Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Facebook: Το μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε ποτέ

Ποιος ο λόγος;

28 Ιουλίου 2020 15:10
Facebook: Το μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε ποτέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Facebook πραγματοποιεί αλλαγές στην πλατφόρμα του κατά καιρούς, με το ίδιο να στέλνει ειδοποιήσεις στους χρήστες του και υπάρχει ένα μήνυμα εσχάτως, που δεν πρέπει να αγνοήσετε ποτέ.

Σύντομα μπορεί να εμφανιστεί και στη δική σου αρχική σελίδα. Ήδη προειδοποιεί πολλούς χρήστες όταν πάνε να δημοσιεύσουν μια είδηση που έχει βγει πάνω από 90 ημέρες πριν! Σύντομα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα ενημερώνει τους πάντεες όταν επιχειρούν να κοινοποιήσουν ξεπερασμένες ειδήσεις. Η νέα ειδοποίηση θα εμφανίζεται μέσω αναδυόμενου μηνύματος, όταν το περιεχόμενο που θέλετε να μοιραστείτε είναι παλιότερο των τριών μηνών, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε πώς θα διαγράψετε παλιότερα post σας.

Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της ειδοποίησης; Σκοπός της νέας λειτουργίας είναι να παροτρύνει τους χρήστες να ελέγξουν εάν αυτό που θέλουν να μοιραστούν με τους φίλους τους στο Facebook, είναι ακόμα επίκαιρο και εξακολουθεί να ισχύει.

«Τους τελευταίους μήνες, η εσωτερική μας έρευνα έδειξε ότι η χρονική στιγμή ενός άρθρου είναι ένα σημαντικός παράγοντας που βοηθά τους ανθρώπους να αποφασίσουν εάν θα διαβάσουν ένα άρθρο, εάν θα το εμπιστευτούν και εάν θα το κοινοποιήσουν,» δήλωσε ο John Hegeman, αντιπρόεδρος του «Feed and Stories».

Αδιανόητο: Κρέμασε το 15 μηνών μωρό του από το μπαλκόνι και είπε πως «ή θα πάρω 1000 like ή θα τον πετάξω απ’ το μπαλκόνι»

«Ή μαζεύω 1000 like ή τον πετάω από το μπαλκόνι…». Αυτό έγραψε ένας πατέρας στο Facebook κάτω από τη φωτογραφία που ανέβασε, στην οποία φαίνεται να κρατάει κρεμασμένο το παιδάκι του από το μπλουζάκι στο κενό στον 15ο όροφο της πολυκατοικίας, που διαμένει.

Η ανάρτηση αυτή, η οποία αφαιρέθηκε από το Facebook δείχνει ότι το παιδί είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Μία λάθος κίνηση εκ μέρους του πατέρα και το παιδί θα έπεφτε.

Το συγκεκριμένο περιστατικό διαδραματίστηκε σε πολυκατοικία στην πόλη Bab Ezzouar στην Αλγερία, ενώ απίστευτη ήταν η αντίδραση ενός 6χρονου αγοριού στο άκουσμα του επικείμενου θανάτου του σκύλου του.

Στο μυαλό όλων ήρθε ο Michael Jackson, ο οποίος το 2002 κρέμασε έξω από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου στον τέταρτο όροφο στο Βερολίνο τον τότε 9 μηνών γιο του με το κεφαλάκι του καλυμμένο με μία κουβερτούλα. Τουλάχιστον ο βασιλιάς της ποπ έδειξε τότε μεταμέλεια για το συμβάν. Ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το απίστευτο λάθος του. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν έχω δικαιολογία γι’ αυτό που συνέβη. Άφησα τον ενθουσιασμό της στιγμής να με παρασύρει. Ποτέ δεν θα έβαζα σκόπιμα σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μου».

Η ανάρτηση του ανώνυμου άντρα από την Αλγερία σήκωσε θύελλα αντιδράσεων με το σύνολο των χρηστών να ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για να προστατευτεί με κάποιο τρόπο το παιδί. Αμέσως έγινε αναφορά για κακοποίηση παιδιού και τελικά ο άντρας συνελήφθη.

Όπως πολύ εύστοχα έγραψε ένας χρήστης κάτω από τη φωτογραφία που ανέβηκε «το πιο εντυπωσιακό στην ιστορία αυτή είναι το εξής: ο πατέρας κρατάει στο κενό το παιδί του με το αριστερό του χέρι ενώ χρησιμοποιεί το δεξί για να τραβήξει τη φωτογραφία. Αυτό αυτόματα αποδεικνύει ότι μία φωτογραφία είναι πιο σημαντική από τη ζωή του παιδιού του. Αυτός ο άντρας πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά».

Στην απολογία του ο άντρας ισχυρίστηκε ότι επεξεργάστηκε τη φωτογραφία μέσω Photoshop και ότι τραβήχτηκε σε μπαλκόνι με προστατευτικά κάγκελα, τα οποία μέσω του προγράμματος αφαιρέθηκαν για να φαίνεται ότι το παιδί αιωρείται στο κενό. Στο τέλος ομολόγησε την αλήθεια λέγοντας ότι «απλώς αστειευόταν».

Ο άντρας αυτός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και δικαίως. Έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ενός παιδιού μόνο και μόνο για να κερδίσει μερικά like στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μακάρι το περιστατικό αυτό να παραδειγματίσει όσους σκοπεύουν να κακοποιήσουν ή να θέσουν σε κίνδυνο άλλους για λίγη φήμη και δόξα.

Ας ελπίσουμε ότι ο άνδρας αυτός πήρε το μάθημά του και ότι το παιδάκι του δεν θα υποστεί ξανά απερίσκεπτες φάρσες από μέλη μάλιστα της οικογένειάς του.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share