Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Γιατί δεν πρέπει ποτέ να φορτίζετε το κινητό σας τη νύχτα

Δώστε βάση!

27 Ιουλίου 2020 14:56
Προσοχή: Γιατί δεν πρέπει ποτέ να φορτίζετε το κινητό σας τη νύχτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να φορτίζετε νύχτα το κινητό σας;

Οι περισσότεροι από εμάς αγχωνόμαστε ότι όταν ξυπνήσουμε το πρωί θα βρούμε το κινητό μας «στεγνό» από μπαταρία.

Άρα η εύκολη λύση είναι να το φορτίζουμε την ώρα που κοιμόμαστε. Η κίνηση αυτή όμως τελικά εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη συσκευή μας.

Φορτίζεις το κινητό σου κατά τη διάρκεια της νύχτας για να το βρεις το επόμενο πρωί με 100% μπαταρία και να φύγεις από το σπίτι χωρίς άγχος.

Σου δίνουμε όλους τους λόγους για να σταματήσεις να το κάνεις!

Κάθε βράδυ το ίδιο… Φορτίζεις το κινητό σου ενώ κοιμάσαι, για την ακρίβεια θα το βάλεις στη φόρτιση λίγο πριν πέσεις για ύπνο, θα παίξεις λίγο μαζί του και μόλις ξυπνήσεις θα δεις ότι έχει φορτίσει. Και το βράδυ θα το φορτίσεις ξανά. Γιατί χαλάς το κινητό σου; Να σας θυμίσουμε άλλες 6+1 αλήθειες για τη φόρτιση του κινητού σου!

Με την ευκαιρία διαβάστε κι αυτό: Το μυστικό κόλπο για να ξεκλειδώσετε όποιο κινητό θέλετε, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

Καταστρέφεις τη μπαταρία του

Αλήθεια ή μύθος; Οι περισσότεροι θεωρούν πως έτσι καταστρέφεις τη μπαταρία του κινητού σου και δεν πρέπει να το φορτίζεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Απ’ τη στιγμή που μια καινούργια μπαταρία αρχίζει και φορτίζεται, συγχρόνως σιγά-σιγά υποβαθμίζεται. Σύμφωνα με τους Time, οι μπαταρίες που τροφοδοτούν τις αγαπημένες σου συσκευές, έχουν περιορισμένο χρόνο που αντέχουν και στη συνέχεια απλώς εξαντλούνται πολύ γρήγορα.Αν τη φορτίζεις για 8 ώρες το βράδυ, τότε την καταστρέφεις και τελειώνει πιο γρήγορα από όσο θα έπρεπε.

Μπορεί να πάρεις φωτιά!

Εντάξει, δεν είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα αφού είναι πολύ σπάνιο να συμβεί. Αλλά έχει συμβεί και είναι τρομακτικό. Τσεκάρεις τις τελευταίες ειδοποιήσεις στο κινητό σου, πριν πέσεις για ύπνο και στη συνέχεια το βάζεις κάτω από το μαξιλάρι σου. Το πρόβλημα είναι ότι το κινητό όταν είναι συνδεδεμένο παράγει θερμότητα. Κι αν εσύ το έχεις μέσα στα σκεπάσματα και στις κουβέρτες, δεν μπορεί να περάσει αυτή τη θερμότητα. Και μάντεψε….

Δεν χρειάζεται τόση ώρα για να φορτίσει

Γιατί να βάλεις το κινητό σου για 8 ώρες στη φόρτιση; Έρευνες έχουν δείξει πως για να φορτίσει το κινητό χρειάζονται περίπου 30 λεπτά με μια ώρα. Σήμερα τα περισσότερα κινητά θέλουν 2 ώρες για να φορτίσουν. Εσύ γιατί το αφήνεις όλο το βράδυ και το χαλάς;;

Το κινητό δίπλα από το κρεβάτι σου δεν είναι καλή ιδέα

Το γνωρίζεις ήδη αλλά τι κάνεις γι’αυτό; Επιμένεις να κρατάς το κινητό σου, δίπλα από το κρεβάτι σου ή δίπλα από το μαξιλάρι σου. Εκτός από τη ραδιενέργεια που εκπέμπει και είναι επικίνδυνη για την υγεία, δεν σε αφήνει να κοιμηθείς καλά. Το μπλε φως του κινητού σου, διαταράσσει την παραγωγή μελατονίνης στον εγκέφαλο και μειώνει την ποιότητα του ύπνου.

Βεβαίως, υπάρχουν και εκείνες οι «φωνές» που λένε πως όλα αυτά είναι ένας μύθος. Χάρη στις σύγχρονες μπαταρίες ιόντων λιθίου, μπορείς πολύ εύκολα να φορτίσεις τη μπαταρία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα λοιπόν με την ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας, η συχνή και πολύωρη φόρτιση ενός κινητού τηλεφώνου βλάπτει… σοβαρά τις μπαταρίες ιόντων λιθίου των smartphones.

