Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προβλήματα σε συσκευές της Apple - "Έπεσαν" εφαρμογές

Τι συνέβη;

10 Ιουλίου 2020 17:05
Προβλήματα σε συσκευές της Apple -

Προβλήματα εντοπίστηκαν σε συσκευές της Apple, όταν σταμάτησε να λειτουργεί η εφαρμογή Viber στο λειτουργικό iOS.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η διεύθυνση της εφαρμογής για το πρόβλημα... «λάβαμε μια σειρά αιτημάτων από χρήστες του λογισμικού iOS που αντιμετώπισαν δυσκολίες με την εφαρμογή Viber στο κινητό τους τηλέφωνο. Αμέσως διενεργήσαμε εσωτερική έρευνα που έδειξε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με χιλιάδες εφαρμογές για χρήστες iOS σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Viber.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους χρήστες μας ότι η τεχνική ομάδα προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό και ότι η αγαπημένη μας εφαρμογή θα τεθεί σε λειτουργία λίαν συντόμως.

Θα ζητήσουμε από τους χρήστες μας την υπομονή και την κατανόησή τους για την υπάρχουσα κατάσταση».

Δεκάδες άλλες εφαρμογές κατέρρευσαν προς απογοήτευση των χρηστών της Apple, συμπεριλαμβανομένων των Spotify, TikTok, Tinder και Pinterest «εξαιτίας του προβλήματος σύνδεσης στο Facebook», όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Οι πελάτες της Apple ανέφεραν δυσκολία πρόσβασης σε δεκάδες δημοφιλείς εφαρμογές. Οι ειδικοί επισήμαναν ένα σφάλμα στο κιτ ανάπτυξης λογισμικού του Facebook (SDK), επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα.

Από την πλευρά του, το Facebook ανακοίνωσε ότι έχει επίγνωση των σφαλμάτων στο iOS και διερευνά επειγόντως το θέμα, ενώ το ίδιο έχει προβεί σε αλλαγές. Η αύξηση των καταγγελιών συνέπεσε με την έκδοση beta του iOS 14, αν και οι ειδικοί δεν θεωρούν ότι το νέο λογισμικό ευθύνεται για το πρόβλημα.

Δεν αγγίζει ο κορωνοϊός την Apple: Κυκλοφορεί το νέο iPhone SE

Το iPhone SE κυκλοφόρησε η Apple, που αποτελεί μια οικονομικότερη έκδοση του δημοφιλούς smartphone της, παρά την κρίση του κορωνοϊού, αφού έχει κάνει και συνεργασία με την Google για να ελέγχετε αν ήρθατε σε επαφή μα κρούσμα.

Η κίνηση βασίζεται στο πρώτο iPhone SE, που είχε κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2016, και έκανε πάταγο. Η εταιρεία δικαίωσε όσους είχαν προαναγγείλει και δεύτερη έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου.

Με ένα βίντεο που λάνσαρε στο κανάλι της στο YouTube, η Apple παρουσιάζει τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου iPhone SE, στα οποία κυριαρχούν η compact Retina HD οθόνη των 4,7 ιντσών, δυνατότητα εγγραφής 4K video, ο επεξεργαστής Α13 Bionic (διαφημίζεται ως ο ταχύτερος σε smartphone σήμερα), ενώ το Touch ID (δακτυλικό αποτύπωμα) εξασφαλίζει την ασφάλεια της συσκευής ως προς τον χρήστη της.

Επιπλέον, επανέρχεται το δημοφιλές Home button, που είχε αφαιρεθεί από το iPhone X κι έπειτα. Σε ότι αφορά τις κάμερες, η συσκευή διαθέτει μια μονή πίσω κάμερα στα 12MP και μια μπροστινή στα 7MP. Το iPhone SE κυκλοφορεί σε μαύρο, λευκό και κόκκινο χρώμα.

Οι προπαραγγελίες για το νέο iPhone SE ξεκινούν στις ΗΠΑ, μέσα από το επίσημο site της Apple και με την αρχική τιμήτης συσκευής να είναι στα 399 δολάρια (έκδοση 64 GB). Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη από τις 24 Απριλίου, ενώ αναμένεται και η ενημέρωση για όσα θα ισχύσουν στην ελληνική αγορά.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share