η αμερικανική εταιρεία κυβερνο-ασφάλειας ZecOps.

Η Apple έκανε γνωστό ότι το σχετικό «μπάλωμα» που θα διορθώνει το πρόβλημα, θα περιλαμβάνεται στην επόμενη ανανέωση του λογισμικού της iOS. Η «κερκόπορτα» εντοπίστηκε στην εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Mail, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το BBC. Η ZecOps ενημέρωσε εμπιστευτικά την Apple τον Μάρτιο και δημοσιοποίησε το πρόβλημα με καθυστέρηση για να δώσει χρόνο στην Apple να προχωρήσει στην επιδιόρθωση.

Για να εκμεταλλευθεί κάποιος κακόβουλος χάκερ το κενό ασφαλείας, θα μπορούσε να στείλει ένα φαινομενικά κενό ηλεκτρονικό μήνυμα σε iPhone ή iPad. Όταν ο χρήστης άνοιγε το μήνυμα, η εφαρμογή θα κατέρρεε και ο χρήστης θα υποχρεωνόταν να την ενεργοποιήσει ξανά, δίνοντας στους χάκερ πρόσβαση στη συσκευή του και δυνατότητα να υποκλέψουν εξ αποστάσεως δεδομένα (φωτογραφίες κ.α.). Στη συγκεκριμένη περίπτωση, διαφορετική από άλλες που εκμεταλλεύθηκαν χάκερ, οι χρήστες δεν χρειαζόταν να «κατεβάσουν» κάποιο εξωτερικό κακόβουλο λογισμικό ή να επισκεφθούν κάποια ιστοσελίδα-παγίδα που περιείχε τέτοιο λογισμικό (malware).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ζουk 'Αβραχαμ (πρώην στέλεχος κυβερνο-ασφάλειας του στρατού του Ισραήλ), που έκαναν την ανακάλυψη, ανακοίνωσαν ότι ένας χάκερ θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί το κενό ακόμη και στις πιο πρόσφατες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος iOS. Μάλιστα η ZecOps ισχυρίζεται ότι βρήκε ενδείξεις για επιθέσεις σε γνωστούς στόχους, μεταξύ άλλων στελέχη μεγάλων εταιρειών από τη Βόρεια Αμερική, την Ιαπωνία, τη Σαουδική Αραβία, τη Γερμανία και το Ισραήλ, καθώς και έναν Ευρωπαίο δημοσιογράφο, χωρίς πάντως να αποκαλύψει τις ταυτότητες των «θυμάτων».

H Apple αρνήθηκε να σχολιάσει αυτούς τους ισχυρισμούς. Το 2019 η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει ότι περίπου 900 εκατομμύρια iPhones βρίσκονταν σε χρήση παγκοσμίως.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share