Και ο λόγος μάλιστα δεν είναι γιατί φορτίζονται περισσότερο από όσο χρειάζονται.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος εταιρείας παραγωγής φορτιστών: «Τα smarphones είναι όντως “έξυπνα”. Ξέρουν πότε πρέπει να σταματήσουν να φορτίζονται».

Παρόλα αυτά η «υπερφόρτιση» προκαλεί βλάβες στη συσκευή, καθώς τα περισσότερα κινητά διαθέτουν μια τεχνολογία, η οποία τους επιτρέπει να αυξάνουν την ταχύτητα με την οποία φορτίζονται οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, με αποτέλεσμα αυτές να αποδυναμώνονται και να καταστρέφονται γρηγορότερα.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει πως όταν φορτίζουμε συχνά το smartphone, μειώνουμε το όριο ζωής της μπαταρίας του.

Μην απογοητεύεστε ωστόσο καθώς υπάρχει λύση στο πρόβλημα! Αρκεί να επιλέξετε φορτιστές για λιγότερο «ισχυρές» συσκευές. Έτσι, προστατεύουμε το κινητό από βλάβη, καθώς θα φορτιστεί πιο αργά, διατηρώντας την ακεραιότητα της μπαταρίας.

Πρέπει επίσης τέλος να γνωρίζετε ότι θα πρέπει να αποφεύγετε την υπερθέρμανση των συσκευών, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν βλάβη στις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Όπως προειδοποιεί μάλιστα η Apple, θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στην μπαταρία σας…

Ο ήχος της πληκτρολόγησης αποκαλύπτει τους κωδικούς σας!
Η τεχνολογία εξελίσσεται και μαζί με αυτή εξελίσσονται και οι ικανότητες των χάκερ, οι οποίοι,μπορούν να καταλάβουν τους κωδικούς που εισάγετε στο κινητό σας από τον τρόπο που πληκτρολογείτε.

Εμπειρογνώμονες από την Αγγλία και τη Σουηδία έχουν δείξει πώς τα ενσωματωμένα μικρόφωνα των κινητών τηλεφώνων μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να αποκωδικοποιήσουν τον ήχο της πληκτρολόγησης σε μια οθόνη smartphone. Επίσης δείτε τι λένε οι Οι ειδικοί…Αυτά είναι τα κινητά που χαλάνε πιο σπάνια!

Κατά τη διάρκεια μιας σχετικής δοκιμής ένας αλγόριθμος μπορούσε να μαντέψει σωστά 31 από τις 50 τετραψήφιες προσπάθειες πληκτρολόγησης, σύμφωνα με στοιχεία που είχαν δώσει οι συμμετέχοντες.

Ο περιορισμός της πρόσβασης του μικροφώνου σε συγκεκριμένες εφαρμογές θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να διατηρήσετε ασφαλές το κινητό και τους κωδικούς σας.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge και του Πανεπιστημίου Linköping στη Σουηδία έδωσαν σε 45 συμμετέχοντες tablet και smartphones Android για να πληκτρολογήσουν διάφορους κωδικούς.

Ο ήχος της πληκτρολόγησης αποκαλύπτει τους κωδικούς σας

Έπειτα κατέγραφαν τις ηχογραφήσεις από την πληκτρολόγηση σε έναν αλγόριθμο εκμάθησης μηχανών, ο οποίος δημιουργήθηκε για να ταιριάξει κάθε δόνηση με ένα συγκεκριμένο σημείο στην οθόνη των συσκευών, το οποίο οι χρήστες είχαν αγγίξει κατά την πληκτρολόγηση του κωδικού πρόσβασης.

Ο αλγόριθμος μπορεί να κάνει αυτή την αποκωδικοποίηση επειδή κάθε άγγιγμα της οθόνης δημιουργεί ηχητικά κύματα που ταξιδεύουν στο μικρόφωνο του τηλεφώνου μέσω της οθόνης και του αέρα. Καθώς τα διαφορετικά κύματα ταξιδεύουν με διαφορετικές ταχύτητες, η χρονική απόσταση μεταξύ κάθε χτυπήματος που φτάνει στο μικρόφωνο μπορεί να αποκαλύψει το γράμμα, το νούμερο ή το σύμβολο που πατήθηκε στην οθόνη.

«Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε ότι κανείς δεν έχει αναπτύξει αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Ilia Shumailov, «ωστόσο στο εγγύς μέλλον σίγουρα θα συναντήσουμε τέτοιες επιθέσεις», προειδοποίησε.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share