Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Instagram: Προσοχή αν λάβεις αυτό το μήνυμα!

Η παγίδα που κρύβει!

31 Ιουλίου 2020 15:05
Instagram: Προσοχή αν λάβεις αυτό το μήνυμα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα social media είναι πλέον στη ζωή μας, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη χρήση τους γιατί συχνά κρύβουν παγίδες. Ένα από τα αγαπημένα κοινωνικά δίκτυα είναι το Instragram. Επίσης, σε μία ανακοίνωση «βόμβα» είχε προβεί τις προηγούμενες ημέρες.

Ιδιαίτερη προσοχή θέλει τις τελευταίες μέρες ένα μήνυμα που μοιάζει με επίσημο και έφτασε στο inbox αρκετών με το όνομα «instagramsupportcf».

Αν το λάβεις και εσύ θα πρέπει να προσέξεις. Το μήνυμα ενημερώνει τον παραλήπτη πως παραβίασε τους κανονισμούς δικαιωμάτων, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Έπειτα σε προτρέπει να πατήσεις το λινκ. Με αυτόν τον τρόπο οι χάκερ αποκτούν πρόσβαση στον λογαριασμό σου.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να το προσπεράσεις ή να το αφαιρέσεις αλλά σε καμία περίπτωση να μην πατήσεις το λινκ. Αυτό είναι ένα από τα επικίνδυνα μηνύματα που χρησιμοποιούν οι χάκερ και εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Facebook: Το μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε ποτέ

Το Facebook πραγματοποιεί αλλαγές στην πλατφόρμα του κατά καιρούς, με το ίδιο να στέλνει ειδοποιήσεις στους χρήστες του και υπάρχει ένα μήνυμα εσχάτως, που δεν πρέπει να αγνοήσετε ποτέ.

Σύντομα μπορεί να εμφανιστεί και στη δική σου αρχική σελίδα. Ήδη προειδοποιεί πολλούς χρήστες όταν πάνε να δημοσιεύσουν μια είδηση που έχει βγει πάνω από 90 ημέρες πριν! Σύντομα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα ενημερώνει τους πάντες όταν επιχειρούν να κοινοποιήσουν ξεπερασμένες ειδήσεις. Η νέα ειδοποίηση θα εμφανίζεται μέσω αναδυόμενου μηνύματος, όταν το περιεχόμενο που θέλετε να μοιραστείτε είναι παλιότερο των τριών μηνών, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε πώς θα διαγράψετε παλιότερα post σας.

Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της ειδοποίησης; Σκοπός της νέας λειτουργίας είναι να παροτρύνει τους χρήστες να ελέγξουν εάν αυτό που θέλουν να μοιραστούν με τους φίλους τους στο Facebook, είναι ακόμα επίκαιρο και εξακολουθεί να ισχύει.

«Τους τελευταίους μήνες, η εσωτερική μας έρευνα έδειξε ότι η χρονική στιγμή ενός άρθρου είναι ένα σημαντικός παράγοντας που βοηθά τους ανθρώπους να αποφασίσουν εάν θα διαβάσουν ένα άρθρο, εάν θα το εμπιστευτούν και εάν θα το κοινοποιήσουν,» δήλωσε ο John Hegeman, αντιπρόεδρος του «Feed and Stories».

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share