Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μεγάλη απάτη στα ΑΤΜ- Δείτε που κρύβουν κάμερα για να "διαβάζει" την κάρτα σας

Αδιανόητο

21 Ιουλίου 2020 10:41
Μεγάλη απάτη στα ΑΤΜ- Δείτε που κρύβουν κάμερα για να
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γενικά κυκλοφορούν πολλές απάτες, με τις οποίες προσπαθούν να σας εξαπατήσουν μέσα από ένα ΑΤΜ, και ενδεχομένως να αποσπάσουν χρηματικά ποσά μέσα από την κάρτα σας.

Ένα από αυτά είναι η κρυμμένη κάμερα, ή και κάτι περίεργο που μπορείτε να δείτε στην υποδοχή της κάρτας. Το μηχάνημα που “διαβάζει” την κάρτα και μια κάμερα, έχουν ενσωματωθεί ως μέρος του ΑΤΜ, ή κρύβονται στο μέρος,όπου τοποθετούνται διαφημιστικά.

Νέα απάτη μέσω εφαρμογής από ΑΤΜ - Σας κλέβουν για πλάκα

Νέα απάτη από επιτήδειους που αγοράζουν προϊόντα ή υπηρεσίες και ζητούν να πληρώσουν μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής από ΑΤΜ, μπαίνοντας έτσι στους λογαριασμούς των θυμάτων.

Εκτός από το ότι μπορούν να κλέψουν τον κωδικό της κάρτας σας, τώρα υπάρχει και νέα απάτη με εφαρμογή. Ένας άνδρας είχε πέσει θύμα στην Αλεξανδρούπολη, συγκεκριμένα ένας 51χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά ένας άγνωστος που ισχυρίστηκε ότι εκπροσωπεί ομάδα η οποία θέλει να δειπνήσει στην επιχείρηση του.

Ο δράστης έπεισε τον 51χρονο να του καταβάλει τα χρήματα που συμφώνησαν για το δείπνο μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής. Έτσι, ο απατεώνας τους καθοδήγησε τηλεφωνικά, και έκλεψαν από τον τραπεζικό λογαριασμό τους 600 ευρώ!

Πήγαν να βγάλουν λεφτά από το ATM αλλά έπαθαν σοκ: Αντί για χρήματα βγήκε ένα... φίδι - Ανατριχιαστική εικόνα

Έμειναν άφωνοι με αυτό που «έκρυβε» το ΑΤΜ: Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από το περίεργο περιστατικό.

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους οι υπάλληλοι μίας τράπεζας στην Ινδία όταν διαπίστωσαν ότι μέσα αυτόματο μηχάνημα συναλλαγών ΑΤΜ είχε «μπουκάρει» ένα τεράστιο φίδι. Πάντως το φαινόμενα με τα φίδια δεν είναι μόνο... ινδικό φαινόμενο αφού μεγάλη πόλη της Ελλάδος ταλαιπωρείται από την εμφάνισή τους.

Οι υπάλληλοι σε κατάσταση σοκ κατέγραψαν με τα κινητά τους το περιστατικό και πλέον αυτές κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Οι εικόνες που ανέβηκαν στα social media και δείχνουν πώς το ερπετό στην αρχή κινείται στο πάτωμα, στο τραπεζικό κατάστημα.

Μη μπορώντας να βρει διέξοδο να διαφύγει, το φίδι ανεβαίνει στο ATM και κατορθώνει να μπει μέσα του από μια τρύπα στην κορυφή του.

Σιγά-σιγά το μεγάλο φίδι σπρώχνει το σώμα του μέσα στο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης και σε λίγο κατορθώνει να εξαφανιστεί εντελώς, στο μεταλλικό κουτί.

Δείτε την σοκαριστική φωτογραφία στο Athensmagazine.gr:

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share