Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Αφήνετε το GPS στο κινητό σας ανοιχτό; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Προσοχή!

3 Ιουλίου 2020 16:03
Αφήνετε το GPS στο κινητό σας ανοιχτό; Μην το ξανακάνετε ποτέ!
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Μπορεί το κινητό να είναι χρήσιμο σε κάποιες φάσεις. Όμως, ταυτόχρονα είναι και πρόβλημα. Τo GPS που είναι γνωστό και ως Global Positioning System είναι ιδιαίτερα χρήσιμο τη σύγχρονη εποχή. Αυτό, διότι οι περισσότεροι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να πάνε σε άγνωστους προορισμούς.

Με τις διάφορες εφαρμογές που κυκλοφορούν ξέρεις που βρίσκεσαι. Επιπλέον, που είναι το μέρος που πρέπει να πας. Επίσης, τι υπάρχει τριγύρω που μπορεί να σε ενδιαφέρει. Την ίδια ώρα, όμως, αποτελεί ένα είδος «κερκόπορτας». Αυτό, διότι βοηθάει αρκετές εταιρίες στην συλλογή προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική εφαρμογή που αποδεικνύεται επικίνδυνη για το κινητό μας, δείτε εδώ ποια είναι η εφαρμογή που πρέπει να σβήσετε αμέσως.

GPS κινητό

«Καμπανάκι» από τον ειδικό

Επί του θέματος αυτού, τοποθετήθηκε ο Βλαντιμίρ Γκριτσένκο, ο οποίος προειδοποίησε όσους έχουν smartphones με αυτή την τεχνολογία πως πρέπει να το έχουν απενεργοποιημένο.

«Οι εφαρμογές ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις ενός χρήστη για τις διαφημίσεις, βασισμένες από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του γεωεντοπισμού», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ειδικός, επισημαίνοντας παράλληλα πως η απενεργοποίηση βοηθάει στην μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας.

Βέβαια, το κλείσιμο του GPS δεν σημαίνει οτι τα δεδομένα σου είναι υπό ασφαλέστατα… «Πρέπει όμως να θυμόμαστε πως υπηρεσία αυτή δουλεύει στο backround και μόλις ενεργοποιηθεί και το Facebook, παίρνει τα δεδομένα σχετικά με την γεωγραφική τοποθεσία». Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως τον Αύγουστο του 2019, η Google παραδέχθηκε πως κατέγραφε το ιστορικό μετακινήσεων των χρηστών, χωρίς την άδειά τους.

Τα λάθη που κάνεις και καταστρέφεις την μπαταρία του κινητού σου

Κυκλοφορούν πολλοί μύθοι σχετικά με την μπαταρία του κινητού σου και πως αυτή θα αντέξει περισσότερο. Και επίσης, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να πάψεις να πιστεύεις και να εφαρμόζεις για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Ανάμεσα τους υπάρχει και εκείνο που λένε ότι δεν είναι σωστό να το φορτίζεις τη νύχτα καθώς και ότι μπορείς να το φορτίζεις μόνο όταν σου έχει απομείνει λίγη μπαταρία. Επίσης, αυτά είναι τα 7 σημάδια που μαρτυρούν ότι παρακολουθούν το κινητό σας.

Δείτε το βίντεο:

 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share